Reklama

Reklama

VOD (1)

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

Evander 

všechny recenze uživatele

Největší sračka, kterou jsem za posledních mnoho let viděl. Jinak to nazvat neumím nebo možná umím, ale nechci. Nevydržel jsem se dívat ani do poloviny. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Tady nejde nezaplesat. pro všechny fanoušky Tekkena, Call of Duty a ostatní FPS hry, je tahle nekončící akční párty prostě povinnost. Jasně, že nejde o žádný hluboký příběh, žádná omáčka, tady se táhne přímo na bránu. Nekompromisně a přímočaře. Větší nálož hlášek, skutečně vtipných momentů a kvalitně odvedená "handy came" mě připoutala do sedačky. Závěrečná scéna ala Neo z Metrixu má obrovský koule. Kam se na to hrabe indonéský The Raid. Tahle hitparáda mi z hlavy jen tak nevyprchá a já si ji s horkou hlavou klidně pustím ještě jednou. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Solidní a neotřelý "POV hardcore", kde je akce přehlednější než v leckterém v dnešní době "klasicky" natočeném akčňáku "vylepšeném" o epilepticky roztřesenou kameru a boží akční sekvence půlsekundových střihů. Jinak je to ale řezničina od začátku do konce, která by více bavila coby PC hra, než coby film - u něj totiž čekáme nějaký ten příběh, ve kterém se třeba něco dozvíme o postavách a jejich motivaci... 65% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů za odvahu a doslova hardcore zpracování tohoto historicky prvního first person shooter filmu. Ilja Najšuller svým debutem určitě splnil sen všem videoherním maniakům, ale naštěstí nejen těm, protože Hardcore Henry není pouze výplachovým devadesátiminutovým molotovem, který vám v hlavě zanechá kráter a nic víc. Je pravda, že tempo filmu místy balancuje na hraně únosnosti a oči diváka dostávají zabrat, protože jako v každé správné střílečce i tady musíte být nonstop na 100% soustředění, aby vám nic neuniklo. A je se na co koukat. Krkolomnost a brutalita mnoha scén si podává ruce s jejich originalitou a kameramani museli dostat při natáčení stejně jako všemožní kaskadéři pořádně zabrat. Hardcore Henry je první svého druhu a z hlediska intenzity akce by se s přimhouřením jednoho oka dalo říct, že jde o akční dynamit roku. 85% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Akcia ako keď som dával dole hajzlov v Half Life. Kick Ass ma bavil viacej. Škoda tej FPS kamery, z ktorej ak niekoho po 30 minútach nerozbolela hlava tak je zombie.. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„PC game“ v štýlu FPS in real! Samotný nápad nie je zlý a ani to nie je zle natočený - tzv. POV bol veľmi slušný. Jedine, čo postrácam, je zmysluplnejší príbeh (ktorý v tomto prípade má niekoľko nejasností – napr. prečo mal hlavný záporák „telekinetickú“ silu). Inak to z hľadiska ostatných vecí (akčné scény, dialógy, atď.) takmer nemá chybu. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Originalita a to nejen z úhlu pohledu :) Povinnost pro všechny herní maniaky a milovníky necenzurovaného násilí. Navíc fakt povedené postavy. Bohužel tomu schází nějaká lepší nosná linka, ale čert ji vem, tahle jízda o tom není... přes všechny pozitiva tento styl nebude mít bez pořádné VR dlouhou životnost... 70% ()

