Reklama

Reklama

Felix a Meira

Trailer

Obsahy(1)

Felix je chudý francouzsko-kanadský mladík, jehož zámožný otec umírá. Meira je vdaná matka malé holčičky a členka ortodoxní komunity chasidských židů, která hledá něco nového. Ti dva se nikdy neměli potkat, natož se do sebe zamilovat... Film Felix a Meira je příběhem o neobvyklém milostném vztahu dvou lidí, jejichž životy jsou si na míle vzdálené, ačkoli bydlí jen pár bloků od sebe. Meira je vdaná matka a členka ortodoxní komunity chasidských židů, Felix zase samotář, který v Boha nevěří a právě teď truchlí po svém nedávno zemřelém, odcizeném otci. Oba se nečekaně setkají v pekárně v montrealské čtvrti Mile End. Nevinné přátelství dvou cizích lidí, kteří se ztrácejí v realitě všedních dní, se brzy promění v něco mnohem vážnějšího, neboť v sobě navzájem nalézají kýženou útěchu. Když Meira nahlédne díky Felixovi za brány své uzavřené ortodoxní komunity, její touha po změně zesílí natolik, že už ji nelze ignorovat. Meira je nakonec nucena volit, zda setrvá ve svém dosavadním životě, nebo ho kvůli Felixovi opustí. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

Aky 

všechny recenze uživatele

Film o střetu ortodoxního způsobu života s dnešní přirozeností. Bohužel se neskutečně vleče ke konci, který chybí. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Po dvou shlédnutých rádoby artových kktinách na Febiu 2015 musím tuhle civilní a vítaně cudnou romanťárnu mírně nadhodnotit. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Přiznávám na rovinu, že jsem trochu zklamaný. Čekal jsem o něco víc, než jen standartní zápletku v klišovitém scénáři. A přitom stačilo ponořit se do látky trochu víc, dát prostor romantice, vždyť ty dvě intimní scény, které se zde objevily, jsou naprosto úchvatné. Ale s nimi jako by to končilo. Vlastně nekončilo, protože chybějící závěr s vyzněním do skutečného prázdna mě opravdu zaskočil. Škoda. ()

Konev 

všechny recenze uživatele

Potenciál ten film měl na víc. Některé scény pěkné, ale celý film jsem čekal na nějaké to vyvrcholení....a skončilo to tak debilně, že jsem málem rozbil TV. Jde vidět, že se nemá nic přehánět, všeho s mírou a hlavně pánové a dámy: komunikovat spolu o svých pocitech a nezanedbávat jeden druhého. ()

Reklama

Reklama