Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (906)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $2milióny║Tržby USA $9,252,038║Tržby Celosvetovo $16,810,562▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,383,178║ Tržby za predaj DVD v USA $2,027,778║ určite zaujímavý akčný úlet a dá sa povedať aj taký nový prírastok v danom štýle, má to šmrnc a primeranú odľahčenosť, podarený prírastok snímaný z pohľadu hlavnej postavy, nepočítam filmový Doom ten bol nezvládnutý /videl v kine: 60%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Chcel som tento film nenávidieť. Nechcel som si ho nikdy pozrieť. Obchádzal som ho celé mesiace, vcelku úspešne sa tváriac, že neexistuje. Nakoniec som si ale povedal, že by som ho mal vidieť, aby som vedel, o čo ide (hoci som bol presvedčený o tom, že o ňom z článkov a recenzií viem všetko a nič z toho ma absolútne nezaujíma). Pozrel som si ho. A? A je to bomba. Ako fanúšik kvalitnej akčnej scény nemôžem ísť pod 80%. Samozrejme, o príbehu, scenári, dialógoch či hereckých výkonoch nemá zmysel baviť sa (hoci... Sharlto Copley predvádza dosť šialené veci), ale akonáhle sa rozpúta akcia, je to čosi neuveriteľné a myslím si, že i revolučné – niečo také tu proste ešte nikdy nebolo. A dobrou správou je, že tento film je v podstate jedna obrovská akčná scéna. Momentov, v ktorých neprebieha žiadna akcia, je tu len skutočné minimum. Je to neuveriteľné, ale je to tak. Miestami som len v nemom úžase otváral ústa. Jasné, občas to jemne stagnuje, no každopádne to, čo predviedli tvorcovia tejto snímky, tak niečo také sa vážne nevidí často. Ak vôbec niekedy. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal alespoň 3*, protože mě zaujalo vyprávění příběhu (či spíše "příběhu") z pohledu první osoby, avšak natolik nezáživný rádoby děj mě značně nudil a radost z inovativního ztvárnění vypršela po prvních 15-25 minutách. Pustit si Hardcore Henry je jako sledovat nějakou zfilmovanou PC hru - střílečku. Perfektní dynamický soundtrack podtrhuje precizně nasnímanou akci, avšak celé to na mě působilo jaksi primitivně a bezhlavě. Bohužel. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Díky. Tohle muselo vzniknout, aby bylo vidět, kam first person filmy/hry směřují a jestli je pro diváka v kině únosné 90 minut sledovat svět i ve zjednodušené (prostřihy, není to 24, takže čas není úplně "správný"). Díky slabšímu scénáři, až nesmyslně mystickému padouchovi a celkově příběhu, který slouží jen "aby byl", je však z formy pohledu z první osoby vytaženo prakticky maximum. Navíc Hardcore Henry obsahuje obrovskou hromadu nadsázky, až autoři viditelně věděli, že se nesmí brát moc vážně. V tom exceluje Sharlto Copley a jeho desítka postav. Za mě škoda toho buranství (někdo by řekl chlapství), kde se strká sex a urážky a laciné narážky na místa, kde by mohl dialog dávat smysl, ale to se překousne. PS: menší zadostiučinění pro Bartkowiaka, který v Doomu svou FPS vizi využil opravdu dobře a kombinací s normálním stylem kamery působil v tomhle ohledu film přístupně (že vynechali to pravé Doom peklo je věc jiná). ()

Radko 

všechny recenze uživatele

V 90. rokoch som s nadšením hrával pc hru Wolfstein (Vlčí kameň). V nej som vylikvidoval v utajenej pevnosti Tretej ríše tisíce nacistických hajzlov. Dnes sú hajzlov státisíce. Zďaleka neobdivujú len Hitlera. V zásade sa koria každému zámožnému a zároveň bez-škrupulóznemu hajzlovi, či je ním politik, mafián, aristokrat alebo podnikateľ. Takým je aj blonďatý zmrd, ktorý chce s armádou vytvorených bezodne poslušných a zároveň mechanicky upravených vojakov ovládnuť svet. Existuje však jeden, čo sa s pomocou kadejakých hipíkov, huličov, na sexe závislých feťákov, utajených bezdomovcov, lesných tarzanov, vojenských fanatikov a vedca-vozíčkára vzoprie naordinovanému údelu. Vytrie hajzlovi zrak a vytrhne zločineckú hlavu z pántov. Upgradovaný Wolfstein presne do pomerov druhej dekády 21. storočia. Diváci už navykli na stroboskopiské filmové šialenosti, ktoré boli v 60. a 70. rokoch záležitosťou okrajových filmových experimentov. Dnes, 40-50 rokov po, ide už pomaly o bežnú súčasť akčného filmového mainstreamu. Pokiaľ je ale tak invenčne nakrútená ako hardcoreový Henry, ktorého tvár rovnako, ako tvár hrdinu hry Wolfstein po celú dobu neuvidíme, tak nie je čo riešiť s vysokým hodnotením. Užil som si akčný film tak dobre, ako už dávno nie. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Sharlto Copley (Jimmy) uviedol, že natáčanie tohto filmu bolo najväčšou výzvou v jeho doterajšej hereckej kariére. (m.a.t.o.)
  • V jednej scéne možno vidieť plagát na PC hru Left 4 Dead. Režisér sa práve touto hrou inšpiroval a film natočil vo veľmi podobnom štýle. (Da_reba)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama