Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (906)

pepo 

všechny recenze uživatele

Musím sa z toho spamätať ale pôsobilo to mňa podobne ako Crank , Deadpool alebo z iného súdka napr Boyhood. Ako film sa mi to moc nepáči, ale vážim si to ako projekt. Snaha o niečo iné, progresívne a drzé mi prišla ohromne sympatická, ale čumieť na poldruhahodinové monotónne YT video fakt nie je nič pre mňa. Hore to dvíha aspoň to cool násilie a skvelý Copley. Za mňa iba jemný palec hore ale každopádne odporúčam, pretože to treba vidieť, pretože niečo podobné tu dlho (chvalabohu ?) nebude 6/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Už ako malý chlapec som túžil vidieť film z pohľadu vlastnej osoby, samozrejme obzvlášť v akčnejšom prevedení, čo sa mi už v posledných rokoch párkrát splnilo, spomenúť musím hlavne taliansky Hotel Inferno, v ktorom sa dá užiť aj nespočet prestreliek a drsných úmrtí, alebo francúzsky Maniak, aj keď sa nakoniec zatiaľ nejednalo o nejaké nezabudnuteľné záležitosti. No práve Hardcore Henry mal byť takým vyvrcholením tejto série pokusov s kultovým potenciálom a síce sa mu to možno aj celkom podarilo, ale predsa len sa neubránim čiastočnému sklamaniu. Zápletku v tomto prípade snáď ani nemá cenu hodnotiť, tá je ako z tej najjednoduchšej počítačovej hry, takže v tejto ceste za záchranou manželky ide len o striedanie lokácií a zlikvidovanie každého protivníka, čo tu ale aj celkom stačí, hlavne, že sa tu stále niečo deje, je to správne ruské a zábavné a sekvencie medzi akciami osviežuje Sharlto Copley v mnohých podobách, ktorý sa objaví vždy v správnom čase a na správnom mieste a ešte nikdy ma takto nebavil, tu bol skutočne perfektný. Ale podľa mňa by bolo určite lepšie, keby sa to v rámci možností držalo v tej realistickejšej rovine, všetky tie nezmysly o telekinetickom záporákovi, ktorý sa snaží vytvoriť armádu polocyborgov s tým, že práve hlavný hrdina je z nich najlepší ma vôbec nebavili, toto patrí do tých najväčších brakov, takže mi to kazilo výsledný dojem. A teraz už k samotnej akcii, ktorej je nespočet, tu prakticky jedna akčná sekvencia strieda druhú, sadol mi výber lokácií a určite musím pochváliť jej veľkú rozmanitosť, takže okrem očakávaných súbojov a prestreliek nechýba ani dostatok naháňačiek a kaskadérskych kúskov. Ale cítiť z nej nižší rozpočet, občas som mal pocit, že sledujem seriálovú produkciu deväťdesiatych rokov, len samozrejme v omnoho brutálnejšej podobe, ktorú osviežuje jedine ten pohľad z prvej osoby. Bez toho by bola väčšina akčných scén zúfalo priemerná. Ale takto sa tu nájdu aspoň dve, tri skvelé akčné scény, pochváliť musím hlavne vynikajúcu cestnú naháňačku s rotačným guľometom, prestrelku v polorozpadnutom komplexe, kde poteší aj krátka sniperská sekvencia a pešia naháňačka v parkourovom štýle. Zvyšok mi už prišiel skôr len taký priemernejší, čo najviac zamrzí pri súbojoch, ktoré sú mimoriadne brutálne, ale práve pri nich je pohľad prvej osoby skôr na škodu, lebo nedovoľuje si ich dostatočne užiť. Režijne a technicky je to u mňa trochu rozporuplné, cítiť z toho to nadšenie, ale chýbajú skúsenosti, čo vidno aj na občas horšom strihu, ktorý niekedy kazil prehľad v situácii a k tomu ten spomínaný nižší rozpočet, aj keď napríklad úvodná fáza vo vzdušnom komlexe vyzerala veľmi dobre. A určite musím pochváliť výber hudby, ktorá vedela zabaviť, vygradovať tempo, ale aj dosadiť nejaké tie emócie. Takže síce Hardcore Henry nie je až taká akčná pecka, akú som pôvodne očakával, ale určite si ho ešte párkrát pozriem, bavil som sa dosť, viacero scén bolo skvelých a prajem mu len úspech, aby sa podobných filmov ešte pár natočilo. 72% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Koncept POV bol kŕčovitý v 1947, kedy uzrel svetlo sveta v Lady in the Lake a zdá sa, že sa to ani o 70 rokov neskôr nezlepšilo. Všetky postavy okolo hlavného hrdinu sa správajú ako dementi, či už ide o pitvoriaceho sa Copleyho alebo o mizernú Haley Bennett. No čo je najhlavnejšie, videoherný akčný vizuál sa obohrá po 15 minútach a napriek tomu, že je to v podstate non-stop akcia, je výsledok solídna nuda. Uznávam ale, že ak niekto celé detstvo a pubertu mastil CS, môže to byť pre neho splnený sen. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prvý celovečerný film natočený na kompletku z vlastného pohľadu dopadol na výbornú. Adrenalínová jazda v štýle filmu Zastav a neprežiješ / Crank (2006) je plná nápadov a vtipných momentov. A Sharlto Copley opäť vychytil parádnu postavu. Pre fanúšikov FPS strieľačiek naprostá povinnosť. Nič lepšie dlhú dobu nemusí prísť. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Henry, the Hardcore Russian youtube gopro... někdo. Nebo něco. Nebo nic. Bylo by jednoduché Hardcore Henryho poslat do kytek kvůli z prstu vycucanému nesmyslnému čemusi, čemu by se normálně říkalo děj, a obvinit ho, že se tuhle bezradnost snaží schovávat za nevídanou "first person" perspektivu. A bylo by to asi i pravda. Ale to, jak je tady provedena ta objektivní nevídanost, je v mém žebříčku na skoro stejné příčce jako ve čtvrtém Mad Maxovi. Ten měl gigantickou výpravu a byl vizuálně vypulírovaný téměř k dokonalosti, ale Hardcore Henry to zase "vynahrazuje" bezuzdnými krvavými lázněmi, kterých se do jeho chudičkých devadesáti minut vejde až překvapivě hodně:) A pro určitou skupinu diváků je výrazným plusem i to, že pro tvůrce byly východiskem počítačové střílečky, ze kterých je tu citováno způsobem mnohdy víc než jen zábavným (a kdyby to snad někomu nedocházelo, nejpozději u WW2 zeleného bareta z Commandos nebo spíš z Medal Of Honor to musí být jasné úplně všem). A je tu i několik opravdu zajímavých nápadů (které muselo být zatraceně těžké technicky zpracovat), které víc než co jiného dávají vyniknout šílenství muže jménem Sharlto Copley. Je to ale šílenství, které divákovi v žádném případě vadit nemůže;) Ilja Najšuller and his melody boys vyzkoušeli jako první určitou, dejme tomu že v podstatě novou, podobu filmu. A jestli z tohohle průkopnictví něco vzejde, a bude to vůči Hardcore Henrymu v podobném poměru jako Serbuan Maut 2 k jedničce, pak bychom měli tomu pravděpodobně šílenému rusákovi postavit pomník. Jestli se tak nestane, i tak budu rád, že Hardcore Henry vznikl, a že jsem ho viděl. Sice dost pochybuju, že si to ještě někdy zopakuju, ale rozhodně má můj respekt. 70% (jako Fury Road;)). ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Ide o prvý film, ktorý je natočený výhradne z pohľadu prvej osoby. (kacer4)
  • Hoci nie je vo filme vysvetlené, ako Akan (Danila Kozlovskij) dostal telekinetické schopnosti, existuje komiks s názvom "Hardcore Akan" slúžiaci ako prequel k filmu, ktorý toto vysvetľuje. (Real Tom Hardy)
  • Scéna, kdy Henry (Andrei Dementiev) sjíždí po eskalátoru a srazí ženu k zemi, nebyla plánována. Komparz stál na špatném místě, proto ji neúmyslně srazil. První, co ženu posléze zajímalo, bylo jestli mají scénu zaznamenanou. (DocMacCoy)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama