Reklama

Reklama

Nikdy nejsme sami

  • angličtina We Are Never Alone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Do obce roztažené podél státní silnice se nastěhuje paranoidní pracovník vězeňské správy a jeho rodina. Spřátelí se se svým novým sousedem, nezaměstnaným hypochondrem, kterého živí jeho žena pracující v místní prodejně. Unavená životem a starostí o dva syny, všimne si vyhazovače z nočního klubu. Ten ale miluje striptérku. Ta však čeká na otce svého dítěte, který sedí v nedaleké base, kde pracuje náš bachař. Drama o současné době a lidech, kteří jsou obětmi i strůjci jejích běsů. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Ligter 

všechny recenze uživatele

Petr Václav nedomyslel, že k - pravděpodobně - sociologické analýze údajného dneška (přičemž je celé Nikdy nejsme sami vsazeno do jakéhosi podivného maloměstského nevypočitatelného bezčasí) nestačí vsadit celý film na dvě extrémně z normálu vybočené postavy. Pokud to mělo být alibi pro neméně absurdní zvraty, budiž, ale v rámci nějakého, snad existujícího, původního záměru asi čekám něco o poznání uvěřitelnějšího. Celé je to výborně zahrané i natočené, ale v nemálo okamžicích skutečně nesmírně prvoplánové. Jediná škoda, že Václav plýtvá silami na utváření nějakého mimózního univerza. K zaražení je to předně proto, že takový film následoval po výborné - tedy všední realitou svázané - Cestě ven. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Hodně experimentální kousek, který se utopil v tom, kolik nám toho chtěl přinést a nepřenesl, nebo se mu to nepovedlo. Je zde spousta scén, které jsou nedodělané a divák si tak sám musí vypredikovat, co tím autor chtěl říct, což chválím, ale někdy toho bylo až moc. Herecké výkony skvělé ať už Roden, Vlasáková, Hanuš či v tu dobu ještě Česku neznámý Godla, který se proslavil až v seriálu MOST!. Zajímavý kousek. 6,5/10. ()

Reklama

José77 

všechny recenze uživatele

tak tohoto filmu mi je luto. pozeralo sa na to dobre, zrezirovane super, kamera vynikajuca, herci tiez. cely film ale u mna taha neskutocne dole nerealny pribeh a totalne sialene napisane postavy. chapem, ze taky bol zamer, ale radsej by som videl klasicku dramu z realneho zivota, ala severske filmy. skoda, film mal urcite vacsi potencial. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Po režijní stránce výborné, jen jsem nepochopil systém ve střídání černobílého a barevného obrazu. (Což ovšem nevylučuje, že nějaký důvod tam byl.) Naopak škoda, že scénář trpí nedotažeností, ať už se jedná o příběhové linie některých lidských osudů, anebo o jednotlivé motivy, které jsou podobným způsobem jen rozehrány a pak se vytratí. Ale i tak je to pro mě nejlepší Václavův hraný film, ke čtyřem hvězdičkám nechybělo moc. -------- V titulcích filmu uvedeno: koprodukce Česko / Francie. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Sociální porno" Petra Václava umocněné na druhou, mě ale ty do extrému vyhnané postavy a pointy celou stopáž strašně bavily. Stejně jako mě bavilo přemýšlet nad zvolenou formou a taky fakt, že tvůrce nám zdaleka neservíruje další Cestu ven, ale mnohem odvázanější film, který v současné české kinematografii nemá moc obdobu. Není to pro každého, po scénáristické stránce film přímo překypuje nedotaženými liniemi, které tvůrce zanedbal, ale jako celek mi Nikdy nejsme sami nakonec připadá jako jeden z nejzajímavějších českých autorských filmů posledních let. 85 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v Senicích. (SONY_)

Související novinky

Road-movie Martina Jelínka v Kině Pilotů

Road-movie Martina Jelínka v Kině Pilotů

27.05.2016

Road-Movie, film vypovídající o současné generaci mladých lidí, jejich dezorientaci, absenci vlastního názoru a nespokojenosti s vlastním životem, se bude promítat exkluzivně v Kině Pilotů od 26… (více)

23. Dny evropského filmu

23. Dny evropského filmu

02.04.2016

Dny evropského filmu jsou jediným festivalem v České republice zaměřeným výhradně na evropské filmy. Hlavní přehlídka proběhne v Praze ve dnech 7. - 14. 4. (kina Lucerna, Světozor a Royal) a v Brně… (více)

Reklama

Reklama