Reklama

Reklama

Večírek na rozloučenou

(festivalový název)
  • Izrael Mita Tova (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Láska Yezekhela a Levany neztratila nic na své intenzitě ani s pokročilým věkem. Pár sedmdesátníků však žije spokojený život pouze do chvíle, kdy je jejich soužití narušeno sledem událostí majícím zásadní vliv na vzájemnou důvěru a vnímání blížící se smrti. Rodinný přítel, který pomalu umírá na nemocničním lůžku, totiž Yezekhela požádá, aby mu pomohl ukončit jeho trápení, a sama Levana trpí stále se zhoršující chorobou. Aniž by závažnou látku eutanazie, smrti a stáří zlehčovali, kombinují tvůrci dramatickou zápletku s úsměvně odlehčeným tónem i černým humorem a často tabuizovaná témata tak předkládají s lehkostí a bez laciné podbízivosti. (Febiofest)

(více)

Recenze (5)

filip333 

všechny recenze uživatele

Od chvíle kdy zavolal bůh jsem jsem byl unesen celých 95 minut. Na komedie mívám přísný metr, ale tady nejde jít pod 100%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi silné drama ( zde jedním uživatelem jmenovanou komedii, aby hledal lupou, ale svým způsobem je tam mírně vetkaná), které nám nelže o tom, proč a jak se někteří staří lidé chtějí rozhodnout co dál se svým životem. A ať mi nikdo neříká, že smrt v jakékoliv podobě je normální a patří k životu. Nevěřím. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Humorno-trpkým spôsobom podaná výpoveď o tom, že starí ľudia si zaslúžia odísť z tohto sveta s úctou, keď už nedokážu žiť plnohodnotne, miesto toho aby boli sužovaní nonsenzovými zákonmi o eutanázii. A Izrael teda v tomto nie je výnimkou. ()

carnacv 

všechny recenze uživatele

Originální snímek, který spíše než hereckými výkony táhne ústřední tematikou exitů z tohoto života, resp. nemožností tento odchod ovlivnit. O tomto se přesvědčí i skupinka důchodců, jejichž kamarád již na světě vážně mnoho krásného neprožije. Přeci jen mu nelze pomoci? Počátěční komediální takt se s drobným vynálezem změní v regulérní psychologické drama, kdy jeden z ústředních hrdinů musí vyřešit hned několik vztahů k odcházení, a to k eutanazii, proměnám vlastní partičky, a vztahu k vlastní ženě, ba i jejímu vztahu k úmrtí. Osobně jsem velkým příznivcem eutanazie, a tak jsem rád náhled na tuto tematiku shlédl. Škoda akorát toho, že konec snímku byl tak očekávatelný, že jsem se do posledních minut těšil, zda mě náhodou nevyvede scénárista z omylu; nevyvedl. ()

Související novinky

Filmová přehlídka zdarma na Dnech Jeruzaléma

Filmová přehlídka zdarma na Dnech Jeruzaléma

17.06.2015

DEPO2015 v Plzni a nový kulturní prostor na Stalinu na pražské Letné a další místa v metropoli se od 19.6. stanou dějištěm multižánrového festivalu Dny Jeruzaléma. Vstup na projekce je zdarma,… (více)

Reklama

Reklama