Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sto let před začátkem příběhu bylo lidstvo téměř vyhubeno titány. Ti postrádají inteligenci a lidmi se živí pro zábavu. Zbylé lidstvo se přesunulo za tři hradby (Maria, Rose, Sina), kde žili sto let v míru. To vše se změnilo dne, kdy Kolosální titán prolomil hradbu u města Shiganshina. Díky tomu bylo město zaplaveno titány. Poté Obrněný titán prolomí hradbu Maria. Lidstvo bylo nuceno se přesunout za hradbu Rose. Náhlý přával obyvatel způsobil zmatek a hladomor.
Příběh se točí kolem dobrodružství Erena Jaegera, jeho adoptivní sestry Mikasy Ackerman a jejich přítele z dětství Armina Arlerta. Poté, co je hradba Maria, která chrání město Shiganshina před titány, prolomena, Eren sleduje, jak je jeho matka zabita. Přísahá, že zabije všechny titány a přidá se společně s jeho přáteli k armádě.
O pět let později všichni tři absolvují a jsou umístěni do města Trost za hradbou Rose, kde titáni znovu zaútočí. V následující bitvě je Eren, když zachraňuje Armina, spolknut titánem. Když se všechno zdá ztraceno, objeví se titán, co zabíjí vlastní druh. Ukáže se, že je to Eren, který se umí přeměnit v Titána. I když je vnímán jako hrozba pro lidstvo, pomůže armádě zacelit trhlinu ve městě Trost. (MurakamiAiko)

(více)

Recenze (1)

Melios 

všechny recenze uživatele

Prvých 13 dielov úvodnej série Attack on Titan zhrnutých do dvoch hodín. Krátke, úderné, výstižné. Je pravda, že sa tomu dá vystríhať mnoho vecí, no svoju hlavnú funkciu a to zhrnúť toho, čo najviac bez viditeľného škrtania a následných dejových dier to spĺňa na výbornú. Mne osobne k perfektnosti tomu chýba vystrihnutá celá tréningová fáza, kde sa vám predstavia vedľajšie postavy vďaka čomu to vo výsledku vyznie akoby sa tomu seriál naschvál vyhýbal a len vám ich tam hodil. No osobne som s výsledkom spokojný. Nemám síce s čím porovnávať, pretože rekapitulačné filmy moc nepozerám, no pre skalných fanúšikov, alebo na ušetrenie času môžem jedine odporučiť... ()

Reklama

Reklama