Reklama

Reklama

VOD (1)

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jsem hráč. Musim říct, že docela vášnivej. Celej život sem si přál vidět něco jako je Hardcore Henry. FPS story na velkym plátně, která náruživejm pařanům odpálí mozek do stratosféry. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prvý celovečerný film natočený na kompletku z vlastného pohľadu dopadol na výbornú. Adrenalínová jazda v štýle filmu Zastav a neprežiješ / Crank (2006) je plná nápadov a vtipných momentov. A Sharlto Copley opäť vychytil parádnu postavu. Pre fanúšikov FPS strieľačiek naprostá povinnosť. Nič lepšie dlhú dobu nemusí prísť. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Musím sa z toho spamätať ale pôsobilo to mňa podobne ako Crank , Deadpool alebo z iného súdka napr Boyhood. Ako film sa mi to moc nepáči, ale vážim si to ako projekt. Snaha o niečo iné, progresívne a drzé mi prišla ohromne sympatická, ale čumieť na poldruhahodinové monotónne YT video fakt nie je nič pre mňa. Hore to dvíha aspoň to cool násilie a skvelý Copley. Za mňa iba jemný palec hore ale každopádne odporúčam, pretože to treba vidieť, pretože niečo podobné tu dlho (chvalabohu ?) nebude 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro milovníka akčních videoher absolutní povinnost. Přiznám se že jsem podobné hry hrál spíše v počítačovém pravěku a za posledních asi 15 let mám na pažbě 0 zásahů. Obal je vskutku zpočátku lákavý, uprostřed na chvilku dojdou nápady aby vás závěr opět náležitě rozsekal. Průvodcem filmu je můj oblíbenec Sharlto Copley. Bez něj by se ve filmu vlastně nemluvilo, protože z Henryho za celou dobu nevypadne jediné slovíčko. Jako akční pecka roku film bez problému obstojí. Oproti tomuhle působí Stathamův Crank spíše trapně. 75% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THREE YEARS I'VE BEEN WAITING FOR THIS MOMENT AND I GET CHARLIE FUCKING CHAPLIN." -------- Keď už teda vyšiel konečne ten prekliaty ďalší diel Johna Wicka, bolo obligátne vrátiť sa opäť ku koreňom Najšullerovho unikátneho rukopisu, najprv predjedlami Stampede a Bad Motherfucker a potom zľahka prejsť na, ani po 6 rokoch stále neporazený (hoci Kórejci skúšali), hlavný chod v podobe snímky Hardcore Henry. V tomto prípade sú slová úplne zbytočné a je jedno, čo poviem, HH bola (a stále je) na poli filmov veľká udalosť, ktorú je proste nutné vidieť, nie o nej čítať. A ten plagát... <3. Navždy v pamäti. Zostáva už len dúfať, že keď Najšuller minulý rok hovoril, že spirituálny nasledovník Henryho možno niekedy eventuálne príde, nemyslel tým na Nobody. --- (5.2016) (30.3.2017) (2.2018) (8.12.2018) (17.4.2021) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal alespoň 3*, protože mě zaujalo vyprávění příběhu (či spíše "příběhu") z pohledu první osoby, avšak natolik nezáživný rádoby děj mě značně nudil a radost z inovativního ztvárnění vypršela po prvních 15-25 minutách. Pustit si Hardcore Henry je jako sledovat nějakou zfilmovanou PC hru - střílečku. Perfektní dynamický soundtrack podtrhuje precizně nasnímanou akci, avšak celé to na mě působilo jaksi primitivně a bezhlavě. Bohužel. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Slyšíme je, ale nejdou zastřelit. Hoď tam vajíčko!" Že bych byl nadšením bez sebe, to rozhodně ne. Rozhoupaná kamera z pohledu hlavního hrdiny, navíc se zúženým zorným polem, mě prostě štvala. A k tomu ještě všude samí Rusáci, ti mi lezli na nervy zrovna tak. Několikrát jsem přemýšlel o odpadu a že to vypnu, nakonec jsem se rozhodl udělat bobříka výdrže. Jako klasický akční film bych si to užil lépe, byť příběhově je to samozřejmě tuctovka. Univerzální vojáci, prachy, chtíč nejspíš po ovládnutí světa a zneužitá hlavní postava. Občas dobrá muzika, když zapěl Freddie, jak ale začal vřískat Rusák, byl to běs. Ne, v tomhle žánru raději západní filmy. Nakonec dám tři, za ty kopice mrtvol a výstřiky rudé, i když jinak tuhle hovadinu už nikdy neuvidím. A jen doufám, že se mi nic podobného nedostane pod ruku. Mizerie...a takový to mohl být zábavný film. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl teda hardcore. :D Jakobych hrál nějakou hru. Opravdu nekončící jízda od začátku do konce, ale chvílema už přeci jen mi z toho šla trochu hlava kolem. Jinak opravdu chválím a rozhodně to stojí za zhlédnutí. ;-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Niečo ako iný Bond, Kuriér či Hitman v jednom. So sexy bondgirl Haley Bennett. Je tu prevratná snímka natočená z pohľadu prvej osoby. Je to technika známa hráčom videohier a môže fungovať ako celovečerný film. Pár first-person sekvencií sme už zažili. Vtedy sa first-person uhol využil na chvíľu, no vydržali by ste takto sledovať celých 96 minút? Inšpirácia videohrami je náramná, tej pritaká samotná štruktúra filmu a využívanie istých elementov. Štruktúra sa podobá na videohru v celej stopáži. Máme tu niekoľko prostredí, slúžia ako jednotlivé levely, kde na Henryho vybehne buď presila obyčajných protivníkov alebo sa občas objaví menší boss, tuhý nepriateľ určený na naháňačku či opakovaný súboj. Henry je búchač, ktorý sa rýchlo posilní a nadopovaný stvára priam neuveriteľné kúsky. V každom prostredí je jasný cieľ - poraziť presilu, postaviť sa niekomu silnému, prežiť. Autori netvorili oveľa originálnejší dej ako vo videohre a cca po 40 minútach odhalíte jeho štýl a už sledujete iba formu. Lebo scenár nie je prepracovaný, slúži ako zámienka pre akciu a tá je verná, ale nič viac vlastne nemá. Je síce brutálna a Henry vyskúša rozličné možnosti deštrukcie, ale po trišvrte hodine máte toho dosť a preferujete skôr dialógové scény ako iba veľa opakovanej akcie. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

50% nějakých 30 minut mě to bavilo, ale postupně nadšení upadá a je to ve výsledku až únavné (ať už pojetím, či nasílím). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oceňujem nápad, ale ako celok ma to zas až tak nechytilo. Fajn, že to bolo točene všetko iba s pohľadu hlavnej postavy, vždy som taký film chcel, ale ma to menší háčik. Akčná stránka je samozrejme bez debaty famózne vymakaná, krvavá, adrenalínová, našlapaná a šialene akčná, proste najväčší ťahák filmu, ale príbeh, ktorý by vás trošku chytil moc nedostanete. Záver sa snaží ešte o akýsi zvrat v príbehu alebo šokujúce odhalenie, ale to je len príjemná bodka k záveru. Chcel som strašne fandiť hlavnému hrdinovi, ale niekedy sa ani nedalo, pretože mi to prišlo, že to ma na obtiažnosti Easy a zvládne to všetko aj s prstom v nose. A zvládol. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Myšlenku kvituji, technickou realizaci obdivuji, zbytek zkritizuji. Hardcore Henry je nepředstavitelně našlapaný a stylově ozvučený akční nářez, kde některé úvodní scény (především volný pád v záchranném modulu) šponují míru diváckého prožitku do nevídaných a dá se opravdu říci revolučních výšin, přičemž trefou do černého je také optimálně stanovená minutáž a spousta černého humoru, který brilantně obstarává nejlepší postava/y filmu, nehorázně hláškující Sharlto Copley. Tím ale pozitiva končí, neboť zběsilý sci-fi příběh, béčkovější nežli béčkový, nemá hlavu ani patu, o většině postav včetně zmateného Henryho nevíme absolutně nic a také velká většina motivů zůstává nevysvětlena a nedotažena. Je to zkrátka až moc velký chaos, který se ještě dá omluvit u adrenalinových akčních scén, ale i čirá filmová zábava by se měla snažit o nějakou tu smysluplnější nebo alespoň atmosféričtější zápletku - o Henryho se nemůžeme ani bát, protože je očividně křížencem všech nezranitelných hollywoodských hrdinů v historii. A poslední výtka směřuje k závěrečné dlouhatánské bitce, která namísto kulervoucího zakončení zastává v mých očích pozici nejslabší akční sekvence filmu.... Určitě jsem se bavil, nebýt takový odpůrce počítačových her, možná bych nenamítal nic. 65% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je tu jedna zvláštnost- Celý film je z pohledu první osoby hlavního hrdiny- Henryho. To znamená že detalně vidíme jeho masakrování a akce je i někdy lépe viděna než ve filmech při které vás z rychlosti akce bolí hlava. Nejlepší na filmu je jednoznačně Sharto Copley který......... vlastně to je spoiler. No prostě řeknu to takhle...... Rád se převléká. Něco není vůbec vysvětleného. Třeba kdo je Akan (avšak vychází komiks Hardcore Akan o jeho počátcích). Pár nevysvětlených věcí tu stále je ale přesto se nedá mluvit o zklamání. Hlavně naopak.......... dá se říct, že jde o největší akční překvapení od Johna Wicka. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Koncept POV bol kŕčovitý v 1947, kedy uzrel svetlo sveta v Lady in the Lake a zdá sa, že sa to ani o 70 rokov neskôr nezlepšilo. Všetky postavy okolo hlavného hrdinu sa správajú ako dementi, či už ide o pitvoriaceho sa Copleyho alebo o mizernú Haley Bennett. No čo je najhlavnejšie, videoherný akčný vizuál sa obohrá po 15 minútach a napriek tomu, že je to v podstate non-stop akcia, je výsledok solídna nuda. Uznávam ale, že ak niekto celé detstvo a pubertu mastil CS, môže to byť pre neho splnený sen. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A je to tady... Nastává zajímavý obrat v mých tzv. escort misích! :-) Zatímco jsem doposud omladinu vodil a doprovázel na filmy, které jednoduše řečeno nejsou zrovna v mých žánrových prioritách, s přibývajícím časem a všeobecným stárnutím omladiny i mým se to začíná lámat. Tentokráte jsem byl já pozván na tuto věc o které jsem neměl tucha a koukal jsem jak puk! Hardcore Henry je totiž fakt hardcore. Jakožto pamětník prvních PC FPS her v podobě Wolfensteina, Dooma  Blooda až po dnešní vizuální orgie ve stylu Far Cry 6 atd... bych mohl nad filmem mávnout rukou a říci pche - to je brak, okopčená hra. Jenže naopak. Bylo to naprosto geniální. Takhle to hodit na plátno s herci v pohledu první osoby, to bylo naprosto geniální. Ale kdyby šlo jen o ten pohled! Ale co ten herec předváděl! To co děláte v Just Cause, to dělal on a já místama fakt absolutně nechápu jak to točili a kolik herců na tenhle film padlo, protože tady save a load fakt dělat nešlo !  :-). Aby toho nebylo málo tak tu byl parádní záporák a každý mi dá jistě za pravdu, že kladná postava může být sebe sympatičtější a sebeakčnější, ale fungovat může jen když má jako protipól super antihrdinu. A navíc ještě Haley Bennetová! Probudit se jen ve slipech někde v lábě a první co bych spatřil je Haley v minisukýnce a bílém plášti jak mi kroutí kotníkem a hladí na ruce, asi bych se ihned zamiloval. A pokud by mi začala říkat miláčku, já jsem Tvoje žena, ještě si nevzpomínáš, ale určitě si vzpomeneš, stal bych se jejím manželem ještě v té laborce i bez  paměti! Koncept geniální, ze mne by hned tam měla univerzálního vojáka! Hardcore Henry je vysoce adrenalinová jízda, která vás prakticky nenechá vydechnout. Já si to moc užil! Dávám za 5 novomanželských prstýnků ! * * * * * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se bála, že to co funguje s ovladačem a v krátkometráži (Bad motherfucker, 2013), neudrží pozornost 90 minut, ale jo, ikdyž si člověk chvilkama připadá, že sleduje lets play nějaký střeštěný hry alá Postal, tak je to tak nabušený neustálou, a hlavně fakt absurdní, akcí, že to vesměs nenudí... Přišlo mi že tvůrci vysbírali lecos, co potkali v kdejaký prvořadý i druhořadý pařbě a narvali to sem... škoda, že to není ve 3D, ten film si o to vyloženě říká, ač je dost možný, že z některejch částí by asi publikum kolabovalo v závrati, nebo na bolest hlavy ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

První hodinu se na to dívalo dobře a bavilo mě to, hlavně Sharlto Copley byl mega. Poslední půl hodinu už to na mě působilo trochu okoukaně, předposlední akční sekvenci jsem znal už dlouho z internetu a finále mi přišlo nejslabší. 60% s tim, že to ale určitě stojí za vidění. ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama