Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších akčních snímků poslední doby. Nářez od samého začátku a tempo nepoleví ani na chvilku. Dobře zvolená hudba všemu dala ještě větší grády. Místy až moc chaos, do plného počtu moc nezbývá.. 8/10 = 87% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Obsadit do hlavní role této brutální vytloukané robotického Tónu Hluchoněmce je celkem originální nápad. Je to celé FPS, rada Moudrých homobáze nelže. Ale tady už je plus spíš za snahu. Nezbývá tedy nic jiného, než devadesát minut okukovat jednu pokérovanou, jednu plastovou pazouru, obě plné všech možných zbraní. Je to celkem fajn. Pokud je ovšem Henry používá na dálku. Jakmile dojde na nějaký ten close combat (a že jich je!), budete si připadat jako kočka zavřená v pračce. Taky uvidíte jen chaos typu košile, kalhoty, krev, světlo, tma. Je tam míň Persilu. Ale navíc je tam kámoš Jimmy, kterýžto si celou tuhle jízdu celkem úspěšně krade pro sebe. Hlásí moc a pořád. Vzato kolem a kolem k té čtvrté hvězdě je to o chlup. Krátkej. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Asi bych kecal, kdybch tady křičel, že chci víc. Už tak těch 90 minut bylo na hraně, protože příběh hlavně v pokročilé fázi není vůbec zajímavý, ale o něj tady zase tolik nejde. Hardcore Henry je jedním dlouhým gameplay, které odkazuje (nebo krade?) z kultovních shooter pecek jako jsou Max Payne nebo Stranglehold. Je jasné, že někoho podobný akčňák vůbec bavit nebude, ale kdo zná postarší gamesky, bude nadmíru spokojený, no když k tomu přihodím tucty skvělých nápadů (jistě, některé ukradené), minimum střihů, hraniční gore a stovky mrtvol, musím to Rusákům opálit plným. 90% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Cranc 3 3D na třetí. Pomohlo by kdyby tu byl krom ze řetězu urvané klipové akce i nějaký film, ale fuck it, it is sooooo beautifful. 9/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem dlouhé roky čekal - aniž jsem to věděl. Když jsem se o něm dozvěděl poprvé, jen jsem se pobaveně uchechtnul, protože mi to přišlo jako vtipný bizar, chtít natočit něco takového. Když jsem to ale viděl naživo v kině, spadla mi čelist úžasem až na zem - ten film je něco jako splněný sen, který jsem nikdy neměl - a o to víc mě dostal. Už podle traileru jsem věděl, že z toho filmu budu omdlévat nadšením, ale nečekal jsem, že to bude až taková mrda - a to nejenom proto, že je to první film na světě natočený kompletně z pohledu první osoby (a tím pádem po dlouhé době něco SKUTEČNĚ nového). V tom filmu je přesně všechno to, co člověku jako já stačí ke štěstí - hromada B-R-U-T-Á-L-N-Í-H-O násilí, černého humoru, vystřelených mozků a nahatých krásných holek, s božskou Haley Bennett v čele. Je to neskutečná sranda a naprosto šílená a zběsilá akční jízda v neuvěřitelném tempu, která je dokonale odtržená od reality - a proto ji miluju a všem, kteří sdílí můj filmový vkus, ze srdce doporučuju. Fakt mi to strašně sedlo a mám z toho filmu pocit, že ho natočili naprostí blázni v tom dobrém slova smyslu - pro další blázny, jako jsem já, kteří to docení. Není to film pro každého a hromada lidí by se mu měla z dálky vyhnout, ale pokud patříte mezi fanoušky stříleček a podobných akčních her, pak by měl být Hardcore Henry sázka na jistotu. První i druhý Hitman se vedle Hardcore Henryho krčí v koutě jako skromná stylistická cvičení - teprve tahle pecka přivedla spojení PC her a filmu k dokonalé syntéze a vytěžila z obojí maximum. Za mě bezvýhradné nadšení - nic zábavnějšího zatím letos v kinech nebylo. UPDATE 10.11.2019 - Když jsem si to po 3 letech pustil znovu doma, byl jsem hrozně zklamaný. Ačkoli to má vlastně strašně jednoduchý děj, tak je to podané tak zmateným způsobem, že se v tom člověk snadno ztratí a vůbec nechápe, o čem to vlastně je. Zmatený je občas i obraz, některé záběry jsou tak roztřesené - je to doslova vizuální bordel - že se v tom opět člověk ztrácí. A nově mi taky přišlo, že je na tom hodně vidět ten nízký rozpočet - v kině jsem si toho nevšiml, ale doma mi všechny ty digitální výbuchy a rozstřílená auta apod. přišly hodně laciné a nepřesvědčivé. Možná to je tím, že jsem to viděl už podruhé a že v kině si to člověk prostě užije víc, ale na mě už to prostě moc nezabralo, a když si člověk odmyslí ten pohled první osoby, tak už tam jinak nezbude nic, co by člověk neviděl stokrát jinde. Takže původní hodnocení snižuji, bohužel. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No tak nevím. Ale asi jsem divnej, protože mě to neodvařilo tak jako většinu hodnotících. Pravdou je, že nápad je geniální, akce je hafol, ale kolikrát už mě ta roztřesená kamera srala. Jako celek mě to prostě nenadchlo. Slabší 3 hvězdy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|64%| Shlédnuto v kině. Nějak se mi na to ani nechtělo zajít, ale nakonec jsem se na to vydal. Pecka to rozhodně není, ale na druhou stránku mě to celkem bavilo a hlavně to bylo pro mě něco trochu jiného. ½ filmu byla zajímavá, sledovat hlavního hrdinu z vlastního pohledu. No a pak to začalo trochu nudit. Ze začátku jsem si zvykal na rozklepanou kameru, ale asi to bylo udělané schválně díky jisté reálnosti. Pak už to bylo lepší. Celkově to bylo hezky krvavé, dost dobrých vyvraždovaček atd. Konec mě už moc nebavil a ani menší zvrat na konci mě nějak neuzemnil. Sharlto Copley byl teda asi největším kladem filmu. Neskutečně mě bavil – ten herec to má prostě v sobě. A to tu vystupoval v několika podobách. Asi nejlepší byl v podobě, kdy byl v tom bordelu. xD Takže i pár ujetých scén se tu našlo, které sem tam pobavily. No, nemám co už bych dodával. Nadprůměrná záležitost, která mě teda až tak moc nesebrala, ale někdy při správné náladě se na to ještě mrknu, už jen kvůli Copleyovi. ;) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Křičet "djopa, djopa, djopa" by bylo asi stejně logické jako scénář tohoto filmu. Jenže tenhle film funguje a funguje skvěle, představuje zběsilou akční jízdu v naprosto nonkonformním hávu. Umění je přinášet něco nového, dokázat něco nového přinést do zatuchlého žánru akčních filmů, to je dokonce hodně velké umění. A Iljovi se to podařilo naprosto dokonale. Film malinko ztratí dech pouze při závěrečné potyčce s Akanovou armádou, ale samotné grandfinále s vynalézavým využitím oka tohle chvilkové vypadnutí z ostrého tempa vynahradí vrchovatě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hardcore "smack my bitch up" Henry obsahuje viacero skvelých nápadov, ako napríklad útok na tank či spievanie Under my skin. Zrejme bol svojho času určený predovšetkým pre hráčov bodycount strieľačiek a tí ho aj viac docenili ako ja. Pre mňa ide skôr o ultraintenzívnu jazdu s množstvom tupého násilia. Sharlto Copley v mnohoúlohe je skvelý v každej polohe, avšak v ktorom inom filme sa vám pozerá priamo do očí Haley Bennett a občas vám povie, že vás miluje? Môžete si z týchto scén urobiť slučku. Každopádne už od dôb Ženy v jazere sa vie, že POV v rámci celej stopáže nie je budúcnosťou kinematografie, skôr tento ťažko pozerateľný kameramanský prístup poteší tak raz za desať rokov. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byl velmi natěšen. Kdo z řad inteligentních ostatně ne. Spolupráce mezi USA a Ruskem se vidí zřídkavě. Dokonce ani ve filmovém světě to nebývá obvyklé. Tak trošku se zde píšou dějiny. Snad první film, který byl kompletně natočen z očí první osoby. Když to takhle člověk sleduje, tak je to přeci trošku napínavé. Jinak ten děj je samozřejmě těžce lobotomická záležitost, která má ovšem ďábelské tempo a ani malinko nezpomaluje. Pár desítek obdobných stříleček jsem si už za svůj život stihl zahrát a úplně každá měla dramaticky našlapanější děj. Z tohoto pohledu se tedy cítím tvůrci trošku podveden. Tento snímek je kompletně celý vybudován na efekt. Akce je hodně a velmi pěkně se na ni kouká. Opravdu těžce testosteronová nálož. Ženám se film zcela jistě nezavděčí, pokud nejsou totálně drbnuté. Na závěr je snad třeba zmínit velmi zajímavý výběr písní. Dohromady maximálně 3 *. Žádný zázrak se nekonal. Film na jedno použití. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Taková "ruská" odpověď na nového Mad Maxe (2015), co se týče inovativních a šílených zářezů do novodobé kinematografie! Tohle je doslova čisto-krevná, devadesáti minutová, zábavná akční jízda a ještě k tomu z pohledu první osoby. Zarputilí hráči akčních počítačových her tento vynalézavý (a dá se říci vysněný) styl celovečerního filmu náležitě ocení. Vřele doporučuji.. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Je to super akční krvavá zábava 18+, pro fanoušky FPS (jsem na půl) sen, je to originálně natočeno, nápad dobrý, ALE že bych byl z toho ultra vycákanej tak to vůbec. Možná jsem se těšil až moc. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Řezat, bodat, střílet, vybuchovat, mlátit, škrtit, kopat, přejíždět, shazovat - sklem, nožem, mačetou, šrapnelem, pistolí, brokovnicí, samopalem, plamenometem, granátometem, bombou, granátem, pěstí, pálkou, cihlou, kamenem, šňůrou, rukou, nohou, autem, tankem, motorkou, z mrakodrapu, vzducholodi, budovy! Tohle se tam odehrává hodinu a půl, přesto mě to z blíže nespecifikovatelných důvodů nudilo. FPS ve světě filmu nefunguje ani jako jedna scéna z jinak normálního celku (Doom, letošní Grimsby), natož pak v celovečerní podobě. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec se to celkem povedlo. Režisér Ilja Najšuller po vzoru svých klipů natočil koprodukční celovečerák z první osoby. A docela to i funguje. Děj se sice slabší, ale po filmu, který vypadá jako hra, nemůžeme chtít žádné zázraky. Film ale ani není nijak zvlášť reálný, ale to se dá sci-fi snímku také odpustit. Henry se tedy probouzí a jako první vidí mladou vědkyni, která tvrdí, že je jeho žena. Namontuje mu robotické protézy, ale nestihne aktivovat centrum řeči. Henry je tedy celý film němý. Poté už jenom následuje honička, při které prchá před zlým Akanem a snaží se zachránit svou ženu. Po cestě často naráží na několik verzí Jimmyho, vědce, který také bojuje proti Akanovi. Film se tedy docela povedl a až na přehnané finále mi přišel příjemný a zajímavý, hlavně akce. Ta vypadá skutečně jako ve hře. "Musíš sníst jeho srdce. Ne, dělám si srandu." :D ()

predators 

všechny recenze uživatele

...a naopak zde máme něco, co se jen tak nevidí...nebo kolik z vás si takhle z někoho vystřelila? Henry vám ukáže, jak to vypadá doopravdy...a z hodně blízka... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Totálně ujetá hyperaktivní hyperkrvavá šílenost, ve které nepobaví ani tak akční ruce hlavní postavy, jako spíš Sharlto Copley coby jeho anděl strážný, objevující se v nečekaných a nečekaně zábavných variantách. Je to sice jako FPS střílečka, od které vám někdo sebral joystick, ale coby akční jízda to svou zběsilostí hravě strčí do kapsy i Stathamovo Zastav a nepřežiješ. ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama