Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Žhavé výstřely II ztratily svůj punc nejkrvavějšího filmu všech dob. Dle tohoto videa 232 zářezů. Jenže co mě jakž takž dokázalo pobavit ve stopáži klipů jako Insane Office Escape a Bad Motherfurcker, je při celovečerní stopáži vražedné pro mé mozkové buňky. To není nadřazené ohrnutí nosu nad pokleslým (filmovým a herním) žánrem jako takovým, i já si ještě sem tam nějakou tu FPS zahraju. Jenže krev a x způsobů jak vyřídit boty nebo protihráče není ten důvod, proč tomu tu a tam věnuju čas. Příběh, byť zde není úplně bez nápadu, je jen taková berlička, jak odůvodnit všechno to maso kolem. A i když tvůrci sami berou celé dílo s obří nadsázkou a až do konce nechybí inspirace ke stále novým a novým variacím na zastřel/umlať/ubodej/vyhoď do vzduchu/shoď na zem, já chci od filmu trochu víc. A ten důvod, o kterém jsem se zmínil? No, třeba atmosféra, kterou měla FPS scéna v Doomovi a tohle ne, i když provedením je to o notný kus dále. Díky tomu provedení na druhou stranu věnovaného času nelituji, tak jako jsem jej nelitoval třeba u Avatara, kterému jsem po dlouhém váhání nakonec udělil stejné hodnocení. Navzdory všem výtkám totiž je to seznámení s technologickými možnostmi současného filmu někdy až dechberoucí, tím spíš, že zde bylo pořízeno za pakatel, pročež si tvůrci minimálně uznání talentu zaslouží. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dejte Rusákům 2 mega a oni vám za to natočí nejzběsilejší akční film dekády. A Batman se Supermanem ať si po sobě hážou kolik mrakodrapů chtějí. V podstatě mám s filmem dva problémy: 1) forma - nikdy jsem nefandil chaotickým akčním scénám a myslím si, že pohled první osoby by měl i nadále zůstat ve videohrách, kde narozdíl od filmu má větší smysl, protože postavu ovládáte. Tady jsem měl pocit, že je to omezení, které mě připravuje o možnost vychutnat si plně akční scény. 2) hrdina - nejde jen o to, že nevidíme Henryho tvář (zatímco Sharlto Copley defiluje před kamerou v mnoha zábavných podobách a krade si film pro sebe), my se o něm za celý film ani nic nedozvíme a jeho motivace pro celý ten bordel a masakr je sakra sporná. Na straně druhé, takhle sympaticky nadšená, nápaditá, krvavá a zběsilá non-stop akční jízda tu nebyla od Crank a Wanted - které svou masakrózností strká do kapsy - což musím ocenit. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Gardcore Genry je... počkat, víte proč píšu Gardcore Genry, ne? Mongolové v Rusku mají prostě "g" místo "h". To už věděl pan spisovatel Hašek Jaroslav, když na něj od Bugulmy volali taváryš Gašek, že je to na govno. Ale zpět k filmu. Je to ze začátku zajímavé, docela to ukojí zvědavost, jaké by to asi vypadalo, kdyby mě po mracích nad Leningradem honil Sgarlto Copley, Tim Rotg a Galey Bennett, ale později se to začne pomalu topit v nudě, jako Lada ve Volze, hihi. Jednomu se neotřelá technologie okouká a pak už je to schopný dosledovat leda s Vizinem v ruce. Kdepak, sám jsem měl problémy. Ale chápu, že se to mnohým garantům líbilo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Neříkejte lidem, že mají „teplou“ bundu…zvlášť ne těm, co drží plamenomet…Ale popořádku. Už úvodní „labužnické“ titulky mě patřičně navnadily. A pobavily, ostatně jako celý film. V něm se prakticky pořád něco děje, chvilek oddechu tu vskutku moc není, a zběsilé tempo Hardcore Henryho žene neustále vpřed. To ovšem neznamená, že by se měl divák ztrácet v tom, co se děje. Tedy, jak kdo, já problém neměl, avšak uplakánkům žehrajícím na „třesoucí se“ kameru či „chaotický“ střih můžu jenom doporučit nějaké komorní drama, to třeba budou stíhat...Jinak ale tahle krvavá a brutální jízda plní přání fandům stříleček prakticky na počkání (i když, pokud vám tenhle herní žánr nic neříká, možná se filmu radši vyhněte). A jako bonus zde nechybí spousta trefných detailů („Darth Vader“, „Sedm statečných“, „rohožka“, Sinatra apod.) a humor sám o sobě (např. Jimmyho výstupy). Jistě, filmu se dá lehce vytknout jednoduchost příběhu či hlavní záporák, ale to je asi tak vše (alespoň ode mě), a proto hodnotím silnými 4*. „Henry! Naslouchej svému srdci!“ ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Chápu, o co tvůrcům šlo, ale takhle ne. Tohle je sled akčních videoklipů bez jakékoliv soudržnosti. A s podivínským Sharlto Copleym (to by bylo asi plus, co já vím). Řemeslně je to rozhodně excelující, ale i tam to není 100% (hlavně z filmařské roviny, kaskadérské kousky mají zvládnuté dost dobře). A závěrečná over the top akce mě nebavila vůbec. Když už videoklipy, chtělo to více scén jako ta na silnici, podbarvené pořádnou vypalovačkou. Zahrál bych si raději hru. Ale popravdě, i s ní bych nebyl příliš spokojený, ovšem aktivní zapojení do řezničiny by bavilo víc. Jestli chcete vidět rozdíl mezi dobrou a špatnou adrenalinovou akční řežbou, pusťte si Serbuan Maut a tohle. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Už ako malý chlapec som túžil vidieť film z pohľadu vlastnej osoby, samozrejme obzvlášť v akčnejšom prevedení, čo sa mi už v posledných rokoch párkrát splnilo, spomenúť musím hlavne taliansky Hotel Inferno, v ktorom sa dá užiť aj nespočet prestreliek a drsných úmrtí, alebo francúzsky Maniak, aj keď sa nakoniec zatiaľ nejednalo o nejaké nezabudnuteľné záležitosti. No práve Hardcore Henry mal byť takým vyvrcholením tejto série pokusov s kultovým potenciálom a síce sa mu to možno aj celkom podarilo, ale predsa len sa neubránim čiastočnému sklamaniu. Zápletku v tomto prípade snáď ani nemá cenu hodnotiť, tá je ako z tej najjednoduchšej počítačovej hry, takže v tejto ceste za záchranou manželky ide len o striedanie lokácií a zlikvidovanie každého protivníka, čo tu ale aj celkom stačí, hlavne, že sa tu stále niečo deje, je to správne ruské a zábavné a sekvencie medzi akciami osviežuje Sharlto Copley v mnohých podobách, ktorý sa objaví vždy v správnom čase a na správnom mieste a ešte nikdy ma takto nebavil, tu bol skutočne perfektný. Ale podľa mňa by bolo určite lepšie, keby sa to v rámci možností držalo v tej realistickejšej rovine, všetky tie nezmysly o telekinetickom záporákovi, ktorý sa snaží vytvoriť armádu polocyborgov s tým, že práve hlavný hrdina je z nich najlepší ma vôbec nebavili, toto patrí do tých najväčších brakov, takže mi to kazilo výsledný dojem. A teraz už k samotnej akcii, ktorej je nespočet, tu prakticky jedna akčná sekvencia strieda druhú, sadol mi výber lokácií a určite musím pochváliť jej veľkú rozmanitosť, takže okrem očakávaných súbojov a prestreliek nechýba ani dostatok naháňačiek a kaskadérskych kúskov. Ale cítiť z nej nižší rozpočet, občas som mal pocit, že sledujem seriálovú produkciu deväťdesiatych rokov, len samozrejme v omnoho brutálnejšej podobe, ktorú osviežuje jedine ten pohľad z prvej osoby. Bez toho by bola väčšina akčných scén zúfalo priemerná. Ale takto sa tu nájdu aspoň dve, tri skvelé akčné scény, pochváliť musím hlavne vynikajúcu cestnú naháňačku s rotačným guľometom, prestrelku v polorozpadnutom komplexe, kde poteší aj krátka sniperská sekvencia a pešia naháňačka v parkourovom štýle. Zvyšok mi už prišiel skôr len taký priemernejší, čo najviac zamrzí pri súbojoch, ktoré sú mimoriadne brutálne, ale práve pri nich je pohľad prvej osoby skôr na škodu, lebo nedovoľuje si ich dostatočne užiť. Režijne a technicky je to u mňa trochu rozporuplné, cítiť z toho to nadšenie, ale chýbajú skúsenosti, čo vidno aj na občas horšom strihu, ktorý niekedy kazil prehľad v situácii a k tomu ten spomínaný nižší rozpočet, aj keď napríklad úvodná fáza vo vzdušnom komlexe vyzerala veľmi dobre. A určite musím pochváliť výber hudby, ktorá vedela zabaviť, vygradovať tempo, ale aj dosadiť nejaké tie emócie. Takže síce Hardcore Henry nie je až taká akčná pecka, akú som pôvodne očakával, ale určite si ho ešte párkrát pozriem, bavil som sa dosť, viacero scén bolo skvelých a prajem mu len úspech, aby sa podobných filmov ešte pár natočilo. 72% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Akce dobrá, ale člověka to prostě přestane bavit zhruba po 15-ti minutách. Příběh je téměř nulový a člověku to spíše přijde jako když někdo jiný hraje vaši oblíbenou počítačovou hru, ale vás k tomu nepustí. Dávám 20% jako respekt ke kameře a stunt koordinátorovi. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přímočará adrenalinová šleha do hráčova srdce. Vzpomínky na Far Cry, GTA, Crysis a další se valí s každou další minutou snímku. Sharlto Copley v několika skvělých kreacích najednou to táhne dopředu, ale za hrdinu je tu Najšuller, který to dal celé dohromady. Skvělá hudba. Film pro dobrou náladu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Splnený detský sen a miesto milióna nepodarkov tu máme na prvú šupu filmársky experiment, ktorý z POV ždíme úplne všetko čo sa len dá. A to je dobre, lebo aspoň nikto nebude mať nutkanie posúvať laťku vyššie. Nedá sa. Pecka a jedna z najkrajších slepých uličiek kinematografie. Welcome to action heaven. 95% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rus vzal GoPro a natočil věci, které lze udělat snad jen v Rusku. Nekompromisní first person orientovaný flák, svým způsobem novátorský, jelikož se tím inspiroval třeba letošní Grimsby s jakovždy perfektním Sharlto Copleym a to ve všech (nejen) hereckých polohách a úlohách. Ilja Najšuller si hodně libuje ve hrách a svou prvotinou dokazuje, že má na to to dotáhnout daleko. Dvojka jen tak nebude, ale stejně jako jsem před lety slintal u Wanted, podobné pocity jsem měl i u Hardcore Henry. Někdy by se hodilo upustit o FPS, ale ztratilo by to ten jedinečný look, což by nebylo žádoucí a musím smeknout nad tím, jak to celé natočili. 8/10, jelikož je to neskutečný klenot, kterého je si třeba vážit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V rámci inovace akčního žánru pouze předskokan, protože do plnohodnotného filmového zážitku má Henry daleko. Nulový děj a zběsilý sled akčních scén nezalepí pocit, že tahle klipovitá fraška je jen a pouze spotřební matroš s krátkou životností. Originální, technicky velmi povedený, ale zároveň vyčerpaný téměr na maximum. A tentokrát nebylo potřeba ani druhého, či třetího dílu. Stačilo 90 minut toho prvního. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

První svého druhu ? Palce hore za odvahu. Film je zajímavé vidět, ať už jste zarytí pařani, nebo jste jen ve školních letech o nějakou tu gamesu občas zakopli. I když jsou pocity z filmu spíše pozitivní, je dobře, že není delší. Po nějaké hodině likvidování "neschopných" protivníků se totiž dostavuje lehká letargie (a rozhodně to nebude nedostatečnou vynalézavostí typů usmrcení). Půlhvězdu navrch za několik povedených vtipů a spoustu trefně vybraných songů v čele s "Don't stop me now", kterou jsme mohli slyšet už v traileru - 70%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

V 90. rokoch som s nadšením hrával pc hru Wolfstein (Vlčí kameň). V nej som vylikvidoval v utajenej pevnosti Tretej ríše tisíce nacistických hajzlov. Dnes sú hajzlov státisíce. Zďaleka neobdivujú len Hitlera. V zásade sa koria každému zámožnému a zároveň bez-škrupulóznemu hajzlovi, či je ním politik, mafián, aristokrat alebo podnikateľ. Takým je aj blonďatý zmrd, ktorý chce s armádou vytvorených bezodne poslušných a zároveň mechanicky upravených vojakov ovládnuť svet. Existuje však jeden, čo sa s pomocou kadejakých hipíkov, huličov, na sexe závislých feťákov, utajených bezdomovcov, lesných tarzanov, vojenských fanatikov a vedca-vozíčkára vzoprie naordinovanému údelu. Vytrie hajzlovi zrak a vytrhne zločineckú hlavu z pántov. Upgradovaný Wolfstein presne do pomerov druhej dekády 21. storočia. Diváci už navykli na stroboskopiské filmové šialenosti, ktoré boli v 60. a 70. rokoch záležitosťou okrajových filmových experimentov. Dnes, 40-50 rokov po, ide už pomaly o bežnú súčasť akčného filmového mainstreamu. Pokiaľ je ale tak invenčne nakrútená ako hardcoreový Henry, ktorého tvár rovnako, ako tvár hrdinu hry Wolfstein po celú dobu neuvidíme, tak nie je čo riešiť s vysokým hodnotením. Užil som si akčný film tak dobre, ako už dávno nie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Někoho to nadchne, jiného znechutí. Já byl někde uprostřed. Ostatně jak jsem předpokládal, zvolený styl klučičí slasti á la já jsem ten, kdo střílí lidi do hlavy a láme jim kosti v těle, mě bavil slabou hodinku. Pak se začal velmi rychle zajídat. Celou dobu totiž sledujeme dění Henryho očima. A to je skutečně Hardcore. Tahle nálož s absentujícím dějem začíná probuzením a rychlým naservírováním, že je všechno trochu špatně. Pak náš anonymní hrdina začne likvidovat četu pěšáků, často odněkud vyskočí Sharlto Copley, pronese pár úsměvných vět a zase zmizí, vše je zabalené do špinavého vizuálu a dlouhých scén bez zdánlivého střihu. Když přijde, neruší. Výsledek je velmi intenzivní kolotoč, svěží, sebevědomý a zábavný i zatraceně násilný. Ač budu zřejmě navždy (v rámci žánru) příznivcem spíš přihlouplých akčních pecek z osmdesátých let, něco takhle progresivního a takhle pokleslého mi asi tu a tam docela zachutná. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takto rezolútne vpadnúť do filmárskeho biznisu bez akéhokoľvek "tréningu" v podobe mizerných "prvých" počinov, kurva klobúk dolu pred tebou Iľja. Fanúšik akčných hier s pohľadom prvej osoby bude nadšený. Akcia od úvodu až do konca v kombinácii s najvyššou kvalitou prevedenia gore, rôzne vychitávky takmer počas celej stopáže nedopustia aby divákove oko zablúdilo mimo obrazovku. Originálny nápad pohľadu prvej osoby tu už bol pri talianskom horore "Hotel Inferno", ale to ani z ďaleka nebola taká zábava ako pri Henrym, ktorý sa v mojich očiach stáva megalomanskou, dokonalou reklamou na čoskoro svetlo sveta spatriacu počítačovú hru s totožným titulom. Celé to na mňa pôsobilo veľmi reálne a ja naozaj neviem o nejakom mínuse za ktorý by som mal pri hodnotení ubrať. Zabával som sa, o nude nemôže byť ani reč, takže nič iné ako "Jackpot" si tento snímok nezaslúži. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pořád se něco dělo a bylo tam tolik nápadů... Jenže stejně jsem se nudil. A bohužel ne málo. Je to zkrátka jako první či druhý Machette - kdyby zůstalo u krátkého filmu, nic by se nestalo. Nicméně forma je zajímavá a vlastně jen kvůli ní jsem vydržel až do konce. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Buďme upřímní - ,,příběh" sám je blbější, než Nastěnka, ale o to tady asi nejde. Kreativnost z hlediska akce samotné je chvílemi dechberoucí a kohokoliv, kdo není moje stará nebo jí podobné stvoření, pobaví. Takže to je asi pro kluky a zednice. Mužnější zednice. Pokud tedy taková lesba není epileptik a řadový stroboskop ji neobrací naruby a nerozjíždí u ní nečekané patní kreace. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno nakonec mě to moc neoslnilo. Byl jsem na to zvědavej, ale jak se začali kolem upoutávky na tenhle film zjevovat slogany typu : totální filmová revoluce! nebo něco takového jste ještě neviděli, tak jsem zpozorněl a teď už vím proč. Jasně namítnete, že všichni jsou spokojený a jenom starej kverulant Wacoslav1 zase píčuje... No a v tom je právě ten problém, protože já tak nějak až na pár výjimek v posledních letech moc neberu filmy se kterýma jsou všichni spokojení a tohle pravidlo se opět potvrdilo. Jasně věděl jsem do čeho jdu a s čím můžu počítat, ale to neznamená, že to co jsem viděl se nedalo natočit daleko líp. Ze začátku je ten first person pohled docela svěží a netradiční, ale někdy tak v půlce filmu mě začal iritovat a určitě k tomu nepomohla ta častá celková (ne) přehlednost. Jasně je to akčňák z pohledu první osoby a tak pochopím, že kamera je neklidná a klepe se, ale nasekat do toho ještě ranec naprosto zbytečných střihů k té přehlednosti rozhodně nepřispělo nemluvě o tom, že tvůrci se až tak moc zaměřili na to aby stvořili tenhle fetiš kult, že zapomněli na to, že by to mělo mít aspoň nějakej scénář. Ta jediná a hlavní pointa mi byla od začátku jasná a co mohla zachránit akce to posralo to píčoidní zpracování nemluvě o tom, že hlavní záporák je jenom takovej trapnej telekinetickej blbeček co těží jenom ze svého ujetýho vzhledu a pronáší rádoby cool hlášky na víc se nezmůže, ale ok abych jenom neřval, tak neříkám, že pár dobrých nápadů tu zase nebylo a párkrát jsem se nepousmál a pokud něco nebo spíš někdo v tomhle filmu bezchybně funguje tak je to opět neustále měnící polohy v různých postavách Sharlto Copley kterej tu jako jedinej má dobrý kecy a splnil co jsem od něj očekával. Co se akčních scén týče, tak vyloženě mě bavila jenom ta sekvence v té rozpadající se továrně jejíž exteriéry mi připomněli finále Expendables 3 kde Copley jako vojenskej mazák provádí hrdinu barákem a společně likvidují nepřátele. Tahle scéna nebyla dokurvená ani kamerou ani střihem a ukazuje, že když se chce tak se i tenhle typ akce dá snímat relativně přehledně, škoda, že takhle nevypadal celej film.45% ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama