Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obětavá zdravotní sestra Vlasta (Alena Mihulová) při své práci na jihomoravském venkově ošetřuje spoustu rázovitých místních pacientů. Když se však dozví, že sama potřebuje pomoc, musí ji začít hledat mimo prostředí, které zná. Díky dceři jednoho z pacientů (Tatiana Vilhelmová) a její esoterické mentorce (Zuzana Krónerová) začíná objevovat svět alternativního léčení a díky němu snad i sebe samu... To vše k velké nelibosti manžela Ladi (Bolek Polívka), který na tyhle "hňupoviny" nevěří. Vlasta tak musí bojovat nejen se svojí nemocí, ale i s Laďovým zdravým moravským "rozumem". Komedie a drama se proplétají, když si Vlasta poprvé v životě začíná uvědomovat, že taky ona potřebuje péči... (A-Company CZ)

(více)

Diskuze

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

aknel1967

Taky jsem (jiho)Moravanka, kořeny mám dokonce v okolí jak místa, odkud pochází režisér, tak i oblasti, kde se příběh odehrával. Nářečí mi přišlo docela v pohodě, co mě ale překvapilo, bylo neustálé užívání slova "hňupovina". Ne že by mi vadilo to slovo samotné, ale nikdy jsem ho neslyšela (ani na jižní Moravě, ani nikde jinde), a to jsem na Valašsku strávila kus dětství, mám tam rodinu, známé....

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Mě to nářečí silně iritovalo. To bude asi tím, že jsem Moravák jak poleno - a holt to slyším - moravský nářečí Mihulové bylo děsný. Jinak co se filmu týká - slabší průměr. Neurazí - ale ani nezaujme.  

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Brtniik

Brtniik (hodnocení, recenze)

Jak tak na tu Mihuli koukám, stále častěji mi naskakuje vzpomínka na Danu Medřickou.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Nemohu se prostě zbavit pocitu když se na Bolka pokaždé v jiném filmu než v Dědictví podívám tak vidím pokaždé Bohouša (a obzvláště v tomhle filmu) ta role k němu prostě přirostla tak jako paroží k jelenovi. Tím ovšem nechci nijak naznačit že by byl Bolek paroháč :DDDD *SPOILER* Na konci filmu při veselce dokonce hrají stejnou píseň tak jako v Kurvahošigutntag při veselce kdy si Bohouš dotáhl domů Irenku. :-D

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Nesouhlasím s názorem Enšpígla, že posledního Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon byl pouze za barvu pleti. Na to že ve filmu Cesta ven hrála neherečka, klobou dolů a cena byla zasloužená, ale to je na okraj. Domácí péče jeden z nejlepších českých filmů v poslední době. Smutné téma, ale humor tam nechybí. Alena Mihulová naprosto přesvědčivá, skvělý výkon.

Uživatel ---sfad smazal svůj příspěvek.

Ondrus

Ondrus (hodnocení, recenze)

Tohle vypadá jako o hodně lepší verze Dědictví aneb Kurva se neříká :-)

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Jakože našinec tak bych se na to i podíval, Bolek vypadá že bude dobrej jako snad vždycky, Vilhelmová taky snad jako vždycky ujde a Alena Mihulová by mě snad mohla překvapit. Mám sice trochu strach z Režie ale pokud to bude dobře zahrané ze slušnou dávkou emocí a nějaké té hloubky v emocích a samozřejmě i děj tak to bude dobré.

Související novinky

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama