Reklama

Reklama

VOD (1)

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ultimátna pánska jazda s množstvom vychytaných detailov. Násilná, krvavá, vtipná, zbesilá, vizuálne guletrhajúca. Dôležitá žánrová udalosť (konečne sa TO niekomu podarilo!) a verím, že niektorý z pokračovateľov navlečie jej koncept aj na hutnejší príbeh s dych berúcou pointou. Potom budem chrochtať blahom. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je to, jako byste se chystali zasmažit si Halflajfa. Hezky se uvelebíte na židli, prokřupete prsty, několikerým pohybem hlavy ze strany na stranu uvolníte krční páteř v očekávání, že vám zase záhy pěkně ztuhne, a se slibem sobě samému, že dneska ty zmrdy kompletně všechny zmasakrujete, se chopíte gejmpadu. Náhle však zjistíte, že ten nefunguje, protože vám jakýsi ruský virus pokousal úesbéčko … A tak jen bezmocně sledujete, jak za vás ty brutální animáky převlečené za lidi ovládá nějaký komsomolec. Z počátku svěží, neotřelé, zábavné, se skvělými vychytávkami a do kástingu dokonale Koplým Čárltem, který si to evidentně zase jednou užívá. Ale tak nějak po čtyřiceti minutách toho kolovrátku se z FPS stává FPB (First Person Boring) a vy si ani nemůžete přiložit k hlavě devítku a vyouvrovat gejma, abyste se mohli zabavit třeba Tetrisama, protože ten zkurvený čudlík „Fájr“ prostě nefunguje, ať ho mačkáte sebezběsileji. Takže půlhodinová stopáž tavo Chardkóra nebo lepší, tedy spíše alespoň nějaký scénárista by byl příště moc fajn. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Henry, the Hardcore Russian youtube gopro... někdo. Nebo něco. Nebo nic. Bylo by jednoduché Hardcore Henryho poslat do kytek kvůli z prstu vycucanému nesmyslnému čemusi, čemu by se normálně říkalo děj, a obvinit ho, že se tuhle bezradnost snaží schovávat za nevídanou "first person" perspektivu. A bylo by to asi i pravda. Ale to, jak je tady provedena ta objektivní nevídanost, je v mém žebříčku na skoro stejné příčce jako ve čtvrtém Mad Maxovi. Ten měl gigantickou výpravu a byl vizuálně vypulírovaný téměř k dokonalosti, ale Hardcore Henry to zase "vynahrazuje" bezuzdnými krvavými lázněmi, kterých se do jeho chudičkých devadesáti minut vejde až překvapivě hodně:) A pro určitou skupinu diváků je výrazným plusem i to, že pro tvůrce byly východiskem počítačové střílečky, ze kterých je tu citováno způsobem mnohdy víc než jen zábavným (a kdyby to snad někomu nedocházelo, nejpozději u WW2 zeleného bareta z Commandos nebo spíš z Medal Of Honor to musí být jasné úplně všem). A je tu i několik opravdu zajímavých nápadů (které muselo být zatraceně těžké technicky zpracovat), které víc než co jiného dávají vyniknout šílenství muže jménem Sharlto Copley. Je to ale šílenství, které divákovi v žádném případě vadit nemůže;) Ilja Najšuller and his melody boys vyzkoušeli jako první určitou, dejme tomu že v podstatě novou, podobu filmu. A jestli z tohohle průkopnictví něco vzejde, a bude to vůči Hardcore Henrymu v podobném poměru jako Serbuan Maut 2 k jedničce, pak bychom měli tomu pravděpodobně šílenému rusákovi postavit pomník. Jestli se tak nestane, i tak budu rád, že Hardcore Henry vznikl, a že jsem ho viděl. Sice dost pochybuju, že si to ještě někdy zopakuju, ale rozhodně má můj respekt. 70% (jako Fury Road;)). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Čistá palba zaníceného fanouška pokleslosti, který jde za ultimátními fyzickými zážitky s razancí sovětského buldozeru. Ta tvůrčí tvrdohlavost je obdivuhodná, ale dramaturgicky dost chabá, protože okolo šedesáté minuty to začne drhnout. Rozběsněný závěr ale herní koncept nakopává (doslova) do výšin (arkádové skoky included) a otáčky do červených. Progresivní žánrová odbočka, bohužel do slepé uličky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film Hardcore Henry aneb jak z rozklepané kamery udělat stylovku z pohledu první osoby, během které jste součástí veškerého dění a hlavně…a to je podstatné zmínit…vše vidíte jasně, zřetelně, přehledně a bez potíží. Plus si připočtěte fakt, že tady si s nějakým věkovým omezením vůbec nedělali hlavu a tak je to stylový Rko jak vyšitý. K dokonalosti chybí už jenom nějaká solidní hláška, protože hrdina Henry za celý film nepromluví. Naštěstí film po herecké stránce zachraňuje Sharlto Copley, kterej tu rozjel hned několik rolí a skáče z jedné na druhou jak z rychlíku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $2milióny║Tržby USA $9,252,038║Tržby Celosvetovo $16,810,562▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,383,178║ Tržby za predaj DVD v USA $2,027,778║ určite zaujímavý akčný úlet a dá sa povedať aj taký nový prírastok v danom štýle, má to šmrnc a primeranú odľahčenosť, podarený prírastok snímaný z pohľadu hlavnej postavy, nepočítam filmový Doom ten bol nezvládnutý /videl v kine: 60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Díky. Tohle muselo vzniknout, aby bylo vidět, kam first person filmy/hry směřují a jestli je pro diváka v kině únosné 90 minut sledovat svět i ve zjednodušené (prostřihy, není to 24, takže čas není úplně "správný"). Díky slabšímu scénáři, až nesmyslně mystickému padouchovi a celkově příběhu, který slouží jen "aby byl", je však z formy pohledu z první osoby vytaženo prakticky maximum. Navíc Hardcore Henry obsahuje obrovskou hromadu nadsázky, až autoři viditelně věděli, že se nesmí brát moc vážně. V tom exceluje Sharlto Copley a jeho desítka postav. Za mě škoda toho buranství (někdo by řekl chlapství), kde se strká sex a urážky a laciné narážky na místa, kde by mohl dialog dávat smysl, ale to se překousne. PS: menší zadostiučinění pro Bartkowiaka, který v Doomu svou FPS vizi využil opravdu dobře a kombinací s normálním stylem kamery působil v tomhle ohledu film přístupně (že vynechali to pravé Doom peklo je věc jiná). ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Asi bych měl dát jenom čtyři, ale... krucifix, je to splněnej sen. Noha furt na plynu, překvapivě dobrej scénář a k tomu neselhávající Copley. Jedna z nejlepších slepejch uliček filmový historie! :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco takového by asi chtěl točit Uwe Boll, ale nikdy to nedokáže. Koulervoucí videoherní akce, kde Henry postupně expí od tutorialu, přes první objectivy až po finální boss fight. Na plnohodnotný filmový zážitek to povyšuje hlavně GENIÁLNÍ Sharlto Copley, jehož každá šílená reinkarnace trumfuje tu předchozí. Britský plukovník a jeho hlášky á la "You can hear them, but you can't shoot them. You can probably grenade them. Drop an egg down there, laddie." jsou naprosto smrtící. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEŠ NAPŮL STROJ A NAPŮL PĚKNEJ SRÁČ!“ /// Zastav a nepřežiješ, Henry! A sejmi je všechny! Filmová doomovka, ve který se stejně jako ve videoherním světě meze brutální a akční fantasii nekladou. Timur se svojí partou nás zásobuje jednoduchou a přímočarou akcí, rozmanitostí zbraní, prostředků a nesmrtelnosti. Výhodou oproti compu je soundtrack a „živo“, páč k rozmačkaným koulím tady mám tak nějak psychicky blíž. Takže dobrý? …. No je to jako koukat na herní video. Inovativní, ale neosobní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám frajera, kterej by mě nakalibroval. 2.) Jsem magor do Shadow Warriora. 3.) Thx za titule „.Bac.“ /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: STX Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 3,015 // Otvárací Víkend v USA: $5,107,604 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ruský Tarantino splnil sen všem mužům !! Hardcore Henry je divoká a vzrušující jízda, která 90 minut nepřetržitě přidává na plyn a nepolevuje až do extrémního finále.( Jestli si někdo pamatuje na výbornou scénu v kostele z Kingsmana, představte si jí v 90. minutovém obalu a získáte Hardcore Henryho). Za pouhé dva milióny dolarů nám režisér servíruje vše po čem chlapi prahnou. Spousta Cool akce, která dá zavzpomínat na hry:Counter Strike, Modern Warfare, Half- Life 2, Portal a Mirrors Edge, nespočet dirty joků, které vykouzlí úsměv na tváři, scéna v bordelu zase potěší naše oči, úžasný soundtrack potěší naše uši a dech nám bere intenzita násilí a nespočet gore scén, co překonává snad vše, co jsem doposud viděl ( Přelomené páteře, vyrvané srdce, otevřené hrudní koše, rozstřelené palice a mozky + četné zlomeniny snad na každém kousku těla) Správně dojde i na koule. Aby toho nebylo málo, tak samotný příběh není vůbec naivní a infantilní ba naopak v závěru vytasí i příjemné eso v podobě solidního zvratu. Je úplně jasné, že Hardcore Henry je zcela vytržen z reality a místy opravdu působí, že hrajete a sledujete zároveň hodně drsnou akční hru, kde se ani nedivím těm pár hysterickým slečnám ,které odešly z kina. Já jít na film o Barbie, také nevydržím v kině dlouho. Pokud jste vysoko oktanový alfa samec prahnoucí po řádné zábavě a spousta násilí jako já, nebudete zklamáni. Story 7/10, Atmosféra 8/10, Gore 10/10, Vizuál 7/10, Akce 10/10, Napětí 8/10,Humor 7/10. Zábavnost 10/10. 95% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Chcel som tento film nenávidieť. Nechcel som si ho nikdy pozrieť. Obchádzal som ho celé mesiace, vcelku úspešne sa tváriac, že neexistuje. Nakoniec som si ale povedal, že by som ho mal vidieť, aby som vedel, o čo ide (hoci som bol presvedčený o tom, že o ňom z článkov a recenzií viem všetko a nič z toho ma absolútne nezaujíma). Pozrel som si ho. A? A je to bomba. Ako fanúšik kvalitnej akčnej scény nemôžem ísť pod 80%. Samozrejme, o príbehu, scenári, dialógoch či hereckých výkonoch nemá zmysel baviť sa (hoci... Sharlto Copley predvádza dosť šialené veci), ale akonáhle sa rozpúta akcia, je to čosi neuveriteľné a myslím si, že i revolučné – niečo také tu proste ešte nikdy nebolo. A dobrou správou je, že tento film je v podstate jedna obrovská akčná scéna. Momentov, v ktorých neprebieha žiadna akcia, je tu len skutočné minimum. Je to neuveriteľné, ale je to tak. Miestami som len v nemom úžase otváral ústa. Jasné, občas to jemne stagnuje, no každopádne to, čo predviedli tvorcovia tejto snímky, tak niečo také sa vážne nevidí často. Ak vôbec niekedy. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Hardcore Henry představuje kreativní konglomerát tendencí moderního akčního filmu i různých platforem dobové audiovize od GoPro videí i ASMR kanálů přes komiksy po videohry, a to zdaleka ne jen kvůli povrchní asociaci s FPS hrami. - více v recenzi pro Cinepur ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka jak všeho moc škodí. V tý zběsilý ujetý brit-rusácký jízdě plný krve, napadání a mrtvol mě časem přešel jak zájem o příběh tak snaha vyznat se v tom, co kde lítá a vybuchuje z pohledu nesmrtelnýho hlavního hrdiny. Smekám sice nad tím zápalem a sadou zmrdskýho humoru, ale nějak mě tahle videoherní stylovka stejně nenadchla - jako ano kdysi CRANK. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Takový praskání páteře, to se neomrzí." Tak v tom se zloduch Akan netrefil. Mě to omrzelo poměrně rychle. Je to sice originální úhel pohled na svět, ale taky je to jen počítačová hra, kterou nemůžu hrát. Klávesy, joystick, myš ani volant totiž nereagují na mé mačkání, posouvání ani kroucení a mě moc nebaví dívat se, jak Henryho ovládá někdo jiný. A kupodivu to nezachránilo všechno to běhání, skákání, šplhání, mlácení, střílení a drcení koulí, což jsou činnosti, které si obvykle dokážu užít. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Originalita se prostě cení, Hardcore Henry nemá silnou myšlenku a vlastně ani pořádný příběh, je to jedna velká řež z první osoby, která má co nejvíce připomínat zážitek z rychlých videoher a to se jí daří znamenitě. Přestřelky jsou vynikající, různé kaskadérské manévry jakbysmet, kamera se hýbe rychle, ale troufám si říct, že obraz je stále přehledný a to je prostě skvělé. Ruční souboje beze zbraní jsou sice z první osoby horší, ale dá se to. Stopáž naráží na své maximum, více minut bychom už asi neustáli, otázkou je, zda bychom ustáli více takových filmů? Já vím, že já bych něco takhle kulervoucího ještě někdy rád viděl, byť tento koncept už asi nemá mnoho, co nového nabídnout... 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Úžasné, co ti nadšenci s těmi pár dolary udělali, ale celovečerní stopáž to neutáhne. I hodina by asi byla moc, ale šlo by to ještě odpustit. Dalo by se stěžovat i na občasnou nepřehlednost, ale to beru jako část kouzla. ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama