Reklama

Reklama

VOD (1)

Hvězda filmu Škola ro(c)ku, Jack Black, předvádí svůj dosud nejlepší herecký výkon v roli Dana Landsmana, typického nerda, který dostal za úkol uspořádat maturitní sraz po dvaceti letech. Dan doufá, že by se konečně mohl zbavit nálepky outsidera, kdyby přesvědčil Olivera Lawlesse (James Marsden – X-Men), kdysi nejoblíbenějšího žáka školy, nyní herce, aby se výročního setkání zúčastnil. Proto se vydává do Los Angeles, kde se šílená noc v hollywoodském stylu stane základem nečekaného přátelství a příčinou, proč se na tenhle maturitní večírek nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (31)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste populární. To je dobrý." Já tedy nevím, ale být předsedou pro setkání maturantů a internetově se proslavit tím, že mi nejslavnější absolvent prošťourá penisem řitní otvor, tak bych z té popularity patrně tak odvázaný nebyl. A z této "komedie" nejsem odvázaný už vůbec. Je to neuvěřitelně trapné, nevtipné a nebýt falešného obchodního jednání pohoďáka Olivera Lawlesse s technicky zaostalým šéfem Billem, tak bych s odpadem neváhal. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zkrocená hora po "jackblackovsku". Ano, s trochou nadsázky se dá k tomuto filmu i takto přistoupit. Hlavní je, aby se k němu nepřistupovalo jako k ryzí komedii. Film totiž až tak jednoznačně neplní kritéria komedie. Humor v něm samozřejmě je, příběh na něm ale vůbec nestaví. Dvojka Andrew Mogel/Jarrad Paul nepíše úplně blbé scénáře, tohle je jejich režijní prvotina. Před nějakým časem zachraňovali (kariéru) Jima Carreyho, když mu napsali "Yes Man". Zfotrovatělému Danu Landsmanovi po letech do života vstoupí školní hvězda ze střední jménem Oliver Lawless, který je podle indícií zřejmě těžce za vodou, sklízí totiž úspěch s účinkováním v televizní reklamě na opalovací krém. I když je to velestupidní propagace výrobku, na Dana to udělá obrovský dojem, přičemž zavětří, že s ním by chystaný školní sraz po dvaceti letech mohl být pro něj spasením, mohl by se zbavit jednou provždy nálepky outsidera. Aby nápad zrealizoval, vydá se za dávným jakoby kamarádem až do jeho současného působiště, tím je Los Angeles. Danův život se po setkání s Oliverem obrátí vzhůru nohama. Pozná lásku mužů, uzavře pro svého zaměstnavatele fiktivní obchod, lže všem okolo. Dopad na sebe nenechá dlouho čekat. Oliver je suverénní floutek, který přátelství jen předstírá. Neprávem strhaný a neotřele vedený film našel hlavní hnací sílu v ústředních protichůdných charakterech, jež bravurně ztělesnili Jack Black a James Marsden. Ti mezi sebou vedou tichou válku, Marsden je idol, buldozer ženských srdcí a mužských análů, kdežto Black je jeho pravý opak, neatraktivní, obézní fotřík od rodiny. Zatímco většinu filmu je to nazírání na mužské ego hodně nestandardní, Marsden má navrch, závěrečné vyústění už se mohlo vyřešit jinak. Nechci spoilerovat, do zvoleného konceptu to tolik nezapadalo. Ovšem i tak je tenhle počin příjemným překvapením, které má nejblíž k hořké tragikomedii. A navíc se mně líbilo, že film uměl vyvolat dojem, že je inovativním a nevídaným ve svém žánru. 10/10 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jako drama to má zápletku totálně na hovno buzerantskou a jako komedie to nefunguje ješte víc. Blbost to pouštet. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tak co, půjdeme na pivo?........... Tak tohle mě vůbec nebavilo. Chvilkama trapný, nudný a neslaný a odfláknutej scénář. CITÁT - Co ten sraz?........ Čekal jsem úplně něco jiného. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "The D Train" dovede překvapit, a to je asi hlavní deviza této dramatické komedie s Jackem Blackem v hlavní roli. Jack Black většinu filmu ani moc nepřehrává, takže se vám jeho působení bude zdát celkem snesitelné. Ale samotné postavy se mi prostě nelíbili a pochopení toho, jaké je jejich místo v životě, mi přišlo celkem křečovité. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

D-bored. Kde jsou ty nejlepší časy mýho oblíbenýho Jacka Blacka? Kde jsou časy Tenacious D? Film vypráví o nenaplněných homosexuálních touhách ( no ony se vlastně naplnily) stárnoucího byznysmana. Vypráví sice nenásilně, ale taky nijak zajímavě, nebo poutavě. Škoda, těšil jsem se na Jacka, ale bohužel jediný co si z toho zapamatuju jsou dvě lehátka na sobě a homo scéna s Jamesem Marsdenem. Nic co by stálo za vzpomínku. 20% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi chabá komédia, ktorá miestami pôsobila až príliš nútene. Kedysi bol Jack Black zárukou kvality, no čím ďalej, tým viac tie komédie upadajú. Samozrejme, občas sa na niektorých scénach a hláškach dalo zasmiať, ale ako celok nič moc. No a po dejovej stránke to bolo spočiatku celkom dobre rozohrané, dokonca aj zápletka sa celkom schopne vyrysovala, ale potom v druhej polovice to poriadne upadlo celé, až k 2 hviezdam. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film rozpráva príbeh muža, ktorý s nadšením organizuje stretávky strednej školy, no bohužiaľ nie je veľmi populárny. Zafixuje sa na to, aby sa najpopulárnejší chalan na strednej škole zúčastnil stretnutia strednej školy, no jedno klamstvo za druhým mu vymykajú veci spod kontroly. Toto je zvláštny malý film. Nie je to len komédia alebo dokonca dráma, ale obsahuje v sebe trochu oboch žánrov. 5/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ani komédia, skôr slabšia dráma. Black to drží, má to hĺbku, neni to úplne sprostý výplach, ale bez vtipu a bez nejakej možnosti zaujať. Dramatický oblúk priehľadný, zápletka tiež. Nepoteší, neurazí. 1 z 5 ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

D Train je jeden z těch filmů, u kterých víte, že jste je už kdysi viděli, ale zároveň se strašně snaží být něčím novým a nevídaným. Bylo tam několik míst, kdy jsem to chtěl vypnout, ale zvědavost zvítězila. Hlavní dějová linka ničím asi nepřekvapí, jenže jak se říká, i cesta je někdy cíl - a s cestou se duo Mogel a Paul vypořádalo sice po svém, ale obstojně. Několik momentů byl výborných, většina ale byla spíš průměrná a Black ani Marsden neměli moc šanci zazářit, což byla především u druhého jmenovaného škoda. Dávám 50 % a varování, že sledovat se to dá jen na vlastní nebezpečí :) ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Nudná a nezábavná komedie, která může sloužit pouze jako důkaz toho, že je Jack Black již nějaký ten rok za zenitem a pryč je jeho neustálý elán a nevšední smysl pro humor, na který utáhl kdejaký film, ve kterém se v dřívějších letech objevil. Na místo toho se pitvoří jako skrytý homosexuál v této naprosto nevkusné komedii a za celý film prohodí dva vtipy třetí cenové kategorie. Opravdu velké zklamání a pokud nejste sami skrytí homosexuálové, kteří chtějí impuls k tomu, aby se přiznali svým ženám, tak se tomuto počinu vyhněte velkým obloukem. Moje hodnocení 20%. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Erasure: A Little Respect. Školní srazy jsou v duchem meritokratismu prostoupené společnosti vděčné téma, jakožto leckomu povědomé bolestivé zkušenosti zrcadlení vlastních selhání - vzpomeňme na smutek Dareka Vrány, který nikde nebyl a nic nemá a není úplně šťastný, že vypadá jako vrchní. Blackův hrdina není ani svůdný jako Abrhám, ani roztomilý nekňuba jako panic Steve Carell, nýbrž odpudivě zakomplexovaný, tlustý loser. Když coby samozvaný předseda spolku pro sraz po x letech objevuje v reklamě na opalovací krém bývalého alfasamčího spolužáka Jamese Mardsena, rozhodne se zlanařit ho na sraz, čímž zavdá věru neočekávaným událostem. Většina příběhů emerické provenience se snaží pokrytecky uklidňovat tu početnější diváckou základnu, že má její život smysl, i když ničeho pozoruhodného nedosáhla, přičemž ve druhém plánu nestoudně oslavuje pochybné vítěze. D Train sice stojí trochu za hovno a je obtížné jej sledovat, hlavně proto, že působí dojmem, jakoby tvůrci dopředu netušili, který filmový tvar jim ze záměru leze. Na druhou stranu je pozoruhodný tím, jak daleko do sféry doslovnosti vztah antagonistických skupin uvádí, když nechává příslušníka skupiny "úspěšných" zavalitého exponenta outsiderů doslova oprcat. Do zadku. A to aniž by Blackova nešťastná postava trpěla otlačenou homosexualitou jako nějaký nevyhopsaný kovboj. Výsledkem alespoň pro mě nebyla komedie, a to přesto, že jsem se smál. Jestliže film něčím vyniká, je to smrtijedovsky mocné kouzlo nechtěného. I could've fucked either one of you. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Deravý scenár, plný „obvyklých nápadov“ a podpriemerné herecké výkony. Priznajme sa, J. Black má za sebou mnohonásobne lepšie filmy! Osobné hodnotenie: 56% (*) ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Gratuluju, po vzoru svých neméně slavných nehereckých kolegu má za sebou i Jack Black svou první homo scénu. Úspěšně ? Ano, nezastavitelně a dávivě bleju. Považuji se navíc ještě za šťastlivce, protože jsem si stihl po prvním pár vteřinách vypíchnout obě oči... Věřím, že nejsem sám, kdo se po tomto zážitku vyvrátil do strany a zkazilo mu to celý, už tak dost pochybný filmový zážitek. Dále věřím, že i když je po dnešku svět filmu o dost temnějším místem, které umí dost krutě překvapit, tak jsou mantinely a hranice vkusu, které by se s Jackem Blackem překračovat neměli...... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

25% - komentář 20ti slovy: Komedie?! Co tím jako chtěli scénaristi říct? Kromě sekundové sexuální scény to bylo nezáživné sociální, "romantické drama" mezi dvěma chlapíky. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Dosť crazy film, ktorý netreba brať priveľmi vážne a neklásť si počas jeho pozerania priveľa otázok začínajúcich sa so slovami "prečo" alebo "ako". Stojí a padá na výkonoch Jacka Blacka a Jamesa Marsdena, hoci sledovať problémy Jeffryeyho Tambora s modernou technikou tiež nie je na zahodenie. Jednohubka, ktorá v pämati dlho nezostane, ale zase ani príliš neurazí. ()

Reklama

Reklama