Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Recenze (132)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Od cias kedy Lola zdrhala o zivot som nevidel tak stylovy a dynamicky natoceny nemecky film. Nadany reziser Baran bo Odar sa evidentne inspiroval mnozstvom filmov (najviac je tu citit Point Break a Fight Club), ale vysledny mix predstavuje originalny celok. Najviac sa mi pacilo jak zrozumitelne a zabavne znazorni fungovanie Darknetu a celkovo hackerstva pre ludi, ktorym to nic nehovori. Ja sam mam len velmi povrchne predstavy. Celkovo je technicka stranka fantasticka. Kamery, strih, podmaniva hudba, ktora skvele dokresluje atmosferu. Nastastie reziser nezabudol na to najdôlezitejsie a to pribeh a postavy, ktore tu funguju na jednotku a zaujimal ma osud vsetkych z nich. Cely cas som sa rozhodoval medzi 4 a 5 hviezdickami. Jedina drobnost, ktora mi uz prilis nesedela, boli niektore pubertiacke voloviny, ktore hlavni hrdinovia stvaraju. Na to sa uz citim trochu stary. Ale o piatej hviezdicke ma presvedcil uzasny a zabavny zaver, ktory film povysil o uroven vyssie. Takze tentoraz nebudem za kverulanta a davam cistych 5 hviezdiciek a tesim sa na dalsi film tohto rezisera. 10/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že film mě svojí dynamikou ihned od začátku dost překvapil. Jednoduchý námět nasunutý do složitého hackerského světa měl hodně slušné tempo. Jediný problém jsem trošku měl v nepřehlednosti nejenom samotného příběhu, ale i časových posloupností jednotlivých příběhových linek, které působily dost zmatečně. Postupem času si ale logiku ve filmu najdete a nakonec budete překvapeni hodně slušným a neotřelým závěrem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHCI BÝT NEVIDITELNÝ…“ /// Ze života hackera. Má to tempo, dobrej vypravěčskej styl a atraktivní příběh. Navíc plnej překvapení… teda aspoň se vo to snaží, bejt plnej překvapení. A já jim to (celkem) žeru! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám radost, když drzost vítězí. 2.) Miluju trojana v trojanovi. (Hovno vole Šarlatán…). /// Thx za titule „pwatzke“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka a dost možná nejlepší film z Německa i nejlepší film týkající se Hackerství. Velmi zajímavé story podpořené inteligentními dialogy a solidními mladými herci nás uvádí do světa cyber kriminality velmi svižnou a poutavou formou. Znázornění internetové komunikace je podáno temně a vizuálně podmanivě, rivalita mezi hackery je velmi competentní a potěší i příjemné zvraty v průběhu děje, kde ten závěrečný je vrcholný mindfuck a jedna z největších vyjebávek s divákem, co jsem kdy viděl. Krásný výlet do zákoutí Dark netu. 85% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Who Am I…někdo se na tuhle otázku musí ptát sám sebe po nepříjemném ranním probuzení (s opicí či věkem i bez ní), jiný tuhle anglickou větu využije pro svůj nick, za kterým se skrývá sebejistý a drzý hacker. Ačkoliv hlavní hrdina vypadá všelijak, jen ne suverénně…anebo jen klame zjevem? Who Am I je hodně „cool“ podívaná. Efektní, dynamická, sebejistá, uhánějící si svým tempem nezadržitelně vpřed, takže snad i takový divák, kterému je nějaké hackerství úplně volné, se nestihne začít nudit (a třeba si i přestane myslet, že počítačoví mágové vše vykouzlí z pohodlí svého domova). Najednou je tu konec a člověk zjistí, že si s ním tvůrci celou dobu jen zlomyslně hráli. Což mám většinou docela rád, ale v tomhle případě to není nadšení bez výhrad. Těch twistů bylo směrem k závěru možná až příliš a nemůžu s klidným pocitem uznat, že jsem to tvůrcům zbaštil i s navijákem (takové „slzy“ už byly příliš), zvlášť, když mi pár detailů tak úplně nesedí. Ale film mě celkem dost bavil a závěr nebyl zase tak moc neuspokojivý, takže to vidím na slušné 4*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby mi bol niekto povedal, že mňa, ako negramotného, počítačového "truhlíka", zaujme snímok o hackerstve, len sťažka by som mu dal za pravdu. Nuž, ale keď disponuje takými silnými kartami ako je príbeh či rozuzlenie, niet sa čo čudovať. Na moje prekvapenie výborný film, ktorý od uvedú nemá čas nudiť. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pár hluchých míst film má, ale nad těmi se dá mávnout rukou a můžeme se nechat unášet na dynamické vlně celkem poutavého příběhu o hledání vlastní sexy stránky. Benjaminovi se to nakonec podařilo a i kštici si odbarvil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

WHOMAI je každou minútou o niečo lepší, to jest prvých cca desať minút som ani neveril, že toto má na svedomí tvorca Dark, i keď ešte pred Dark-om a na čo to vôbec pozerám. Deju výrazne pomôže zvrat v polovici a záverečný double schock, o ktorého existencii som nevedel, pretože som si dokopy nič vopred nečítal. A dobre som urobil. Že sa dá v pohode dostať do ústredne nemeckej tajnej služby je dosť málo uveriteľné, rovnako ako napríklad schovávačka v jednej budove, ale keď zistíte, ako to vlastne všetko bolo plánované od začiatku, tak filmu a Odarovi niekoľko prešľapov bez problémov odpustíte. 70% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Německu znovu nepovedlo, obdobně jako třeba MS 2018, nebo dříve holokaust. Je pro mě těžké se rozhodnout, který prvek snímku mě sral úplně nejvíc. Zda to byla otravná němčina, kterou jsem ve filmu o hackerech slyšel vůbec poprvé, otravný anticharismatický hegešák v hlavní roli, nebo naprosto ubohý děj, který nebyl o hackerství, nýbrž o obecně zaběhlé a zcela mylné představě o hackerství. Jako celek se jednalo o velké utrpení. Zdejších 81 % je mi naprostou záhadou. Opravdu velice slabý odvar po všech stránkách o 1000 řádů lepšího Mr. Robot, který zde možná ovšem docela malinko čerpal inspiraci. Asi druhou polovinu tohoto nudného blábolu jsem sledoval zrychleně. [5 %] ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem tak svižnou jízdu. Ty vole můj druhej film s Elyasem ( fakjů pane učiteli ) a opět 5*. Za původ vzniku a za super konec, kterej semnou 2x vyjebal, pálím full. Povedený. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto skvělé, ohromné, impulsivní, akční, zamotané, nepředvídatelné a epické dílo! Celý film má hrozně super atmosféru a je nabitý akcí. Jedna bomba střídá druhou a člověk se ani chvilku nenudí. Dokonce vás to donutí i přemýšlet, jak to teda všechno je a "kdo teda je?" Navíc ta skvělá hudba, která to všechno naprosto božsky umocňuje. A nejlepší hláška? "Chlapům trochu trvá, než se rozjedou. Jsou jako windows." Tleskám a klaním se. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Svižná kriminálka, se známými, německými herci a poněkud překvapivým koncem. Díval jsem se jen kvůli Tomovi a zase mě ten kluk jeden ušatá nezklamal. Nebyla to sice taková pecka, jako v Sakra kluku, ale ti tak celková spokojenost. A teď vzhůru na jeho další filmy! Je jich tady ještě celkem dost. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný a svižný film. Jeden je namachrovaný hajzel, druhý má rád adrenalín všetkého druhu, tretí rád zostáva v tajnosti a má svoje zásady, a potom je tu Benjamin, ktorý sa tým všetkým spočiatku necháva unášať, lebo donedávna bol len nímand. Títo štyria vás prevedú virtuálnym svetom, a aj keď rozbeh je pomalší, nakoniec to človeka vtiahne. Áno, aj takého ako som ja, takého čo vie len zapnúť počítač. Má to spád, bavilo ma to. Hudba to výborne podkresľuje a Tom je zase raz výborný. A vážení ... žiadny systém nie je bezpečný, tak vypnite ten PC. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tyhle pokusy o rozbití obrazu na malé kousky, které zpřeházíte dějově, časově a dle linie lži, jsou velice působivé, ale je dobré, když to má přirozený běh, nikoliv dějovou křeč. Navíc atmosféra navozená němčinou je též nepříliš příznivá vůči počtu hvězdiček. Jako člověk, co dřív měl k hackování trochu blíže, se ještě musím pousmát nad "metodikou" hackování. Na druhou stranu pěkně zobrazily tunely / metro v systému. Tichý nadprůměr. 66 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neakční variace na videoherní Watch Dogs, kdy je hacker tím nejvíce sexy frajerem v okolí. Docela zábavné, vizuálně moc pěkné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Svet, ktorý je pre mňa španielskou dedinou, podaný tak zaujímavým spôsobom, že sa od filmu ťažko odtrhnúť. V podstate dramaticky a režijne zvládnuté, aby divák nechcel od tej obrazovky odísť, vrátane dôchodcov. Scenáristicky zase lepšie ako Mr. Robot. A herecky vyšperkované. Celkovo chytrý film. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Díky za chytrý scénář! I když na diváka hraje několikanásobnou habaďůru, nedělá z něj blbce. Rychlý spád, inteligentní twisty a sympatický hrdina dělají z filmu velmi solidní a ocenitelnou zábavu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky tomu dám, protože jsem se vcelku dobře bavil, ale je to s přimhouřenýma očima, protože ve filmu nechyběly nějaké ty díry v logice, zato trpěl nedostatkem originality. V jednu chvíli jsem si tak zavzpomínal na Obvyklé podezřelé, v jinou zase na Klub rváčů, no ale co už. Snímek měl prostě své mouchy, na druhou stranu je pravdou, že jsem se v žádném případě nenudil, takže nemusím litovat investovaného času. Navíc bych špatným hodnocením nerad naštval nějakou tu hackerskou buňku; couvl i Bridgestone, proč bych si já měl hrát na hrdinu? / Poučení: Pokud si chceš zahrát onlajnovku, nevytáčej hackery. ()

Reklama

Reklama