Reklama

Reklama

Krajina smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Hongi je jediným přeživším masakru svého kmene a musí se vydat přes obávanou Krajinu smrti, aby se pomstil na těch, kteří vyvraždili jeho rodinu a blízké. Hongi se musí stát bojovníkem a utkat se i s nadpřirozenými silami, které zde přebývají. Nikdy dříve neviděné setkání žánrového akčního filmu a pohledu na ztracenou maorskou civilizaci – snímek je natočen v maorském jazyce a vynalézavě kombinuje prvky skutečné maorské historie a mytologie s klasickým příběhem o boji jednotlivce proti drtivé přesile. Dech beroucí sekvence brutálních bojů muže proti muži se odehrávají v panenských přírodních scenériích Nového Zélandu. (Febiofest)

(více)

Recenze (83)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,240Tržby Celosvetovo $905,000▐ Vo veľa aspektoch to pripomína Gibsonovo Apocalypto. Akoby išlo o príbuzného bratranca ale dobre, čo už Nový Zéland ukázal život ich domorodých Maurou a ich obľúbené kmeňové čistky, nechýbajú samozrejmé rituálne tance a vyplazovanie jazyka, takže divočina ako sa patrí. /60%/ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bylo opravdu exotické sledovat, co se stane, když se novozélandské ragbyové mužstvo pohádá ve sprše o to, kdo bude při Hakce vepředu. Rozlícení hošššy se pak na sebe na jedné straně pitvořili jako čuráci a jazyky lascivně naznačovali, jak si po zápase potěší konečníky, na straně druhé se dost nekompromisně vzájemně opíchali mahagonovými tyčkami na závěsy a podřezávali pálkami na pinec. Každopádně v tom mlýnu vzniklo roztomilé, a hlavně po dlouhé době zase jednou zcela plnokrevné, maorské Apokalypto s opravdu obludně démonickým Miky Rúrkem, který si kvůli roli rojníka nechal naklepat boxerský nos a neváhal usnout na solárku s natáčkami na hlavě. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bitky dobrý, ale jinak hypernuda plná debilních keců o hovně. Alespoň jsem se naučil, že maorsky otec se řekne pápara :) Řeknou to tam asi milionkrát. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POMSTÍM SE SÁM, NEBO ZEMŘU PŘI ODPLATĚ…“ /// Drsná maorská realita v úvodu připomíná třeba Apocalypto. Příběh je plnej mytologie, takže pověry, víra v nadpřirozeno, ale hlavně boj jedince s přesilou. Hodně boje, kterej má za cíl dopravit osoby do posmrtnýho života, takže fanšmejkři můžou vocenit spíš „patu či kotaite“, než nějaký pestronápadný choreo. Nebo si skočit „Haku“. Myšlenkový pochody pro náročný a poselství… no, aby bylo co vyprávět v příbězích. Možná je to víc artový, než si chcu připustit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem Maor. 2.) Frajer z vedlejší vesnice má hlavu mýho fotra. (v pytli, ne na krku!). 3.) Thx za titule ,,cybero75“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách s hodnocením, ale vzhledem k tomu, že z obdobného subžánru jsem už delší dobu neviděl nic kvalitního přikláním se ke čtverce. Filmu se musí nechat osobitá atmosféra, krásná příroda, fajn vizuál, skvělí záporáci a hlavně syrovost, dravost a slušná brutalita. Akce mohlo být přece jen o něco více, ale stejně slušné. 70% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V dobách ještě před tím, než se po roztomilém Novém Zélandu proháněli chluponozí hobitkové a do mechu chcala černá skřetí krev, kropili svou životně důležitou tekutinou tamní luhy a háje divocí maurové. Tito válečníci měli specifický styl boje. Nejdříve na sebe půl hodiny dělali dlouhý nos a pak si rozbili tlamy kriketovými pálkami. A teď k ději samotnému. V tomto surrealistickém snímku vše začíná aktem zneuctění předků, v tomto konkrétním případě jeden maur prostě posere nějaké lebky naházené v jeskyni. Vznikne z toho celkem vážný svár mezi dvěma kmeny, načež jeden pálkami umlátí ten druhý, ženám vycpe dělohy hlínou, mnohé ubité pozře apod., prostě klasika. Přeživší náčelnický synek s teprve malou pálkou se spojí s křovákem, který obývá právě tzv. Krajinu smrti. Tento udata s baňatým frňákem se chopí mladého válečníka a spolu utlučou pálkami v kriketu bez pravidel onen zákeřný kmen na útěku. To vše je hustě protkáno ukazováním dlouhých nosů, laškovným vyplazováním jazyků, šilháním, mrkáním a dalším všelijakým napodobováním opičích pohybů včetně tradičního gorilího bušení do prsou. A že to vypadá jako blbost? Nikoliv, je to celkem zábavná podívaná, jakou jste ještě nikdy neviděli. A to ani v Apocalyptu od Gibona... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vyplazovat tak na mě jazyčisko polonahý Will Ferrell, řeknu mu, že je buzna, ale u Maorů to berete jinak.. Poučné setkání se zajímavou kulturou (posvátnost předků, patriarchát, válečnické zvyky), klasické motivy pomsty (syn náčelníka) či vykoupení (démon s vizáží Calibose ze Souboje Titánů) a v neposlední řadě nelítostné, choreograficky poctivé souboje muže proti muži, v nichž někteří uživatelé spatřují turnaj ve stolním tenise. No je fakt, že kdybyste s pálkou „patu“, obvykle vyráběnou z nefritu, dřeva, kamene či velrybí kosti, dobře potrénovali, vyklepli byste za pár vteřin i Jana-Ove Waldnera. Dead Lands se dá vytknout kolísavé tempo, obsazení evidentních míšenců do rolí původních obyvatel či třeba Wirepův chrup, který je běloskvoucí, i když olizuje vlastní hovna z lebek předků, jenže co se týká filmů z polynéské historie, strašné rád mhouřím krví podlité oko.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý. Velkej plus je Novozélandský prostředí. Mínus zase místy amatérský zpracování a taky teda jestli je v tom ukrytá nějaká myšlenka, tak mi dokonale unikla. Nicméně řežba to byla slušná. Na rozdíl od émerických PG-13 pohádek se tu nikdo z ničím nemaže a slušně to odsejpá. Tož tak.70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Les. Všudypřítomná příroda si zaslouží 10*. Samotný příběh mi po celou dobu připomínal Apocalypto, ale líbil se mi více. Hlavní hrdina byl chvílemi na ránu, což mu doufám předepisoval scénář. Jeho přemýšlení a odpovědi na otázky vyžadovaly mnohdy velkou trpělivost. Naštěstí dialogy s démonickým lovcem nebyly bohapustými bláboly. Akce krvavě třeskutá, souboje doprovází mohutné chlístance krve. Někteří bojovníci se zdáli být nezničitelní (což se dalo chápat jen u démonického). V reálu by šla většina po první ráně k zemi, tvůrci však ctili pravidla akčního žánru - divák by si toho jinak moc neužil. Fajnový výlet na Nový Zéland... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zajimavá podívaná z Nového Zélandu a opravdu neuškodí se občas podívat na úplně jiný žánr, z jiné doby, bez moderních zbraní, než jste zvyklí. Kde se dá sehnat takováto plácačka? :D ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Syrovost a reálnost se Maorům upřít vážně nedá, ale moc dobře vím, že Kiwáci umí lépe. Po velké reklamě a ještě větším zklamání, že jsem film propásl v místě jeho zrodu, zůstala Krajina smrti za očekáváním. Nicméně jako okénko poznání kultury oproti naší obrácené naruby stále dostatečně poutavé. (Febiofest 2015) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jestli se nevrátím, vyprávěj o mně''. --- Tenhle válečný film z paleolitu, počkat, ono se to vlastně mohlo odehrávat klidně teprve před sto lety - mně dostal. Scénář je až děsivě jednoduchý a lidské dějiny jej přímo v této podobě znají velmi dobře. Příběh, který historie psala milionkrát. Příběh o válce vyvolávající další válku, o pomstě vyvolávající další pomstu. Nekonečný řetěz zabíjení, tak jak to dokážou jen lidé. Tento je zhruba takový: Po jedné z před časem skončených válek mezi dvěma kmeny přichází na návštěvu do druhého tábora už v době míru syn náčelníka se svojí družinou. Druhým kmenem jsou řádně uctěni a doprovozeni do ,,země kostí'' tedy do míst, kde leží ostatky pobitých bojovníků nepřátelského kmene. Synovi je zdůrazněno, že je zachován veškerý nezbytný rituální řád a v území mrtvých se ani nelovilo ani nerybařilo aby duše bojovníků měli klid. Syn náčelníka sám se vydá do míst, kde jsou rituálně ,,pochováni'' v sedě s rituálně spoutanými koleny jak poroučí pohřební zvyklosti. Netuší, že je sledován synem náčelníka vesnice. ten vidí jak jsou ostatky zneuctěny a jak je jim slíbena pomsta. U obou mužů dojde ke střetu, kdy řev přiláká obě skupiny. Návštěva tvrdí, že ostatky znesvětil syn náčelníka vesnice, ten tvrdí, že je znesvětil návštěvník pro vyvolání další války... Ačkoliv náčelník netuší kde je pravda, pro mír nabídne život syna jako oběť za znesvěcení a zachování míru. Tu však druhý kmen nepřijímá a rozzlobeně odchází. V noci je vesnice napadena a vyvražděna. Zachrání se jen syn náčelníka vesnice. Ten ač příliš mladý na to aby se postil unikající přesile statných válečníků přísahá předkům pomstu a vydá se mrtvého území vyhledat démona, který tam přebývá a které ho chce poprosit o pomoc. Démon však nikoho kdo mu vstoupí do označeného území napíchnutými hlavami nešetří a ještě nikdo se z této oblasti nevrátil. Paradoxně s tím do této oblasti vstupuje i prchající skupinka vrahů, protože obcházením území smrti by ztratila několik dní. Marně členové družiny varují, že to rozhněvá ducha a démona samotného, mladý syn náčelníka ničeho nedbá a do území vstoupí.... --- Moc jsem si pošmákl! Sice ne všichni herci vypadali a asi i byli čistokrevní Mauři, ale to nevadilo. Zejména ty jejich zastrašovací haka tanečky byly skvostné! Přesně jako Verbal i já si samozřejmě vzpomněl na rugby, Allblacks a samozřejmě také na ,,poloboha'' Mauiho z Odvážné Vaiany, který tentokrátem přiostřenou kostí jako ,,démon'' nelouskal jen kokosáky (míněny ořechy)... :-). Ačkoliv jak čtu níže někoho nudily ty ,,kecy'' mimo boje, samozřejmě ve filmu měli své místo i všechny ty rozpravy s předky. Novozélanďáci zamachrovali a natočit dneska tohle jen tak vysoce hodnotím. Takže za mně je to rozhodně za 4 houbičky ! * * * * ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Osvalení indiáni na bratrovražedné cestě za pomstou. Jednoduchý scénář, jednoduché souboje a hlavně jednoduché chování všech aktérů. Pro mě naprosto nekoukatelné a řekl bych až komické. Hlavně na konci, za který jsem se vlastně modlil už od samého začátku. Hodně horší dvojka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se na film těšil a proto jsem teď o to víc zklamaný, protože namísto výpravného maorského eposu jsem dostal bollywoodizovanou a odfláknutou poloamatérštinu. Až na výjimky (skvělý válečník/démon) ochotnické herecké výkony, výprava na úrovni nějaké indické regionální televize, stejně tak i polopatický děj, většinu času mizerná ruční kamera a v rolích středověkých Maorů minimálně z poloviny evidentní bělošští míšenci. Spíchla to snad na koleně nějaká maorská neziskovka z nadačního fondu novozélandského ministerstva maorismu či co? Ale film má i svoje velké pozitivum, samozřejmě mám na mysli řežebné scény, ve kterých se divákovi dostane názorné a podrobné ukázky způsobů použití všech tradičních maorských zbraní i obsáhlé přehlídky oplzlých válečnických posunků (které ovšem našincům přidou spíš legrační a homosexuální). A moc se mi líbila jedna věta: "Bohové nám dali život, aby měli radost z našeho utrpení", tak tomu říkám úhelný kámen deisticko-pesimistické filosofie! Úplně špatné to tedy nebylo, ale třeba Once Were Warriors je o dvě třídy lepší "maorský" film a Broken English aspoň o třídu. Jo a nemůžu si ještě odpustit jeden dovětek: Naprosto chápu, že někdo s radostí nasere někomu na jeho kosti, chápal bych i to, že mu to hovno rozmázne po lebce, ale nechápu, proč si ten zatracený maorský dobytek potom ještě olízne ruku! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že jako motivační video před zápasy All Blacks to může fungovat a nejeden Maor si u filmu také s chutí zaslintá, ale pro mě to bylo nic moc. Těšil jsem se totiž na splašené rugbisty běhající po buši a podřezávající si krky při tanci haky, ale to jsem se kapánek přepočítal. Pořádné bojové scény jsou tu vlastně jen dvě, přičemž ta uprostřed filmu je dokonalá a splňuje všechna má očekávání, ale tím to, víceméně, hasne. Jinak se tu jen strašně moc kecá o cti a podobnejch kravinách a vše je prodchnuto mytologií, která je mi naprosto cizí a kterou režisér nedokázal podat tak, abych jí porozuměl. Tudíž jsem se filmem takřka pronudil a o to je mé zklamání větší. 30% ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Krásnej vizuál, jednoduchý příběh, novozélandská příroda, neskutečně vymakaný souboje, maorská mytologie a úžasný démon. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to naozaj živočíšny a v akcii brutálny snímok. Má skvelý soundtrack a herecké obsadenie, ktoré sa možno muselo pripraviť a možno ani nie, na dokonalý maorský prejav pred, počas a po krvavej nakládačke. Nemá však dobrú réžiu a to nespomínam ani obyčajný ( žiadny ) príbeh. Inšpirácia Gibsonovým majsterštykom viditeľná. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní exteriéry a neokoukanost oldschool-maor-lifestylu z toho dělá dostatečně chytlavu záležitost. Když si k tomu přičteme relativně syrové bitky kombinované s osobitě snovou (až halucinační) atmoškou, vpohodě pak přehlédneme, že v příběhu i dialozích by se dalo fest zapracovat na autenticitě a že casting mohl být méně bílý... ()

Reklama

Reklama