Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

mortak 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že kaskadéři vymřeli na infekci jménem CGI. Neštěstí je tu pořád ta stará dobrá ruská ruční práce. ()

Blazena 

všechny recenze uživatele

Hardcore Henry je vyostřeným otiskem soudobé pop-kultury komiksu, videoher, youtube a techniky miniaturních kamer, chytrých telefonů, tabletů. Třeskutě kinetická žánrovka, jaká tu dosud nebyla. Kdo si libuje v přízemnějších proudech, nechť okusí Dámu v jezeře ve splatter podání Hotel Inferno. Gimmick? ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

NA tohle filmový průmysl čekal a konečně je to tady! Film z pohledu první osoby, ze kterého neuhnul ani na vteřinku! Tím si mě Ilja Najšuller získal. Jo, není to úplná trefa do černého a určitě by se to dalo natočit o něco lépe, ale i tak je to ve výsledku nářez s akčními scénami, jaké ještě nikde nikdy nebyly, 4 hvězdy. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Nadupaná akce od začátku až do konce, kdy vůbec nevíte proč se co děje, ale ani nemáte čas nad tím přemýšlet. Krásně vykreslené Rusko jako hloupé, ale zároveň s kouzlem v sobě. Nechybí zvraty, nechybí litry krve, nechybí zvrácený a brutální humor (takový slabší Postal). Naishuller do diváka napral vše, co se jiní tvůrci bojí kvůli přešlápnutí pomyslné čáry a tím si film, stejně jako dokonalý Copley, zasluhuje plný počet bodů. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Chválím inovativnost a nápad, ale přece jen je to něno nového a bud mi to chvílemi příjde jako něco co není můj šálek čaje a chvílemi jsem na to koukal s napětím. Nicméně je to velice kvalitní, ale nevím jestli bych stál o více takových filmů. Ve 4Dx by to byl jistě zážitek. ( 11.9.16/MAC ) ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Absolútny úlet! Revolúcia! Cynizmus, humor, nadhľad a nonstop (Crank sa môže schovať..) akcia?! Keď si k tomu ešte pripíšeme, že hlavný týpek musí na gebuli nosiť počas celého natáčania cca 15 kilovú obludnosť (videá z "making of" dosť pobavia). Hudba výborne napasovaná a Sharlto opäť dokonalý v každej svojej polohe. Bol som presvedčený dať 4 hviezdy, lebo na viac snáď tento 90minútový videoklip s nejasne vysvetleným dejom, logikou, či čímkoľvek inak hodnotným nemá. Či?! ... Jasné, že má! Bohapustá nekompromisná krvavá zábava!!! ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Je jasný, že tohle si nejvíc užijou hráči počítačovejch her a že jich tu asi neni málo, když poslali tenhle film do červenejch čísel, ale i já jako člověk kterej nehraje PC hry už několik let jsem si film celkem užil.. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jak z nějaké 3D střílečky. Ale tohle v žádné hře nenajdete. Velká velká akční bomba, okořeněná chytlavým sci-fi příběhem, omaštěná dostatkem krve, výbuchů, zabíjení, střílení, násilí, dokonce i nahoty. A když to tady tak vyjmenovávám, tak všechny tyhle stránky musím vyzdvihnout. Není to totiž žádnej odfláklej hollywoodskej sračkovitej filmeček ohlížející se na ratingy. Tohle fakt působí realisticky. Sharlto Copley má asi čuch na kvalitní a originální snímky. A ta originalita netkví jen v tom pohledu z vlastní perspektivy, ale třeba i to, že za celou dobu neřekne ani jedno slovo a je tam toho víc, co stojí za to. Já vím, že v dnešní době je každej film plnej zpomalenejch záběrů (až moc), ale zrovna tady bych jich trochu víc uvítal. Kamera je totiž často dost rychlá a někdy se v tom docela blbě orientuje. No a jinak vůbec se nedivím, že právě tento režisér natočil videoklip pro The Weeknd - False Alarm (vlastně jsem na to přišel sám, když jsem Hardcore Henryho skouknul... a ono se mi to spojilo). Prostě zatím ve mě převládá velké nadšení a uchýlím se ke krásným 5 hvězdičkám... i když je možný, že po druhým skouknutí snížím... ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale strašně se mi nabízí srovnání s akčňákem Bullet Train. Taky jde o nadsázkový akčňák v cool stylu, s černým humorem, eRkovým ratingem a navíc jsem je viděl oba hned po sobě. BT mi nesednul téměř vůbec, na HH jsem se bavil. U BT jsem se jednou pousmál, tady jsem se občas řechtal nahlas. Spoustu věcí včetně akce mi v BT přišly dost na sílu, zatímco tu mi to servírovali s absolutní lehkostí. Třeba jen scéna s konvojem si s celým BT totálně vytře zadek. Hudební podkres parádní a výborně editovaný ke scénám. Sharlto Copley mě bavil jako vždy, přál bych mu zas nějaký hit typu District 9. Většinu času akce parádně šlape, až ke konci tomu trošku dochází dech, nicméně originální pojetí filmu s pohledem první osoby z toho dělá něco, co mi v hlavě prostě utkví, zvlášť když mi to často připomínalo virtuální realitu, kterou doma pařím. Dvojku bych klidně bral. A že to nepochází z Hollywoodu, nýbrž z Ruska - klobouk dolů. ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Sakra, zabili Jimmyho! Vy parchanti! Podařený filmový experiment, kdy srdce nejednoho hráče zaplesá, s velkou dávkou brutality a černého humoru. Do filmu se podařilo hezky vtipně zakomponovat snad všechny klasické herní mechaniky jako je zadávaní questů od NPC, waypointy, souboj s bossem, němého hrdinu (což mě dost štvalo stejně jako ve hrách) nebo healování ve stylu Far Cry. Závěrečný twist byl fajn, ale rozhodně by film snesl nosnější příběh, aby byl koukatelnější i pro širší publikum a mohl tak otevřít dveře dalších 1st person snímkům. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Koncept pojmout film pouze z pohledu první osoby zní velmi zajímavě a byla jen otázka času, kdy se někdo odváží a takto nějaký projekt zrealizuje. HH je ale ve výsledku akorát přehlídka rádoby cool momentů při kterých se budete často ztrácet a proklínat tu nekonečnou roztřesenou kameru. Celovečerní stopáž zkrátka takovému pojetí filmu nesluší a věřím, že pokud by byl HH natočen klasicky, šlo by o milé akční béčko. Jinak si snímek nezaslouží být někomu doporučován, jedině pokud chcete dané osobě přivodit nemilou migrénu. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Ultimátní pohled na to, jak vypadá život průměrného ruského bohatýra. Ráno vyskočit z letadla, postřílet polovinu obyvatelstva Moskvy a nakonec utrhat kštice oponentů. Fascinující idea, jež příliš neřeší zápletku, nýbrž akci, což v tomto případě není vůbec na škodu. Henry prožil náročný den: přišel o svou milovanou, popravil superhrdinu a druhý den si vzal neplacené volno. 91% ()

Script 

všechny recenze uživatele

Nápad to mělo celkem slušný, že natočí film z pohledu první osoby, ale já ten děj vůbec neprožíval. Brutality tu bylo hodně, ale jinak šlo pouze o průměrný film. Navíc mi celkem vadilo, že záporák měl schopnost telekineze, a že vůbec nevysvětlili jak k ní přišel. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Vytěžený potenciál zvoleného zdroje do poslední kapky. Pro mě ale slepá ulička, co se kinematografie týče. Fajn experiment, jenže na celovečerák to pro mě prostě není, nic víc, nic míň... Asi tak, aby bylo vidět, že s pařmenama soucítím a jeden čas jsem byl jedním z nich: Chutná jednohubka s hordou okdazů, které Quakeař, Doomař, Half-lifeař (...) ocení, ale podruhé je vidět nemusí a snad ani nechce. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Ilja Najšuller má mé uznání, protože takovýhle parádní debut se jen tak nevidí. Z potenciálu POV stylu vymáčkl téměř maximum. Akce je přehledná a dynamická, příběh a postavy hezky videoherní. Hardcore Henry nemám téměř co vytknout, bavil jsem se od začátku do konce. ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama