Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

Jenda1cz 

všechny recenze uživatele

Samostatný žánr. Takový pocit, že jsem v PC hře, jsem měl naposledy v Snowpiercer. Stejně jako Snowpiercer je to hodně brutální, za mě až zbytečně příliš. Film samozřejmě zaujme kamerou, která je točená z první osoby. Celé je to dělané v takovém ruském stylu: ,,Když se ti rozbije AKčko, obal ho izolačkou a ono bude fungovat." - v podstatě, touto větou bych popsal celý film. Viděl jsem nějaké promo, když se ještě nevědělo, zda se filmu podaří vzniknout (minimum financí). Tato vzpomínka se mě držela asi nějakých 10 let - jaké nadšení, když jsem na něj teď náhodou narazil!!! ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo originálne a poriadne krvavé! Akcia je tam úžasná a musím priznať že ani chvíľu som sa nenudil pretože aj keď nám film po pár minútach nemohol ničím prekvapiť tak akčné scény sú fakt podarené. Nápad ako som už hovoril je naozaj originálny a dobre spracovaný a výber hudby je tiež geniálny ale niekedy ma už prestávalo baviť tie bitky ktoré sa tam opakovali do kola. Ale inak perfektné! HODNOTENIE: 7,5/10 ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

nechápem ako, ani len netuším, ako niekto niečo takéto mohol dať dokopy. neuveriteľné. nič akčnejšie som nikdy nevidel. a to som videl snáď tisícky filmov. čisté umenie. 95%. tank? nech sa páči... no ty mój kokot... tarantino je proti tomuto červená knižnica. ()

lT.N.T.l___x 

všechny recenze uživatele

Meanwhile in Russia odpověd na Deadpoola. Akorát je to mnohem akčnější, vtipnější, brutálnější než na brutály specializovaný horovy, a s 30x menším rozpočtem. Asi ušetřili za digitalní triky a radši si to natočili s kaskadérama live. Vlastně je to i výborný parkourový video a díky kameře na xichtě to působí víc 3D než Avatar na LSD. Jen by pro příště mohli zainvestovat do lepšího stabilizátoru kamery, ze začátku mi trvalo než sem si zvyknul na otřesy. Už od traileru jsem si říkal jestli tam bude i nějaký hardcore mrdání z vlastního pohledu, ale na to by nestačil ani ten R rating. Zajímavým že i přes neskrývanou nadsázku, na mě působilo ruský prostředí a slovanský xichty víc uvěřitelně, než klasická západní akčňárna s vystajlovanejma hercema běhajícíma někde po Bronxu. Třeba hlášky jako: "V rusku se prodá ročně 100.000 bejsbolek, ale jen 50 míčků. Z toho je jasný co je ruskej národní sport.. :D" Náboje, mrtvoly i film pěkně odsejpá a doufám, že tenhle fenomenální masakr bude mít úspěch, aby to nakoplo novou generaci filmů z vlastního pohledu. Ohodnocení mravokárný asociace je víc než výstižný: "Rated R for non-stop bloody brutal violence and mayhem, language throughout, sexual content/nudity and drug use." A mini spoiler na konec: Konečně to skončilo tak, jak mělo skončit 1000 dalších filmů, takže při předpremiéře v Oku celý kino řvalo nadšením. ()

Kpitbull 

všechny recenze uživatele

Snad v tom vrchní nepriznana buznicka verbalos zase neuvidí gaye. Jinak není co dodat,akční film roku,možná i víc. ()

FrankZabak 

všechny recenze uživatele

Hnedka od začátku diváka veme výborný nápad vědecké stanice ve vesmíru:-) Při dopadu na planetu Zem začne pořádný akčňák,který člověka hnedka vtáhne do filmu.Ani jedna chvilka nudné pasáže a největší vyvrcholení je při bránění tajného bunkru Jimmyho :-) Nejdříve jako ostřelovač a pak jak profesionální voják cvičený jen na zabití! Bohužel se mi už tak nelíbil závěr filmu na střeše,kde už vše lítá kolem a protivníci jsou jen banda blbců bez mozku :-) Avšak film se mi líbil a doporučil bych ho shlédnout :-) Za mě 80%,ale stále je co překonávat,tak se těšme na pokračování.-) ()

Ywec 

všechny recenze uživatele

POV akcni kino jizda od zacatku do konce. Stezejni atributy? Herecky koncert Copleyho, zadne velke starosti s vysvetlovanim pribehu a brutalni krvava rubacka z ruskeho prostredi. ()

Bojinda 

všechny recenze uživatele

Teda palba jako prase, akční ve smyslu nejakčnější akce ze všech akčních akcí. Příběh celkem na téma Total Recall, vymyká se ale způsob ztvárnění. Snad proto, že neustálé bitky a honičky mě nebavily ani na počítači, mě to časem až nudilo, ale je fakt, že je to při své délce obdivuhodně atraktivní jízda. Kdo fandí žánru střílečka v počítačových hrách, přidejte si hvězdičku i víc. A navíc je tam několik fakt podařených vtípků. Rozhodně se podívejte. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Nejlepší akční film co jsem zatím viděl takové Expendebilles jsou proti tomu sračka. Tolik mrtvých jsem viděl naposledy v Komandu a to je hodně velká doba.Jinak záporák mě hodně připomněl Kurta Cobaina ta podoba je tam hodně velká P.s. čekat od filmu s názvem Hardcore, že to nebude krvavé je asi taková blbost jako jít na Texaský Masakr Motorovou Pilou a divit se , že tam teče krev stačilo se i podívat na trailer a dalo se to čekat. ()

maple6 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy má člověk možnost vidět skutečně mezníkový film svého žánru a přitom jde do kina s pocitem, že to třeba nemusí vyjít. Ale ono to vyšlo. Grandiózní filmová jízda, ve které více než v jakémkoliv americkém blockbusteru jde především o surovou a syrovou filmařinu + efekty, u kterých vlastně nevíte, že tam jsou (tedy pokud neberete skákání po vznášejících se mrtvolách). Jestli se něco dá doporučit, je to tenhle film. Potěší především fakt, že jsem nadšený aniž by film stál 150amerických míčů a hrálo tam 15 hollywoodských pseudohvězd. Tady hraje jedna a to pořádně. Ano Sharlto Copley je bourák. Stejně tak velký bourák je ale režisér. Tenhle film je revoluční a více takových. Kupodivu smysl dává i skvělý příběh. Složitý není, ale patřičně herní ano. Jen příště prosím více FPS :-). ()

jakubesd1 

všechny recenze uživatele

Viem si to predstavit kľudne ako videofilm na ytb ale nie ako film za ktory dam -+5€ a vidim toto .. Trápnu záporacku postavu , úbohy scénar a film ktorý sa vôbec nehrá s POV kamerou ale ide rovno do akcie ... Potom réžia nemá šancu diváka v čom prekvapiť , pretože to čo ste videli v Trailery čakajte aj na plátne - NIČ VIAC NIČ MENEJ ()

HonzaN 

všechny recenze uživatele

tak vám nevím... právě jsme se vrátil z kina... na jednu stranu jsem fanda FPS her ale tohle bylo prostě... no tak nějak... ja snad ani nevím co říct... samozřejmě že si Copley utrhnul pořádnej kus pro sebe a svoje "klony" nebo "avatary" a tím i dost pobavil... předposlední scénu ale znám už nějakou dobu z internetu...popravdě musím říct že scény kde byl Jimmy byly vtipný a měly nápad... ale nějak jsem nepochopil celou zápletku filmu... samozřejmě že pochopil, ale nějak to nebylo ono... prostě expíš až dokud máš full level a jsi shopnej se postavit last bossovi... ačkoliv to v podstatě vypadá že proti lastovi nemá sebemenší šanci... trhavá kamera aka rotující změt obrazů a tmy je taky zvláštní... podle popisku jsem čekal něco ve stylu Jason Bourne a tak... tohle jsme nečekal...a nechutnost byla chvílema až zarážející... za mě tři bodíky a to jen díky Jimmymu... ten byl dobrej... po druhém shlédnutí upravuji na 4* ()

majakmp3 odpad!

všechny recenze uživatele

To nejhorší z počítačových FPS her převedeno na filmové plátno. Děsně roztřesená kamera, naprostá absence příběhu, nevěrohodné postavy, nulové poselství.... . Opravdu jsem uvažoval o tom, že v polovině filmu odejdu a měl jsem to udělat. Komu se líbil trailer, tak nebude zklamán, protože přesně takto to bude vypadat po celou dobu představení. HRŮZA!!! ()

corwin78 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě dost rozporuplný, ano, akce je nepřetržitá a super, ano, je tam i dost humoru, zápletka není nijak revoluční, ale neurazí, muzika šlape - ale... mám pocit, že je to nějaké sterilní. Nevím jestli jsem ovlivněn těmi roky strávenými u FPS her, ale prostě jsem to sledoval a nevyvolávalo to ve mě žádné emoce. Skutečně jsem se bavil, jen když byl na screenu vynikající Sharlto Copley a naštěstí tam byl často. Problém nejspíš není ve filmu jako takovém, všechny ingredience spolu skvělé ládí, ale sledovat všechno pohledem první osoby asi není úplně to pravé. Moje hodnocení je nakonec takovéto: půl hvězdy za odvahu to zkusit, půl hvězdy za to, že to natočili Rusáci a nezvorali to (jako třeba Noční hlídku) a tři hvězdy za skvělého Sharlto Copley, který ten film celý statečně nese na bedrech a dělá jen koukatelným. ()

MattCorman 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil především na zpracování z pohledu první osoby. Jakožto hráč počitačových her atd. Musím říci, že snímek svoji akčností a chaotičností budí dojem v člověku na tolik, že na konec nechápe. Byl jsem mile překvapen jak chaoticky, ale zajímavě to nakonec celé funguje a dočkal jsem se pocitů, které znají hráči ultimatních AAA titulů. Co se týče scenáře, hereckých výkonú, filmu jako takový jsem nadmíru spokojen a určítě doporučuji jako film, který je uplně něco nového a pro některé i něco neskutečného. Hodnocení 90% ()

DudeLebowski 

všechny recenze uživatele

neviem... snaha previest pohlad prvej osoby z herneho do filmoveho formatu znie sice zaujimavo a je tam silne divacke zazemie (money money), ale po polhodke mi to islo hore krkom. ak mam na filmoch niečo rad tak je to kamera z bočného nezaujateho pohladu ()

Karlsberger 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si náramně užil. Hardcore Henry nasadil neuvěřitelné tempo a tím pádem, nedal divákovi skoro žádnou možnost oddechu. Jediné co bych filmu vytknul je to, že příběh nebyl úplně ideální a kamera někdy byla až moc roztřesená. Určitě bych film doporučil pro fanoušky FPS her, a naopak bych film nedoporučil těm, kterým se dělá špatně při pohledu na krev. ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama