Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na motivy románu Silent Parts spisovatele Johna Charalambouse vypráví příběh australského vojáka, který uprchne z masakru na Západní frontě a nalezne útočiště u jedné Francouzky na odlehlé farmě. Harry Lambert je plachý pětatřicetiletý australský voják, který v civilu pracuje jako pekař. Harry je vlídný člověk, který se do armády přihlásil neochotně ze strachu, že se mu doma budou smát. Když je však povolán do frontové linie, rozhodne se dezertovat - a útočiště najde na farmě patřící Colombe Jacototové, čtyřicetileté Francouzce, kterou opustil manžel a jejíž syn byl nedávno zabit. Colombe, která je nucena pracovat v místní továrně na munici, si o válce rovněž myslí své. Harrymu se díky podaří najít ztracenou kuráž - a Colombe díky němu zjistí, co to je krása. Společně objeví lásku tak silnou, že jsou oba dva ochotni za ní položit život. Snímek je něžný i strhující milostný příběh o dvou lidech, kteří naleznou opravdovou lásku v době, kdy už se domnívali, že ji mají dávno za sebou. Je také příběhem nečekané odvahy bezpočtu mužů a žen, kteří se nechtěli vzdát svých životů pro abstraktní věci jako je sláva nebo vlast - těch, kteří chtěli žít pro lásku a pro život samotný. (Filmbox)

(více)

Recenze (6)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Film vypráví příběh prostého kluka který nedomyslel následek svého rozhodnutí - jtí do války.Na tom stojí celý děj velmi dobře pochopený filmaři..Všechno má svojí důležitou podstatu..Moc es ve filmu nekecá a vše je vyjádřeno hmatatelně. Bez příkras bez snahy někam diváka tlačit.Výběr herců na jedničku.Snímek je o životě jednoduchých lidí kterým by se i bez války dobře žilo - nic jim nepřinesla .Jen smutek a bolest.Nelze přehlédnout výkon Spielmana.Ten jeho nechápavý pohled kluka který ani neví co se děje...málokterý herec hraje emoce i očima tak, aby byl přesvědčivý..Marie Bunel se své role zhostila také velmi dobře.Chvílemi vám připadá jak v těch prostých šatech v chůzi nese na sobě všechnu tíhu světa.A ten film je v globále o tom,že všechny války jsou na h.ovno.Jiným přílepkem to vyjádřit stručně neumím ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tento film neobstojí ani jako romantické drama natož válečné romantické drama. Za prvé se mi nelíbí střih. Jednotlivé prostřihy na vzpomínky hlavního hrdiny přicházejí nevhod a jsou zakomponovány docela nepochopitelně. Pak sledujeme dlouhou a úpornou nudu během které se hlavní hrdinové několikrát pomilují, vyznávají si lásku, muckají se a vše je zalité sluncem. Mezitím dezertéra hledají vojáci, ale pořád se nic extra neděje. A máme tu koňec filma. A to teprve začíná drama. Voják je zatčen, jeho milenka označena jako špiónka a najednou děj běží jako na drátkách. Jako by tvůrci chtěli dohnat co dosud promeškali. Jenže to už je pozdě. Ukončím svůj komentář tím, že bohužel...vypadá to líp, než to nakonec chutná. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedná se o televizní snímek, takže vše vyznívá komorně a velmi přímočaře. Příběh má sloužit hlavně jako vzpomínka a pocta mladým vojákům z doby 1. světové války, kteří byli zastřeleni pro dezerci. Nijak nepřekvapí, že je dějovou linkou hlavně milostný vztah. Nic naplat, ohromná nudnost všeho dění nedává všanc nějak zaujmout. Hodně se děj táhne a je v něm spousta hluchých míst. Film skutečně jen pro úzkou skupinku lidí. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama