Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úžasné a nepřemožitelné duo – Saikawa Kóhei, docent architektury, a jeho bohatá studentka Nišizono Moe – se ujímá různých bizarních případů, které se udály v na první pohled zamčené místnosti, a zjišťují, jak se něco takového mohlo stát. (Zíza)

Recenze (3)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Příběh je slabý, zbytek průměrný. Dialogy stojí většinou za starou bačkoru. Ale koukat se na to dá. Jednou týdně. Víc ani ťuk. Spíše jedině pro zaryté fanoušky buď Emi nebo Góa. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Príjemne natočená vecička. Určite sa nejedná o nič nového, v rámci japonských-krimi seriálov. Ale úprimne môžem poznamenať, že je to typický príklad. Všetky základné, neodškriepiteľné prvky japonských krimináliek seriál obsahuje. Obsahuje jedného "zapáleného" no menej inteligentného vyšetrovateľa (do ktorého sa divák poľahky vcíti) a jedného inteligentnejšieho vyšetrovateľa, ktorý tvrdenia svojho kolegu nezamietne ale ani nepotvrdí. Sám divák sa tým pádom, stáva vyšetrovateľom prípadu, lebo ako informácie dostanete, presne toľko vecí ako obaja detektívi. Spoločne s nimi potom sledujete vývoj udalostí a vymýšľate jednu hypotézu za druhou. Je to svetoborné? Nie. Je to zábavné? Určite áno. Plus percento, či dve za úvodnú znelku 55% ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Hu, to byla jízda! Alespoň v mém případě, protože jsem tuhle doramu dal v kuse. Nejdřív jsem si pustil první díl jenom proto, že jsem chtěl zkontrolovat, zda má cenu vůbec opatřovat si díly další, pak jsem pokračoval ve sledování, abych si zkontroloval správnou verzi titulků, a pak už jsem koukal kvůli samotnému příběhu.*** Na rovinu je třeba říci, že příběh nesedne klasickým milovníkům detektivek, protože (alespoň dle mého názoru), byly případy s uzamčenými místnostmi až moc komplikované. Ne, to není správné slovo, spíše překomplikované, a i když bylo v průběhu luštění záhady poskytnuto divákovi dostatek vodítek, i tak to bylo příliš. Pokud ale budete k příběhu přistupovat trochu jako k sci-fi záležitosti (protože těch PC udělátek se tam najde celá řada) a místo luštění záhady budete jen divákem, tak si to užijete daleko více. *** Ústřední dvojice mi sedla. A ruku na srdce, doramu jsem si na doporučení z jednoho dílu VS Arashi opatřil právě kvůli Emi. Trochu mě zamrzel charakter detektiva Ukaie, ale to je jen můj problém, protože Totsugiho mám teď v hlavě spojeného s Quiz Show, kde byl charakterově zase úplně jinde. Ohledně ostatních postav (myšleno pachatelů) mám v hlavě jasno. Jednalo se totiž o lidi, kteří to v hlavě rozhodně srovnáno neměli (nebo naopak měli až moc). Případ od případu jsem jen víc a víc kroutil hlavou, protože ač byli jejich plány s uzamčenými místnostmi promyšlené, jejich motivy mi hlava prostě nebrala. Ale opět to byl můj problém s hlediska mých názorů. *** Charakterově na opačném pólu než hlavní dvojice (i když jak uvidíte, hranice se někdy až povážlivě stíraly), stála dr. Magata Shiki. A i když jsem jsem s jejími postoji nesouhlasil, byla to perfektní ukázka toho, kam až člověka může zavést jeho genialita. Plus její oblečení jí dodávalo již zmíněný sci-fi nádech ;)*** Jelikož ve mě ještě přetrvává nadšení z nočního sledování (tímto se omlouvám své odsunuté diplomové práci), tak nemůžu dát nižší hodnocení než 4*. (9/10) ()

Reklama

Reklama