Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tvůrce mého vůbec nejoblíbenějšího seriálu zpracoval ještě pár let před ním výborný thriller o tématu, které se na poli filmu ani televize stále ještě příliš nevyskytuje a už jen proto si mě Odar zaháčkoval hned v prvních minutách. Nepotěšila mě jen přítomnost sympaťáka M’Bareka a několika herců z již zmíněného Darku, ale hlavně konec, u kterého do poslední chvíle netušíte, zda vše opravdu tak dopadne. [viděno na Netflixu 18.7.2021] ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Hackerský filmy moc nemusím, ale na Netfilcku sem si všimnul filmu s Barekem, tak sem do toho šel. Za svůj nejoblíbenější film s podobnou tématikou považuju Hackera od M.Manna. Ten se ovšem většinou nelíbí.Tohle je napínavý asi jako věšení mokrejch ponožek na balkóně. Akce žádná, napětí nula. Pár mejdanů a návštěv barů, pár vloupání bez vyhrocenejch scén. a pak to přijde.To co tady tvůrci považujou za pointu, je pro mě noční můra ve všech filmech. Tahle diagnóza mi ve většině případů film otráví a mě nasere. Nepoužitelnej žvást. 40%. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Príbeh superhrdinov kyberpriestoru (rozumej kyberzločincov), ktorý má okatú snahu byť za každú cenu kúl. Výsledkom je ale iba prázdne pozérstvo, povrchnosť a množstvo klišé (outsider, drogy, viacnásobná identita, atď.). Postavy sú totálne ploché, studené a nezaujímavé. Jediné, čo ako-tak vo filme funguje, je celkom slušná krimi zápletka, teda až na tie "šokujúce" viacnásobné zvraty. Keď prišlo ku koncu filmu aj na otrepanú rozpoltenú osobnosť, už som sa začal chytať za hlavu, ale nakoniec z toho tvorcovia dokázali s odretými ušami vykorčuľovať. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Cejtím se, jako kdybych měl dlouholetý, krásný vztah s pěknou, chytrou holkou a pak zjistím, že mne po celá ta nádherná léta precizně využívala. Protože to, jak mne rozmrdal ten konec, na to nikdy nezapomenu. Úplně chuť vstát ze židle, chodit po místnosti a držet se za palici. Masakr jako svině. Absolutní špička! Baran bo Odar nás filmem provede stylovou, neokoukanou režií, práce se střihem, vizuál, kamerové nájezdy, no bezchybná práce. K tomu si sám napsal scénář a každý dialog má svojí váhu. Dokonalá proměna hlavní postavy Benjamina! Interpretace nálad jeho kumpánů, všechno je tak přirozené a odůvodněné. Každá postava má svoje něco, skvělé a nápadité masky a každý herec oplývá nesmírným charismatem. Excelentní hudba! Hned jak bude možnost, budu pátrat po soundtracku. Dynamikou se nešetří a nechybí ani slušná porce humoru a neutichající zábavy. U některých scénách jsem ani nedýchal a škvařil se v napětí. 10/10 aniž bych musel nad tím nějak rozmýšlet. Tak kvalitně odvedenou filmařinu jsem dlouho neviděl... Němci jedou, je sice fakt, že mne napadaj dvě scény, které působí dost náhodně, ale mne hřeje pocit na srdíčku, že natočili konkurence schopný film na světové úrovni. Sebejistý tah na Olymp! ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Zase mne německá kinematografie dostala. Ten spád, to bylo něco. Ten film mne tak do sebe vcucnul. Tady se člověk nenudil ani na minutu, vše fungovalo jak mělo, dokonce jsem byl překvapen hereckým výkonem Elyase, to byl koncert. Nečekal bych, že ho uvidím v jiné roli než učitele a popasoval se s tím naprosto parádně. Do týhle skupiny radím každému ať se přidá, protože nebude litovat. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)

Reklama

Reklama