Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

TuT 

všechny recenze uživatele

85 %, parádní jízda. U Dooma jsem si říkal u finálního fightu jestli by akce z vlastního pohledu obstála v celém filmu a odpověď je ANO! Fakt super. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Akční jízda jako prase! A to v celé v 1.osobě, takže chvílemi nevíte zda se díváte nebo hrajete, prostě umělecké dílo i s kapkou lehce humorných scén. Naposledy jsem viděl tolik mrtvých asi v Rambo 3, ale vůbec ničemu to nevadí :) ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Nevím z jakého důvodu bych měl dát méně jak 5 hvězd. Je to originální, je to masakr, je to nabušený od první do poslední vteřiny a hlavně dobře natočený na to, že je to pohled první osoby, no prostě hardcore v pravém slova smyslu. Jen mi to dějově přišlo trošku přehnaný, ale co. Klidně bych se na to kouknul za týden znova a to je ten hlavní důvod k páté hvězdičce. 88% ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Příběh stál za hovno od začátku do konce, ale to podle mě čekali všichni a tenhle film není o příběhu, takže tuhle stránku úplně vyřadím z hodnocení. Dokud se střílí, je to v super, ale telekinetický buzerantík a naprosto nepřehledné souboje na pěsti tomuhle filmu strašně škodí. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Tohle je splnění mého dávného tajného snu. Film, který je celou dobu snímán z pohledu hlavního hrdiny. Už tenhle nápad byl několikrát použit. Třeba v Doom, Gravitaci nebo Spidermanovi. Jenže až tady to je dokonale funkční. Je pravda, že některé pasáže jsou trochu nepřehledné, ale ten celek je skvělí. Díky časté změně prostředí a přísunu stále nových nápadů tak film ani chvíli nenudí. Chvíli tu máme parkur, pak scénu jak vystřiženou z Call of Duty, pak zase parkur a na konec parádní přezdřkovku a boží konec. “Poslechni své srdce, Henry.“ Milá je taky přítomnost Sharlto Copleye, který je ve všech svých reinkarnací skvělí. Z tohoto nápadu, by se dalo určitě dostat víc a nemusí to být nutně takováto zběsilá akčňárna. Nebo spíš videohra. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Totální vygumovaná řezničina, na které je efektní akorát to násilí, pár hlášek a pojetí. Potenciál za mne zůstal neproměněn. Za mne max.40% a to ještě nadsazuji. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Kraťas by bohatě stačil, ale za tu odvahu natočit akční celovečerní film z prvního pohledu, musím něco málo přihodit, i když jinak vlastně nemá co nabídnout. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Ten film je neskutečně našlapaná jízda z první osoby, což je něco naprosto neohraného a neokoukaného a za těch 90 minut se tu dostaví snad všechno, o čem se pánskému publiku vůbec může zdát. Akční scény jsou suprové, i když jsem si v některých momentech kontroloval možný epileptický záchvat a potěšila i pořádná dávka parkouru. Příběhově to už o něco vázne, je to, řekl bych, do poloviny filmu hodně roztříštěné, ale ve druhé polovině už konečně začnete chápat oč jde a vyloženě konec to celé u mě navyšuje o třídu výše. A ještě tu musím speciálně oznámit, že Haley Bennett je tady fucking hot. Jakože hodně. Slabší 4* ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

NESKUTEČNÁ ŘEZBA !!! Opravdu nadupaný akčňák. Někteří by očekávali, možná i já, po shlédnutí traileru, že příběhově to nebude nic moc a budeme se těšit hlavně na akci. Omyl, děj byl i přes všechny rozsekané hlavy a roztrhané hrudní koše přijemným překvapením, obzvláště konec. Nejen zabíjení a akce ale hlavně i skvělý humor a sranda je to, co tento film může zdobit. Pro herní fanoušky, obzvláště hry CoD:Modern Warfare bude překvapení určitá pasáž filmu, která je velkým napodobením oné hry a hodně pobaví. Jediné co v tomto skvostu chybí je asi nějaká pořádná prcajda a dílo by mohlo být dokonáno. Scéna kdy zabije a rozmrdá několik svých nepřátel a hned posléze se snaží osedlat koníka s westernovou hudbou v zádech se zařadí asi do historie kinematografie akčních filmů. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

I přes to, že jsem gamer jak se patří mi FPS pohled spíš vadil a přiznám se, že se mi z něj i někdy motala palice, nestíhal jsem kolikrát pobrat co se děje a co se stalo. Zároveň to ale filmu propůjčilo jistou originalitu a hlavně důvod proč o něm uvažuji, jako o hře. Přišlo mi to, jako bych se koukal na film tipu free Guy, nebo a to je přesnější, jako kdybych sledoval kámoše při hraní áčkový pecky. Takže podle mne pokud nejste aspoň trošku hráč akčních FPS titulů, tak myslím, že vás to nenadchne. Navíc, zasazení filmu do Ruska už mluví samo za sebe a postaralo se o to, že v Rusku není nic nemožné - opravdu u toho teda nebudete moc přemýšlet. Spoustu scén kvůli tomu tedy vezmete v potaz a nebudete je nijak hlouběji řešit. Je to tedy takový, jaký by to člověk u rusáků čekal  - krvavý, debilní, primitivně zábavný, nechutný, zfetovaný, gopnikovský...a plný kurev - taky se tam musí objevit tank, jinak nemůžeme o Rusku vůbec mluvit obzvlášť v této době LOL. Některé scény a úseky jsou vyloženě povedené, jiné naopak průměrné. Poslední půlhodinka je pak opravdu krvavá jízda! Film má aspekty k tomu, aby se stal kultovkou. Původně jsem dal 3*, jenže se mi to rozleželo v hlavě a musel tam jednu * přidat. A pokud na nějaký film myslím i po shlédnutí, tak je to buď obrovský průser, nebo naopak pecka! ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Slabé, až slaboduché. Po půl hodině mě to začalo velmi nudit. Pořád to samé. To bylo jako hrát PC hru pro vymatlání mozku, ne jako koukat na dobrý akční film. Nápad dobrej, ale provedení mi silně nesedlo. Vedle toho Sharlto Copley to zvládnul na jedničku. ()

SC 

všechny recenze uživatele

Akční šílenost, která nemá obdoby. Všichni u toho budou hlavně propírat kameru z očí hlavního hrdiny, ale absolutní prim tu hraje nevybíravě brutální nabušená akce doplněná skvělými vtipy a Sharltem Copleyem. Víc k tomu nemám, takhle jsem se u filmu už dlouho nebavil a doufám, že z Henryho se jednou stane kultovní záležitost, zaslouží si to. ()

DEADMANincCZ 

všechny recenze uživatele

Jedinečný zpracování řadí Henryho na jakejsi vrchol žánru, kterej si sám vybudoval a je tak králem v prázdný místnosti. Skvělý nápady, super soundtrack, občas trošku gore, ale pro fps hráče si myslím naprosto jedinečná záležitost, která v leckterejch nápadech bude určitě okopírovaná od některýho hollywoodskýho blockbusteru s desetinásobnym rozpočtem. Hodně slušná jízda! ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Genialna zanrovka a super jazda. Akoze realne je to vtakovina, ale tak origialna, zabavna, akcna a plna napadov, rozmanitych locations, kvalitnych nahanaciek, strielaciek a mlaticiek a neviem co vsetkeho. K tomu minimum strihu a POV vyuzity fakt skvelo (najma pre ludi, co vyrastli na first-person-shooter hrach). Prislo mi to, akoby som pozeral Half-life 3, tj skvela kombinacia akcnych scen s naskriptovanymi predelmi. Zaujimave, ze nieco taketo vzniklo v Rusku, ale je rozhodne dobre ze to vzniklo :) Bavil som sa fakt paradne pocas celeho filmu. No a toto cele bolo este umocnene zazitkom v DBOXe, ktory je na tento film snad idealny. [#28/2016] ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Nebojim se napalit plnou palbu. Neskutecna jizda. R-ko je tu vyuzite domrte a Sharlto Copley je best. Takhle by nejsk mel vypadat filmovy Call of Duty. Vic neni treba dodavat. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavej nápad. ALE: jakožto z pohledu ústřední postavy tam toho marastu krve mohlo být víc a příběh, logika a pointa se taky zapomněly trochu v zadu. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

"EZ." Devadesát minut frenetické nakládačky, prosáklé současnou videoherní kulturou. S příběhem sice na úrovni Hotline Miami, ale akčními scénami jako z Wolfenstein: The New Order. Z toho, co před jedenácti lety nakopnul Doom, udělal Ilja Najšuller celovečerní videoklip, který přesně ví, čím chce být, a nekompromisně si za tím jde. Bezpochyby to zapadne, ale v tom, co to dělá, jde o ultimátnější věc než The Raid s Dreddem dohromady. Akčňák roku, ne-li dekády. ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama