Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysokoškoláci Sugišita Nozomi, Naruse Šindži, Andó Nozomi a Nišizaki Masato vymysleli plán a nakonec skončili manželé Nogučiovi zavražděni. K tomu se dobrovolně přiznal Nišizaki a dostal deset let. O deset let později bývalý policista Takano Šigeru, který je přesvědčený, že za vraždou manželů bylo víc, se v tom začne opět rýpat a pomalu odhalovat pravdu. Je přesvědčený, že to celé začalo před 15 lety incidentem, který způsobili Naruse a Nozomi. „Spáchali zločin. Bylo to pro dobro N." Kdo je N? (Zíza)

(více)

Recenze (2)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Již od začátku sledujeme příběh několika postav, již od začátku víme, že se stane něco hrozného. Ale nevíme, jak se to stalo a proč se to stalo. Postupem času pomalu odkrýváme historii všech těch „N“, kteří se zde vyskytnou. Je to dobře porcované a správně předkládané divákovi, takže ten chce stále vědět, co se stalo, a zároveň nehrozí otrávení tím, že má jen otázky, aniž by dostal jakoukoliv odpověď. Nedíváme se jen na příběh zločinu, do kterého byly zataženy mladé nevinné duše, ale zároveň i na příběh velkého přátelství a velké tragické lásky. Určitě velmi zajímavý seriál, kde mě překvapil herecký výkon Eikury Nany (dříve jsem ji nepovažovala za zvláště dobrou herečku, ale zde, zřejmě pod taktovkou schopného režiséra, předvedla, že ze sebe dokáže vymáčknout i dobrý výkon) a Koide Keisuke spolu s Kubotou Masatakou jen dokázali, že opravdu svému řemeslu rozumí. Slabší 4*. Přeloženo. ()

Raphaell 

všechny recenze uživatele

Co se týče japonské seriálové produkce, tak určitě nadprůměr. Retrospektivní výprávění, několik časových i dějových linií. Zajímavé postavy. Některá témata jsou ale společná pro více z nich, čímž to trochu šustí papírem. To mi ale přišlo až v posledních dílech. Jinak je to napínavý a dobře vystavěný příběh, kdy se s každým dílem postupuje divák o krok vpřed k rozluštění záhady. Pro studenty japonštiny jistě není bez zajímavosti, že po jazykové stránce lze slyšet jednu z variací kansaiského dialektu, a také, jak některé postavy způsob své mluvy mění v závislosti na okolním prostředí a postavách, zatímco jiné používají stále dialekt, čímž zdůrazňují svůj cizí, venkovský původ. Po úspěchu, jaký seriál sklidil v Japonsku, se nejspíše můžeme těšit na pokračování. Trochu se ale bojím, aby to nebyla jen variace na stejný příběh. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama