Reklama

Reklama

Krajina smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Hongi je jediným přeživším masakru svého kmene a musí se vydat přes obávanou Krajinu smrti, aby se pomstil na těch, kteří vyvraždili jeho rodinu a blízké. Hongi se musí stát bojovníkem a utkat se i s nadpřirozenými silami, které zde přebývají. Nikdy dříve neviděné setkání žánrového akčního filmu a pohledu na ztracenou maorskou civilizaci – snímek je natočen v maorském jazyce a vynalézavě kombinuje prvky skutečné maorské historie a mytologie s klasickým příběhem o boji jednotlivce proti drtivé přesile. Dech beroucí sekvence brutálních bojů muže proti muži se odehrávají v panenských přírodních scenériích Nového Zélandu. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Predsa len filmov z tohto prostredia je pomenej a takmer to Krajina smrti vytiahla na vyššie hodnotenie avšak kamera pri súbojoch občas stála úplne za hovno, aj bez prepáčenia. Práve scény, ktoré mohli byť najlepšie miestami vyzneli úplne chaoticky, nielenže si občas človek nebol istý ktorú postavu sleduje ale príliš často bolo vidieť iba chrbát niektorého z protagonistov či skrížené palice či oštepy. Čo je celkom škoda lebo príbeh zase až tak zlý nebol. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Hleďme, myslel jsem, že kromě ragby umí Novozélanďané jenom grilovat kivi. A ona jim jde slušně i vybíjená a zvládnou pogrilovat i nějaké to maorské kolínko. Nebýt chvílemi dost amatérských výkonů a toho, že to žrali bez chleba, bylo by i za pět pingpongových pálek. Démon válečník z Krajiny smrti byl geniální, doufám, že si ještě někde někdy někoho zamorduje. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Příliš velké mnozštví keců (a ještě k tomu se záhrobím?!) o ničem a zmatečně natočené bitvy (někdo se rube a není poznat kdo dostává na budku dokud není po všem). To zabíjí film jako celek. Ne, přímočarý děj ani pitomé postavy (hovno-žrout to rozštípl na maximum). Navíc přiliš málo “natural” po všech stranách, aby to sneslo více než jedno podívání. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách s hodnocením, ale vzhledem k tomu, že z obdobného subžánru jsem už delší dobu neviděl nic kvalitního přikláním se ke čtverce. Filmu se musí nechat osobitá atmosféra, krásná příroda, fajn vizuál, skvělí záporáci a hlavně syrovost, dravost a slušná brutalita. Akce mohlo být přece jen o něco více, ale stejně slušné. 70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to naozaj živočíšny a v akcii brutálny snímok. Má skvelý soundtrack a herecké obsadenie, ktoré sa možno muselo pripraviť a možno ani nie, na dokonalý maorský prejav pred, počas a po krvavej nakládačke. Nemá však dobrú réžiu a to nespomínam ani obyčajný ( žiadny ) príbeh. Inšpirácia Gibsonovým majsterštykom viditeľná. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film byl vybrán do užšího výběru v kategorii nejlepší cizojazyčný film na 87. Ceny Akademie - neboli na Oscara, nakonec ale nebyl nominován. (bejkovec)
  • Aby se herci dostali do formy, museli projít šestitýdenním výcvikem. (aporve)
  • Film měl premiéru 4. září 2014 na 2014 Toronto International Film Festival. (bejkovec)

Reklama

Reklama