Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obětavá zdravotní sestra Vlasta (Alena Mihulová) při své práci na jihomoravském venkově ošetřuje spoustu rázovitých místních pacientů. Když se však dozví, že sama potřebuje pomoc, musí ji začít hledat mimo prostředí, které zná. Díky dceři jednoho z pacientů (Tatiana Vilhelmová) a její esoterické mentorce (Zuzana Krónerová) začíná objevovat svět alternativního léčení a díky němu snad i sebe samu... To vše k velké nelibosti manžela Ladi (Bolek Polívka), který na tyhle "hňupoviny" nevěří. Vlasta tak musí bojovat nejen se svojí nemocí, ale i s Laďovým zdravým moravským "rozumem". Komedie a drama se proplétají, když si Vlasta poprvé v životě začíná uvědomovat, že taky ona potřebuje péči... (A-Company CZ)

(více)

Recenze (357)

old_school odpad!

všechny recenze uživatele

Ošklivou neléčitelnou nemocí zřejmě trpí řada tvůrců tohoto smutného debutu Slávka Horáka. Pokud platí, že první film bývá tím lepším, co tvůrce světu předvede, tak má čtyřicetiletý režisér i scénárista tohoto zhoubného bujení zbytečných filmových políček výhodu, protože k výrobě většího průšvihu už mu, doufejme, žádný producent nedá šanci. Kameraman Jan Šťastný nominovaný na Českého lva za nejlepší kameru je dokladem, že členové akademie se na soutěžní filmy zřejmě nedívají ani ve zrychleném přehrávání. Takto diletantkou práci na úrovni snaživého amatéra s kamerou by si nedovolila ani náctiletá youtuberka Teri Blitzen. Možná je ta nominace na Lva za to, že si kameraman vzpomněl, že se filmy netočí na výšku. Asi bych měl ocenit tento výkon alespoň jednou hvězdičkou, ale to bych urazil Babovřesky. Základní otázky: Jaká je cílová skupina diváků filmu? Kolik lidí tento film spolehlivě odradil od další návštěvy jakéhokoli českého filmu? Otráví nám ČT první lednový den příštího roku právě tímto filmem? ()

Rajca 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet ale trochu nedotiahnutý. Chýbalo mi jasnejšie posolstvo na záver. Krónerovú mám rada ale tu som jej to veľmi neverila. Nuž jednoznačný návod na život skrátka neexistuje a každý si musí nájsť tú svoju cestu sám. Každopádne dobrý impulz na sebareflexiu. ()

rass 

všechny recenze uživatele

Osobitý, netuctový film, při jehož sledování jsem pořád nevěděl, kam a jak si ho zařadit. Ale vlastně skoro nic tady není špatně, ba naopak – předně herecké výkony Mihulové, ale i Polívky a Vilhelmové hodnotím vysoko. Na to, že se jedná o Horákův režijní debut, je vidět, že věděl, co a jak chce natočit a natočil to opravdu dobře. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Průměrná hořká komedie sice občas vtipná scéna ale jinak na vážné a smutné téma a to když vám doktor řekne za kolik to máte.Herecké výkony v pohodě za podívání to stálo. ()

Ron_F 

všechny recenze uživatele

Výborný režisérský debut. Film, od kterého se nelze odtrhnout. Filmů o umírání, bojování se smrtí, vyrovnávání se se smrtí je mnoho, tento ale funguje. Je plný symboliky, která se na první pohled může jevit kýčovitě, ale není a funguje také - žáby, srnka, strom. Obzvláště scéna, kde paní Mihulová učí žábu, jak používat podchod, na mě působila silně emocionálně. Silné obsazení filmu - Polívka, Kronerová, Vilhelmová. Připadá mi, že Vilhelmová podává své role dost stereotypně, sem se ale její způsob herectví hodil. Pan režisér by měl hlavně blahořečit ten moment, kdy ho napadlo obsadit Alenu Mihulovou - opravdu úžasný herecký výkon. Nejedno ocenění, které za něj získala, získala oprávněně a budiž to pro ní satisfakcí za to, že jsme o ní mnoho let neslyšeli. Film, natočený natolik realisticky, že téma umírání vám srazí náladu na bod mrazu, díky čemuž nebude patřit mezi mé oblíbené ve filmotéce, což je ale vlastně pro film dobře. Takže palec nahoru a paní Mihulové přeji mnoho dalších krásných rolí, které po jejím kvalitním výkonu určitě přijdou. ()

phoebinka 

všechny recenze uživatele

Videno na festivalu Finale v Plzni. Pekny film, temer bez patosu. Nejproblemovejsi mi prisla postava Vilhelmove, nikoli Vilhelmova sama. ()

JohnnyV 

všechny recenze uživatele

Výborná Alena Mihulová, jíž tu hodnost a dobrotu opravdu věříte. Když nic, tak alespoň film ukáže, jak alternativní léčba opravdu funguje! ()

Generi 

všechny recenze uživatele

Dávám plný počet za civilnost filmu. Autorům se povedlo ukázat úplně normální život normálních lidiček na Moravě s jejich radostmi i starostmi bez jakéhokoliv patosu a citového teroru na divácích. Uvěřila jsem všemu a to i díky skvělé a neokoukané Aleně Mihulové, dokonce i téma ezoteriky se povedlo zvládnout bez glorifikace nebo odsuzování. Určitě si tento film budu chtít kouknout znovu ()

Gugos 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nějaký momentálně zavostalej... přišlo mi to jako taková slátanina,která mě teda moc nezaujala ...takové zmatené a pro mě takové málo uvěřitelné ()

j1c2

všechny recenze uživatele

Hvězdičky nedávám, neb po prvních 20ti minutách na mě jednak působilo velmi depresivně, jednak jsem hercům špatně rozuměla...tudíž jsem film nedokoukala....třeba někdy bude příznivější nálada... ()

Scott67 

všechny recenze uživatele

Ten film je řemeslně dobře odvedená práce. K hereckým výkonům nelze mít připomínky. Jen mi tam chyběla jedna maličkost. Když už se těžce nemocní lidé uchylují k ezoterice, lze to chápat. Méně už člověk chápe, proč se k těm věcem uchyluje čím dál víc zdravých a normálních lidí. A čekal jsem, že scénář filmu se dotkne taky té druhé strany ezoteriky. A totiž strany finanční. Oni totiž ti léčitelé (bez ohledu na to, jestli pomáhají, či nikoliv) nerozdávají tu svoji energii zadarmo. Inkasují za to částky, po kterých by se možná i zdravý člověk pozvracel. Čekal jsem, že se film dotkne i tohoto. Možná někdy někdo natočí opravdu syrovou výpověď o tomhle takzvaném léčitelství a ezoterice vůbec. Je to v podstatě ve filmu pole neorané a myslím, že materiál docela hutný k zpracování. Sám jsem se v životě k něčemu takovému trochu přimotal a nestačil jsem se divit, kam až se dá zajít při utíkání z reality. ()

Isognomostom 

všechny recenze uživatele

Film bezpochyby zajímavý, ale nasadit ho do hlavního vysílacího času na Nový rok jako hlavní pecku s komediálním nádechem - to byla od ČT opravdu strašná blbost... (asi jako když zásobování poslalo jednotce MASH uprostřed mrazů strojek na zrmzlinu - byla jsem rozčarována stejně jako plukovník Potter) ()

Valtrik27 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se střídají dlouhé dobré pasáže s krátkými špatnými výstřelky. Problém je jen v tom, že ty dlouhé části si, námětem a kvalitním provedením, pomalu přitahují zájem diváka, zatmco ty krátké výstřelky onen zájem během chvilky fláknou do hlavy obuškem, na zemi ho zkopou do bezvědomí a nakonec ještě poplivou. Nesmyslný vstup do hrobu, sitcomový "vtip" s obrácením pacientky a podobné nesou vinu na tom, že výsledek je jenom průměrný. Bez těchto nepochopitelných paskvilů by to bylo určitě za víc. ()

JasiraEk 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem po všech těch ocenění a vychvalování tohoto filmu od něj čekala víc. Herecké výkony jsou na slušné úrovni a příběh je zajisté zajímavý, ale vadilo mi, že některé věci tam zůstaly zatajeny, nebyly prostě nijak vysvětleny a tak se místy srozumitelnost snímku ztrácela. 65% ()

adaben 

všechny recenze uživatele

Povedený film a pravdivá realita dnešní doby v českých a moravských končinách. Dokonce tam byl i povedený a bystrý humor. Výborné Mihulová a Vilhelmová. Jen nevím, jestli dávat tak smutný příběh zrovna na Nový rok. Na ten by se přece jen patřilo něco ze žánru jako bývala Prodaná nevěsta. ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

Polívka hraje skvěle, Mihulová se snaží, zato uvěřit, že Vilhelmová je léčitelka se mi nedaří. Ale hlavní slabinou je scénář, který moc nedrží pohromadě, jsou v něm hluchá místa, občas to připomínalo časosběrné dokumenty od Třeštíkové. ()

Související novinky

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama