Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

FPS jako řemen.FPS Henry spasitel.Fungující akční nářez z Putinova archivu v dechberoucí nonstop akci.Kdo je to Henry?Jóó ten kluk od vedle....Víc už nevím jak popisovat tenhle filmek,který musí zahřát víc než svářák.Jestli někdo hrál pár fps her,tak tam přesně vidí sám sebe.Tedy skoro :) Copley je robotickej bůh,který to rozjíždí s Henrym po LANce neskutečně,nepřátel je tolik,že to nemá cenu počítat,trikově je to špica a pár nápadů s přesnou kamerou dělají radost.Příběh to má přesně takový,že není vůbec podstatný,hlavní je,že je to naříznutý na pořádný steaky a že by možná nadcházející Mirror Edge mohl vypadat takhle :) ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Je to sice originální, ale že bych kvůli tomu sedl na zadek to fakt ne, zbytečně moc roztřesené a zdlouhavé. Čekal jsem něco jiného, vybroušenějšího a drobek ještě více brutálnějšího, proto 2* ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Já už nechci podobně roztřesenou kameru. Chápu, že z pohledu první osoby to jinak nejde, ale hodina a půl opravdu skvěle stačí k tomu, abyste měli hlavu zamotanou asi jako Henry. Ten totiž neví, co je zač, ani proč po něm všichni jdou. Jistou spojkou pro něj může být Jimmy, ten se ale zdá být naprosto nesmrtelný. Do toho všeho ještě jeho žena, která je falešná asi jako jeho prstýnek. Příběhově se nejedná o výjimečný snímek, ovšem to jistě neměl být prvotní záměr. Šlo o přenesení bojových umění, zabijáckých technik, střílení, házení granátů a dalších věciček do jednoho příběhu, který si alespoň jednou zahrál každý z nás a je jedno, že to tak úplně nedává smysl. To se povedlo více než slušně a proto Russia! ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Žádné drahé kamery a ultrasvětelné objektivy, tento Duke Nukem je kompletně natočený širokoúhlou sportovní kamerou, kterou mnozí znají ze svých adrenalinových či výletnických aktivit. Je to mnohem lepší než všechny ty jakoby handycam filmy, které odstartovala Záhada Blairwitch. Zábavné to je, alespoň do první půlky filmu, poté začíná být všechno to zabíjení trošku nuda. I tak 4 hvězdy, hlavně za originalitu. A taky za hudbu, techno soundtrack v některých scénách je vážně boží :) ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Treba tvorcom uznať kreativitu a určite aj veľmi ťažké spracovanie. Je to niečo nové a v kinematografii, myslím, nenájdeme veľa podobných počinov, ak vôbec nájdeme nejaké. To však nič nemení na to, že dej bol pomerne chaotický a film tohto rázu sa asi môže páčiť predovšetkým adolescentom, ktorí sa vyžívajú v hraní CS, COD, MoH a podobných hier. Pre diváka mimo takéhoto PC zamerania je t však pomerne slabé. Takže jedna hviezdička za nápad, druhá za spracovanie, ale to bude aj všetko. ()

Kub_ees 

všechny recenze uživatele

Hardcore Henry je presne ten film, v ktorom sa nemusíte zamýšľať nad dejom, len si vychutnávate priebeh a akciu. Tento film je ako tá najlepšia akčná FPS-ka prenesená do reality. Ešte aj hlavná postava nič nehovorí, len pokyvuje hlavou - kamerou a tiež si vyberá zbrane, občas ako na bežiacom páse. Nie som vyslovene fanúšik akčných filmov, no ale tento má snáď toľko akcie, ako žiaden iný. Presne takto si predstavujem poriadny akčňák. Naháňačky či už pešo alebo autom sú úžasné, brutalita miestami až nadmieru prehnaná, hlavne to skákanie po telách, do toho ešte Don´t stop me now a o super vizuálny zážitok je postarané. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Prvnich dvacet minut nevychazite z udivu diky naprosto nezvyklemu snimani a napadu, jak to vlastne muze byt kamenrou naprosto jine. Pak cekate, az se konecne objevi strih na jiny uhel zaberu, nez FPS, pak to vzdate a prijmete tenhle pohled. Hledate smysl celeho filmu, lec nenachazite, velmi podobne jako v podobnych hrach (nekdy je podobnost na urovni vejce-vejce). Kdyz uz to zacina nudit, prijde finale a v nem se unudite a tlacite film rychlosti, sec muzete. Takovyhle nudo uz jsem ve finale filmu dlouho nepotkal. Zajimave, ale jednou to stacilo. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Síce deje sa to všetko náhodne, aj tie postavy tam prídu z ničoho nič a rovno zomrú ale ináč je to nadupaná ruská jazda s krvičkou a s vystrelenými mozgami. Takže som bol príjemne prekvapený. Scéna v dvojmiestnej motorke na ceste so samopalom je najlepšia. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Vynikající poloamatérský snímek, na který musí člověk koukat se shovívavostí, jelikož filmových FPSek zrovna moc není, natož takovýchle. Některé scény jsou pětihvězdičkové, některé horší... a celkově kratší stopáž vzhledem k ne úplně snadné zápletce pak způsobuje, že tempo je občas až příliš zběsilé. I tak ale dávám ***** a 90%, protože tohle je prostě jízda s řadou vychytávek! Sharlto Copley vynikající! ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Zbesilá krvavá a riadne prehnaná akčná béčková sci-fi (ozaj len trošku sci-fi) jazda...no tento krát sa na to ide z vlastného pohľadu. Tento nápad síce nie je vo filme prvý krát, no ak sa nemýlim, je prvý krát hlavnou náplňou plnej stopáže celovečerného filmu. A ono to fakt fungovalo. Rusáci sa pochlapili, zhrabli nejaké US doláre a spravili parádne béčko, ale v dosiaľ nevídanom kabátiku, ktorý filmu pristal. Nečakajte brutálny príbeh (nejaký ľahký náznak tam ale je), dostanete len brutálnu akciu (tej tam je neúrekom). Pre milovníkov PC hier snáď povinnosť pozrieť si to. Bolo to mäso...a riadne krvavé :) V každom prípade, pozerať sa 90 minút z vlastného pohľadu na brutálnu márovačku a strieľačku nie je pre každého...a aj na mňa to bolo dosť. Kamera sa často mihá prirýchlo, efekty sú veľa krát slabučké, tie počítačové ale nie sú až dak dôležité a tie mechanické a bábkarske do tej zbesilej akcie dobre zasadli. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Jo dalo se, film odsýpá,ale dalo by se srovnat do kratší stopáže, tahle po půlhodině začíná nudit. Film potěší fanoušky gore a krve, také fanoušky akčních stříleček, jako byste si koupili gamesu od PS a nehráli jste vy, jen sledovali týpka kterej se životama dost cheatuje. ()

Neronius 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem nečekal že to bude až tak "drsný" takže hodně překvapilo. Sice tam bylo dost WTF scén ale i přesto to bylo kurevsky libový takže dávám plnej počet. R.I.P pán policajt co si chtěl užít :( ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý priniesol niečo nové, originál, aký sme dlho nevideli (prirovnal by som to k podobnej udalosti, akou bolo Linklaterovo Chlapčenstvo). Nebyť slabšieho príbehu a chýbajúcej pointy, bola by to čistá rozkoš. Akcia, akcia a zase akcia, do toho uletený Copley so svojimi kreáciami a hektolitre krvi. Machistická radosť. Plusom aj najlepšie využitie Don´t stop me now od Queenu... 70% ()

14krejca14 

všechny recenze uživatele

Když vezmu náklady filmu a výsledek, tak tleskám! Rusové umějí zacházet s penězi?! To však nebyl jediný šok. Odvážný snímek skvěle udrží pozornost po celou dobu, i v klidnějších pasážích. Akce je fakt povedená a originální, ulítlá stejně jako celý snímek a všechny postavy v něm. Je vidět, že jej dělali skuteční nadšenci. Mít to hollywoodský rozpočet, tak tu máme dalšího Šílenýho Maxe (Fury road) a další průlomový akčňák. I přesto hodně silné 4*... ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama