Reklama

Reklama

Z bývalé dětské hvězdy je teď šestatřicetiletý nezaměstnaný alkoholik, který zfalšuje svůj životopis a nastoupí jako výchovný poradce na střední škole. Díky těm nejhorším radám, které studentům udílí, se nečekaně stane jejich oblíbencem.

Z šestatřicetiletého Davida Golda, bývalé dětské hvězdy, se stal chorobně dětinský jedinec, jemuž se nikdy nepodařilo přenést přes střední školu. Lékaři mu právě diagnostikovali rakovinu kůže a k tomu ještě přišel i o ten nejposlednější herecký kšeft, který kdy mohl dostat. Protože zoufale potřebuje peníze, rozhodne se zfalšovat svůj životopis a nastoupí na pozici výchovného poradce na střední škole Grusin High. Tamní studenti se do něho okamžitě zamilují - z velké části proto, že s nimi vesele popíjí a kouří. To je ale jen začátek jeho cesty do záhuby. Když potká Jabrielle, dospívající ztroskotankyni se stejně zpackaným životem, snad konečně pochopí, že je ve společnosti teenagerů někdy snadné zajít příliš daleko, zejména jde-li o spáchání absurdního trestného činu. (Cinemax)

(více)

Recenze (10)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle jsem v tomhle výserovým období potřeboval. V první části jsem se s hlavním hrdinou celkem snadno ztotožnil, takhle bych ty dnešní fagany vychovával taky, "nehubni, svět nepotřebuje další vychrtlou, buď rebelka" , ale čím dál víc se ukazovali, že spíš než komedie je to vlastně velmi smutný film o jednom posraným životě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak mám vlastně tenhle komentář začít? Vždyť je o člověku, který se potácí na samotném životním dnu a strhává do něj i lidi kolem sebe. Na druhou stranu se nemůžu zbavit dojmu, že to všecko dokáže život připravit každému z nás. A možná i proto se flaška chlastu nachází na samotném plakátu. Příběh je totiž něco, co každého normálně smýšlejícího člověka musí zaujmout. Má v sobě totiž takové ty euforické momenty, které prostě nedokážou zklamat. Ve druhé polovině ale přestává všechna legrace a já začal nad životem hodně přemýšlet. A dokonce mi z toho filmu nebylo úplně nejlíp. Ten film je totiž odrazem toho, čím by se mohl stát každý z nás. A možná to je právě to, co mě děsilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žiju v prostoru mezi přehnanou starostlivostí a sraním na všechno." Výchovní poradci, stejně jako učitelé, které jsem ve svém životě potkal, jsou většinou nudní ptáci. To David je jiný. Vzděláním neztrácel čas a chlast s drogami a motivačními kazetami z něj učinili skutečně nezapomenutelného výchovného poradce. Já jsem se s ním docela bavil, ale při představě, že by někdo podobný rozjížděl své aktivity na škole, kterou navštěvují moje děti, mi to už nepřipadalo zdaleka tak zábavné. Beru si železnou trubku a jdu to do školy řádně zkontrolovat. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ani ryba, ani rak. Ani smiešne, ani vážne. A k Davidovi som si nedokázala vybudovať žiaden vzťah, a ako výchovný poradca ma veru neoslnil. 2,5* ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak komedie to není ani náhodou, to by tvůrci museli víc přitlačit. Je to smutný film o dospělákovi, který už nemá co ztratit a v životě se nachází na dně. Prostředek snímku, kde radí středoškolákům sice pobaví, ale je to velmi slabá náplast. Hrdiny mi bylo spíše líto, než abych se nějak výrazněji u toho bavil. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Měl bys zavolat mámě a tátovi! - Ne, ty jsem vymazal. - Dobře, tak musíš mluvit s někým jiným, třeba s psychiatrem. S někým mluvit musíš!"... Když už mají všichni na vaší rodinný fotce začerněný obličeje fixem a nechce se vám ani k tomu psychiatrovi, tak se buď a) staňte výchovným poradcem nebo b) si pusťte tenhle film. "Tenhle svět je na ho*no a když do něj zapadáš, tak jsi na ho*no taky." Depresivní? Možná, ale ze života. Tak hezkou budoucnost všem... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Výchovný poradca“, ktorý sám potrebuje poradiť. Film z hľadiska príbehu neobsahuje prevratné scény, avšak príbeh nášho „hrdinu“ je univerzálny a môže sa stať každému z nás. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 7/10. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Za ty rady středoškolákům mu patří alespoň tři hvězdy. Nemyslím, že byl takový nekňuba, jak se nám anotace snaží namluvit. Měl prostě jen jiný druh odvahy a nazírání na svět, se kterým je na konci konfrontován, a vyjde vítězně. Však uvidíte. :-) ()

Reklama

Reklama