Reklama

Reklama

Krajina smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Hongi je jediným přeživším masakru svého kmene a musí se vydat přes obávanou Krajinu smrti, aby se pomstil na těch, kteří vyvraždili jeho rodinu a blízké. Hongi se musí stát bojovníkem a utkat se i s nadpřirozenými silami, které zde přebývají. Nikdy dříve neviděné setkání žánrového akčního filmu a pohledu na ztracenou maorskou civilizaci – snímek je natočen v maorském jazyce a vynalézavě kombinuje prvky skutečné maorské historie a mytologie s klasickým příběhem o boji jednotlivce proti drtivé přesile. Dech beroucí sekvence brutálních bojů muže proti muži se odehrávají v panenských přírodních scenériích Nového Zélandu. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

Romario 

všechny recenze uživatele

Apocalypto na novozélandský způsob? Proč ne? Film má šťávu, navíc krásnou přírodu, dobré herce v záporných rolích, i když někteří s více evropskými rysy, než by bylo zdrávo, ale nakonec jsem se rozhodoval mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. No, Apocalypto si cením trochu víc a Mel Gibson by z toho vymáčknul ještě více, proto nakonec jen 4*. Výborný film. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Apocalypto 2: The Dead Lands / „The gods have made this life to take pleasure in our suffering.“ a potom sa čudujme, že s vyznávaním takejto filozofie sa tí Moari medzi sebou mlátia jedna radosť. The Dead Lands je vlastne taká novozélandská, lacnejšia verzia Apokalypta, akurát bez vyšších ambícií. Fajn prostredie, netradičné postavy, dostatočne surové a dravé, ale tak nejako po celý čas o jednom a tom istom. Dosť veľa sa tu rozpráva o cti a o moarskej mytológii a namiesto toho sa to mohlo viac sústrediť na dobrodružné putovanie po pralese a súboje. Akčné scény sú tak v podstate len tri, aj keď slušne natočené. Kto podobné filmy vyhľadáva pravdepodobne bude spokojný, pre ostatných len taký brutálnejší výlet na Nový Zéland, ktorý síce nenaštve, ale ani ničím neprekvapí a tak nebude dôvod si ho niekedy zopakovať. Ako dobrodružná jednohubka obstojné, ale Gibson je s Apokalyptom niekde úplne inde. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus zbytočne príliš akčné, a nekonečné súboje zabrali asi tak trištvrte filmu. Aj keď na druhú stranu, to tradičné umenie boja bez moderných strelných zbrani mi príde naozaj obdivuhodné a výborne to umocnilo celú tú atmosféru bojov miestnych domorodých kmeňov. Čo sa týka kulís a kostýmov, bola to naozaj fantázia - čo sa však nedá povedať o dejovej stránke filmu, ktorá mala značne oslabenú zápletku... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které vycházejí ze skutečného prostředí, z historie, z kultury a používají jazyk, který není angličtinou a do daného prostředí se nehodí. Maorská kultura je jistě zajímavá, což nám tenhle snímek také ukazuje. Nejzajímavější jsou tu ale souboje, které jsou skutečně naprosto skvěle natočeny. A ano, jsou brutální jako blázen. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bylo opravdu exotické sledovat, co se stane, když se novozélandské ragbyové mužstvo pohádá ve sprše o to, kdo bude při Hakce vepředu. Rozlícení hošššy se pak na sebe na jedné straně pitvořili jako čuráci a jazyky lascivně naznačovali, jak si po zápase potěší konečníky, na straně druhé se dost nekompromisně vzájemně opíchali mahagonovými tyčkami na závěsy a podřezávali pálkami na pinec. Každopádně v tom mlýnu vzniklo roztomilé, a hlavně po dlouhé době zase jednou zcela plnokrevné, maorské Apokalypto s opravdu obludně démonickým Miky Rúrkem, který si kvůli roli rojníka nechal naklepat boxerský nos a neváhal usnout na solárku s natáčkami na hlavě. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Aby se herci dostali do formy, museli projít šestitýdenním výcvikem. (aporve)
  • Film byl vybrán do užšího výběru v kategorii nejlepší cizojazyčný film na 87. Ceny Akademie - neboli na Oscara, nakonec ale nebyl nominován. (bejkovec)
  • Film měl premiéru 4. září 2014 na 2014 Toronto International Film Festival. (bejkovec)

Reklama

Reklama