Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (906)

666teen 

všechny recenze uživatele

Obsadit do hlavní role této brutální vytloukané robotického Tónu Hluchoněmce je celkem originální nápad. Je to celé FPS, rada Moudrých homobáze nelže. Ale tady už je plus spíš za snahu. Nezbývá tedy nic jiného, než devadesát minut okukovat jednu pokérovanou, jednu plastovou pazouru, obě plné všech možných zbraní. Je to celkem fajn. Pokud je ovšem Henry používá na dálku. Jakmile dojde na nějaký ten close combat (a že jich je!), budete si připadat jako kočka zavřená v pračce. Taky uvidíte jen chaos typu košile, kalhoty, krev, světlo, tma. Je tam míň Persilu. Ale navíc je tam kámoš Jimmy, kterýžto si celou tuhle jízdu celkem úspěšně krade pro sebe. Hlásí moc a pořád. Vzato kolem a kolem k té čtvrté hvězdě je to o chlup. Krátkej. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rus vzal GoPro a natočil věci, které lze udělat snad jen v Rusku. Nekompromisní first person orientovaný flák, svým způsobem novátorský, jelikož se tím inspiroval třeba letošní Grimsby s jakovždy perfektním Sharlto Copleym a to ve všech (nejen) hereckých polohách a úlohách. Ilja Najšuller si hodně libuje ve hrách a svou prvotinou dokazuje, že má na to to dotáhnout daleko. Dvojka jen tak nebude, ale stejně jako jsem před lety slintal u Wanted, podobné pocity jsem měl i u Hardcore Henry. Někdy by se hodilo upustit o FPS, ale ztratilo by to ten jedinečný look, což by nebylo žádoucí a musím smeknout nad tím, jak to celé natočili. 8/10, jelikož je to neskutečný klenot, kterého je si třeba vážit. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro milovníka akčních videoher absolutní povinnost. Přiznám se že jsem podobné hry hrál spíše v počítačovém pravěku a za posledních asi 15 let mám na pažbě 0 zásahů. Obal je vskutku zpočátku lákavý, uprostřed na chvilku dojdou nápady aby vás závěr opět náležitě rozsekal. Průvodcem filmu je můj oblíbenec Sharlto Copley. Bez něj by se ve filmu vlastně nemluvilo, protože z Henryho za celou dobu nevypadne jediné slovíčko. Jako akční pecka roku film bez problému obstojí. Oproti tomuhle působí Stathamův Crank spíše trapně. 75% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Splnený detský sen a miesto milióna nepodarkov tu máme na prvú šupu filmársky experiment, ktorý z POV ždíme úplne všetko čo sa len dá. A to je dobre, lebo aspoň nikto nebude mať nutkanie posúvať laťku vyššie. Nedá sa. Pecka a jedna z najkrajších slepých uličiek kinematografie. Welcome to action heaven. 95% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|64%| Shlédnuto v kině. Nějak se mi na to ani nechtělo zajít, ale nakonec jsem se na to vydal. Pecka to rozhodně není, ale na druhou stránku mě to celkem bavilo a hlavně to bylo pro mě něco trochu jiného. ½ filmu byla zajímavá, sledovat hlavního hrdinu z vlastního pohledu. No a pak to začalo trochu nudit. Ze začátku jsem si zvykal na rozklepanou kameru, ale asi to bylo udělané schválně díky jisté reálnosti. Pak už to bylo lepší. Celkově to bylo hezky krvavé, dost dobrých vyvraždovaček atd. Konec mě už moc nebavil a ani menší zvrat na konci mě nějak neuzemnil. Sharlto Copley byl teda asi největším kladem filmu. Neskutečně mě bavil – ten herec to má prostě v sobě. A to tu vystupoval v několika podobách. Asi nejlepší byl v podobě, kdy byl v tom bordelu. xD Takže i pár ujetých scén se tu našlo, které sem tam pobavily. No, nemám co už bych dodával. Nadprůměrná záležitost, která mě teda až tak moc nesebrala, ale někdy při správné náladě se na to ještě mrknu, už jen kvůli Copleyovi. ;) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Pôvodne mal mať film oveľa serióznejší podtón. (Real Tom Hardy)
  • Během bitvy v Jimmyho (Sharlto Copley) laboratoři lze zaslechnou tzv. Wilhelm scream, zvukovou  nahrávku výkřiku, kterou filmaři používají už od 50. let. Výkřik zazněl už ve více než dvou stovkách filmů. (Maulincio)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama