Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto vzrušujícím akčním dobrodružství se musí občané jednoho zapadlého městečka potýkat se stále narůstajícími skupinami hrubých dělníků z naftových polí, kteří nemají vůbec žádnou úctu k zákonu a slovo pořádek zřejmě vůbec neznají. Když utrápeným obyvatelům definitivně dojde se zoufalou situací trpělivost, najmou veterána z Vietnamu (Kris Kristofferson), aby město "vyčistil". Bývalý voják si přivede partu dalších veteránů, ale to je všechno, co udělá. Veteráni pak převezmou kontrolu nad městem, takže problém v zásadě přetrvává. Naštěstí zasáhne bratr jejich šéfa spolu se svými přáteli, kteří ho dokáží vyhnat a obnovit v ospalém městečku kýžený klid a mír. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

sud 

všechny recenze uživatele

Všechny snahy pohřbívá neskutečně, ale opravdu neskutečně pitomý scénář, jehož blbost se s každou minutou prohlubuje. A je to velká, ale opravdu velká škoda, protože potenciál by byl. Do zábavného béčka tomu chybí nadhled, humor a hlášky. Do kvalitního bijáku, kromě slušné vidlácké atmosféry, hudby, velmi dobře hrajícího Kryšpína a několika pěkných buchet, všechno ostatní. 40%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zase si myslím, že námět lepší zpracování. Všechno jde na můj vkus příliš moc rychle - rozhodování o najmutí veteránů, přesvědčování Arona, nabídka v Bambusové chýši, přísaha. Než se kdo naděje, skupinka vietnamských veteránů už chodí po městě s šerifskou plackou na košili. "Zabiju tě." "Proč?" "Nechci o tom mluvit." A krásná Linda je mrtvá.. ****** Krisu Kristoffersonovi (s vizáží člena Bee Gees) role záporáka perfektně sedí, i když si (nevím proč) píská Indiana Jonese. Jan-Michael Vincen je takový ušatější Mirek Dušín, co si na konci zahraje na Johna Ramba. Victorii Principal to hrozitánsky sluší (takhle pěknou jsem ji ještě neviděl), je o dva roky mladší než na začátku Dallasu a je to sakra vidět. V podstatě je to ospalý film bez většího vzrušení, kde se hlavní střílečka odehraje až na samotném závěru a věru není špatná. ****** "Musíš jít nakrmit slepice?" "To ty vajíčka vaříte na zapalovači?" ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi film, ktorym Jean Michael Vincent /mechanik zabijak 1972/ dokazal, ze bol mimoriadne spatny herec. nedaju sa od neho cakat herecke vykony, to ani omylom. Dialogy casto hodne slaboduche, George Armitage ako reziser tiez nema talentom na  povedzme Bergmana alebo Antonioniho. Armita45 % ge proste nie je Welles, ze jo  : 45 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasický sedemdesiatkový akčný film s dobre obsadeným ústredným duom - Kristoferson je až nečakane presvedčivý záporák. Ale scenáristicky je to skôr bieda. Niektoré veci sú tu fakt postavené na hlavu - že by do anarchistického mestečka nedokázala prísť autorita - či už nejaký vrchný veliteľ, FBI alebo aj armáda? aby problém riešili namiesto skupinky miestnych buranov s puškami - divoký západ, akurát o 100 rokov posunutý do budúcnosti. Logika išla na rozdiel od efektu kdesi do úzadia. Prostoduchá akcia je viacmenej o prestrelkách a bitkách. Dobrodružný žáner som vo filme nenašiel, nie je ho tam ani za mak. Zato 'Pamela z Dallasu' je nepriehľadnuteľná. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Když si pozveš domu ďábla, čekej, že přijde peklo. Dva klady filmu jsou slušná závěrečná akce a záporák Kristofferson. Jinak je to slabá nuda z americkýho buranova. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Sedmdesatky jak vysity. Dobre obsazeni vcetna petadvacitky Victorie a zajimave Bernardette... Film s dobrym pribehem, tempem a primocarym zpracovanim. A to mam rad. :) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Malé městečko z velkou zločinností a policie, která to absolutně nezvládá. A tak nastane čas pro Krise Kristoffersona, který po oslovení se žádostí o pomoc dá dohromady svojí starou partu a náležitě sjedná pořádek. Jenomže nic není jak vypadá. Pozapomenutý akční snímek ze sedmdesátých let má své určité kouzlo a charisma. Velká škoda, že se toho nechytili současní filmaři a nenatočili remake. Jisté posunutí příběhu do dnešní doby by neškodilo. I když je fakt, že tento snímek nikterak nestárne. Kvalitou to sice není zase až tak úplná pecka, ale rozhodně neurazí. Ze své doby se dá ocenit originalita a jednoduché ztvárnění. A tak tu máme klasiku, který určitě stojí za povšimnutí. ()

Hombre8 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby byla na závěr šlehačková bitva, mohla to být jedna hvězdička. Škoda. Takhle jen další film pro AI. (AI není v tomto případě zkratka pro Artificial Intelligence.) ()

Reklama

Reklama