Voj.ta 

všechny recenze uživatele

Název nelže, je to fakt hardcore. Film, ve kterym je z celý stopáže 90 % akce a 10 % mluvení. Bavilo mě to od začátku do konce. Nedoporučuju se na to dívat večer, nakopne vás to a pak neusnete! ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý počin a nutno podotknout, že navzdory předpokladům se na to i dalo koukat. Nechápejte mě špatně, k počítačovým hrám mám hodně blízko a tohle je paroduje na všech frontách. Ukázková recese. Záporáci jak jinak než Rusové, konečně jsem zjistil, jak se teda vyslovuje "suka blyat" a finální perlička v podobě "ez". Co mi ale nejvíc vadí, je nevyváženost. Některé souboje jsou skvělý a mají ten ztřeštěný nádech ve stylu Deadpoola (už zase ho referencuju) podpořený různými hudebními žánry, ať už kytary alá Chuck Berry, vydatná reggae nálož nebo sympatický jazz. Jiné souboje jsou naopak extrémně nudné a hrají si na vážnou stránku. Ono to není ani tak soubojema, jako spíš hudbou. Dramatická složka se sem vážně nehodila. Příběh nemá cenu moc komentovat. Neměl bych s ním vůbec problém, kdyby se producenti neprohřešili nejistotou, jakým chtějí Henryho vést. Takhle má člověk čas se na ten příběh i soustředit. ()

derek007 

všechny recenze uživatele

Hned po dokoukání jsem tomu chtěl nasolit plnou, ale vystřízlivěl jsem. Ovšem druhá půlka je fakt naprosto dokonalá (v rámci žánru). A je to vtipný! ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tempo je ve stylu Zastav a nepřežiješ a jinak pocta všem FPS. Nejdřív se to jeví jako pocta těm starším hrám, později je to už regulérně Call of Duty se vším, co k tomu patří a končí to jako bojovka ve stylu Fighting Force (žánr beat 'em up). I klon Colonel vypadá jako kapitán Price ze série CoD ;-). Jinak příběhově nic moc, ale o nějakou hlubokou myšlenku zde nejde, nechybí hezká kunda, nějaký ten zvrat či vtipná hláška nebo scéna. To co byste hráli (v mém případě) 10 hodin je tu nacpáno do hodiny a půl a je to tak tak, delší by nudilo, to by chtělo složitější příběh. Výtka někdy ke střihu, který je teda fakt znatelný, nejvíce u cestování v autě. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ty vole,ti Rusi su blazni,ale v dobrom slova zmysle,Hardcore Henry je sialeny akcny ulet,pri sledovani,ktoreho vam bude stupat hladina adrenalinu v krvi,k vsetkemu prispieva vynikajuci pohlad kamery pocas celeho filmu,ako keby ste doma hrali hru na Xbox One,v ktorej chlapik na pol robot roz*ebava vsetko a vsetkych,nasilie,brutalita a krv na kazdom kroku,krasne sa na to pozeralo,normalne som bol vo vytrzeni,cize zabava ako sa patri,paradna oddychovka...:-) ()

figliar 

všechny recenze uživatele

90 minút krvilačnej akcie, parkouru, žien, skokov, Rusov a nezmyselnej zmesky všetkého, čo režisér videl v FPS hrách. Čakal som síce viac, ale za 2 milióny to bolo natočené veľmi slušne. Pár vtipných scén sa tiež našlo a k tomu aj dobrý soundtrack. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

"Čo je červené a škodí to zubom? Tehla." Na tento film som netešil len z FPSky, ale aj z neuveriteľne reálneho podania a vizuálu. Každopádne potrebujem druhé zhliadnutie lebo za tých 90 min tam toho tvorcovia stihli toľko naporcovať, že až som to všetko nestíhal. Musíme im uznať že to bola veľmi náročná práca zhotoviť takýto film z pohľadu prvej osoby aby tam všetko klapalo ako má. Brutálnosť niekedy presahovala dané násilie vo videohrách, čo podľa mňa nebol najlepší ťah, napriek tomu som bol ale rád aspoň za spomienky na call of duty alebo duke nukem. Ako veľkého hráča fps hier ma tento film potešil, ale i tak mi tu chýbal ten codex. Nechajme film filmom a hru hrou..túto vetu by som nevyslovil keby moje dojmy neboli rozpačité, plné nadšenia ale s trochou zatrpknutosti hlavne z toho finále a záveru kde bol čistý chaos a absurdnosť. Ako som tvrdil na začiatku, chce to ešte nejaké to domáce pozretie a hneď budem múdrejší. Odteraz budem brať názvy filmov už trochu serióznejšie. (76%) ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama