Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (906)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Gardcore Genry je... počkat, víte proč píšu Gardcore Genry, ne? Mongolové v Rusku mají prostě "g" místo "h". To už věděl pan spisovatel Hašek Jaroslav, když na něj od Bugulmy volali taváryš Gašek, že je to na govno. Ale zpět k filmu. Je to ze začátku zajímavé, docela to ukojí zvědavost, jaké by to asi vypadalo, kdyby mě po mracích nad Leningradem honil Sgarlto Copley, Tim Rotg a Galey Bennett, ale později se to začne pomalu topit v nudě, jako Lada ve Volze, hihi. Jednomu se neotřelá technologie okouká a pak už je to schopný dosledovat leda s Vizinem v ruce. Kdepak, sám jsem měl problémy. Ale chápu, že se to mnohým garantům líbilo. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THREE YEARS I'VE BEEN WAITING FOR THIS MOMENT AND I GET CHARLIE FUCKING CHAPLIN." -------- Keď už teda vyšiel konečne ten prekliaty ďalší diel Johna Wicka, bolo obligátne vrátiť sa opäť ku koreňom Najšullerovho unikátneho rukopisu, najprv predjedlami Stampede a Bad Motherfucker a potom zľahka prejsť na, ani po 6 rokoch stále neporazený (hoci Kórejci skúšali), hlavný chod v podobe snímky Hardcore Henry. V tomto prípade sú slová úplne zbytočné a je jedno, čo poviem, HH bola (a stále je) na poli filmov veľká udalosť, ktorú je proste nutné vidieť, nie o nej čítať. A ten plagát... <3. Navždy v pamäti. Zostáva už len dúfať, že keď Najšuller minulý rok hovoril, že spirituálny nasledovník Henryho možno niekedy eventuálne príde, nemyslel tým na Nobody. --- (5.2016) (30.3.2017) (2.2018) (8.12.2018) (17.4.2021) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka jak všeho moc škodí. V tý zběsilý ujetý brit-rusácký jízdě plný krve, napadání a mrtvol mě časem přešel jak zájem o příběh tak snaha vyznat se v tom, co kde lítá a vybuchuje z pohledu nesmrtelnýho hlavního hrdiny. Smekám sice nad tím zápalem a sadou zmrdskýho humoru, ale nějak mě tahle videoherní stylovka stejně nenadchla - jako ano kdysi CRANK. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Díky. Tohle muselo vzniknout, aby bylo vidět, kam first person filmy/hry směřují a jestli je pro diváka v kině únosné 90 minut sledovat svět i ve zjednodušené (prostřihy, není to 24, takže čas není úplně "správný"). Díky slabšímu scénáři, až nesmyslně mystickému padouchovi a celkově příběhu, který slouží jen "aby byl", je však z formy pohledu z první osoby vytaženo prakticky maximum. Navíc Hardcore Henry obsahuje obrovskou hromadu nadsázky, až autoři viditelně věděli, že se nesmí brát moc vážně. V tom exceluje Sharlto Copley a jeho desítka postav. Za mě škoda toho buranství (někdo by řekl chlapství), kde se strká sex a urážky a laciné narážky na místa, kde by mohl dialog dávat smysl, ale to se překousne. PS: menší zadostiučinění pro Bartkowiaka, který v Doomu svou FPS vizi využil opravdu dobře a kombinací s normálním stylem kamery působil v tomhle ohledu film přístupně (že vynechali to pravé Doom peklo je věc jiná). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rus vzal GoPro a natočil věci, které lze udělat snad jen v Rusku. Nekompromisní first person orientovaný flák, svým způsobem novátorský, jelikož se tím inspiroval třeba letošní Grimsby s jakovždy perfektním Sharlto Copleym a to ve všech (nejen) hereckých polohách a úlohách. Ilja Najšuller si hodně libuje ve hrách a svou prvotinou dokazuje, že má na to to dotáhnout daleko. Dvojka jen tak nebude, ale stejně jako jsem před lety slintal u Wanted, podobné pocity jsem měl i u Hardcore Henry. Někdy by se hodilo upustit o FPS, ale ztratilo by to ten jedinečný look, což by nebylo žádoucí a musím smeknout nad tím, jak to celé natočili. 8/10, jelikož je to neskutečný klenot, kterého je si třeba vážit. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • K zaplacení filmu využili tvůrci i crowdfundingový portál Indiegogo.com, pomocí kterého vybrali přes 250 000 dolarů, tedy více než 10 % z celého rozpočtu, který činil 2 000 000 dolarů. (Miro_CZ)
  • Po ukončení natáčania bola post-produkcia filmu na čas zastavená, pretože režisér Ilja Najšuller nemal finančné krytie vo výške cca 2 miliónov dolárov na zabezpečenie potrebných špeciálnych efektov. Na internete sa rozbehla finančná zbierka i predaj darčekových predmetov, len aby mohol byť film dokončený. Ľady sa však pohli až vo chvíli, keď sa do projektu angažoval Timur Bekmambetov. (m.a.t.o.)
  • Pri natáčaní používal štáb takmer výhradne kamery GoPro Hero3 Black Edition. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama