Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak málo stačí ke kontaminaci neznámým virem z vesmíru. To zakusí záchranná skupina, která má za úkol najít a přivést zpět jednoho ze svých členů Whita Carmichaela z nejvzdálenějšího konce galaxie, planety Infini. Jakmile se ocitne záchranný tým na planetě, začíná se ukazovat pravá podstata viru, pouhá kapka krve nakaženého a ztrácíte kontrolu, převládá agrese a hněv a zdá se, že už není cesty zpět... nebo ano? (Standic1)

(více)

Recenze (102)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Z plejády inspiračních zdrojů se v tomto případě imho nepovedl uplácat zcela kompaktní celek. Trochu Event Horizon, trochu The Thing, trochu Solaris, trochu Aliens, trochu Pandorum ... a tím výčet nekončí. Inspirace staršími kousky je ve sci-fi žánru věcí běžnou, to by samo o sobě nebyl problém. Infini bohužel navzdory nesporným řemeslným kvalitám a pěknému vizuálu nedokáže diváka (alespoň mě tedy nedokázalo) vtáhnout do svého světa. Projekce tak pro mě byla takovým zvláštně roztříštěným zážitkem, kdy jsem si vždy u nějaké scény řekl "jo, tohle je dobrý, to jsem viděl támhle..." Nebyl jsem se prostě schopen do děje ponořit, film si ode mne po celo dobu držel odstup. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Něco z Vetřelce, troška z Věci, kousek z Horizontu události a chlup z Pandora. K tomu průměrní herci, nudné postavy a utahané finále a dohromady je z toho sotva průměrná scí-fi se solidním vizuálem, která ale začne nudit dřív, než se v ní stihnou dít nějaké skutečně zajímavé věci. ()

T2 

všechny recenze uživatele

na nízkorozpočtovku veľmi slušná práca, ponurá atmosféra má čosi do seba aj samotné vyvrcholenie /60%/ ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Námět hezký, zpracování mizerné. Příliš se tam mluví a málo jedná, až to chvílemi, hlavně v závěru, leze na nervy. Konec je velmi podivný. ()

Dellamorte odpad!

všechny recenze uživatele

! Sakra, ať se nikdo nezasírá do Vetřelce, nebo Horizontu, nedej búh Thing, Pandorum.... Je to ubohý scifák až do DNA. Yo, sem tam zamokvá, ale z toho není film. Scifi, ktoré nepatrí ani na káblovku. ! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Infini určite nemám v pláne úplne skritizovať, aj napriek viditeľne nízkemu rozpočtu to má pomerne dobrý vizuál, slušnú zápletku, ktorá síce pripomína mnoho slávnejších filmov, ale tvorcovia predsa len pridali aj niečo svoje, málo známych, ale obstojných hercov, ktorých repliky pôsobia normálne, ale aj celkovo mi to príde o trochu rozumnejšie, než je to pri podobných filmoch zvykom. Len jednoducho problémom je, že je to veľkú časť filmu výrazná nuda a ešte k tomu nanešťastie práve vtedy, keď sa to rozbehne. Pritom celá úvodná fáza je aj napriek svojej rozťahanosti, ktorá mi pritom prišla zbytočná, toto sa dalo podať aj podstatne dynamickejšie bez problémov sledovateľná a bol som zvedavý, čo z toho bude, ale potom ma to už úplne prestalo baviť. Stane sa z toho až príliš nenápaditá a stereotypná vyvražďovačka, kde nielen, že vôbec nefunguje atmosféra a napätie, ale ani samotná akcia nestojí vôbec za nič a tak mi bolo už úplne jedno, čo sa práve deje a kto prišiel o život. Záverečná dvadsaťminútovka celkový dojem opäť vylepšuje, o nejakom zaujímavom zvrate sa síce moc hovoriť nedá, ale aj tak sa mi to celé celkom páčilo, len jednoducho už je trochu neskoro. Takže celkom by ma zaujímalo, čo by tvorcovia predviedli pri vyššom rozpočte, schopnosti natočiť niečo solídne určite majú, ale teraz musím byť v hodnotení predsa len kritický, nudil som sa až príliš dlho. 45% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trochu promarněný potenciál. Hned ten úvod mi připadal mimořádně zmatený a tak děravý, že nebylo vůbec jednoduché se do děje dostat. Po chvíli se naštěstí všechen ten zmatek ustálí a úroveň náhle vzroste. I tak bych však spíše ocenil podobný motiv, pouze s větším počtem účastníků. Muselo byt nesmírně zajímavé co se na stanici odehrávalo před příjezdem speciálního týmu. Pro zachování tajuplnosti, stačilo alespoň krátce odhalit ve flashbacku a nebo to raději vzít rovnou z jiného konce. Možná bych to i přes všechno stále viděl na tři hvězdy. Dílu ale nesmírně škodí, že jsem již viděl celou řadu podobných filmů a každý byl o poznání lepší. K tomu je navíc Infini pomalu dvě hodiny dlouhé a nakonec stejně vyšumí do prázdna, neboť to závěrečná scéna úplně zabije. 45% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se Austrálie moc nevytáhla. dá se tu rozeznat několik jasně viditelných nápadů a konceptů obšlehnutých z jiných filmů. Samo o sobě to není úplně blbý, ale... Nebudu chodit kolem horký kaše. totálně to přehnali z délkou filmu a bohužel, když už má po nějaké té nudné pasáži divák pocit, že se to začíná trochu rozjíždět, tak se to zase zabrzdí. prostě je to nuda. Nejde o to, že je to levný, ale hlavně je to nezáživný.30% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Najhoršie na Infini je, že to pripomína kopu sci-fi horor z poslednej dekády (zmienených tu v komentároch) a všetky boli o dosť lepšie. Z počiatku aj film vyvolá očakávanie v niečo masakrálne po tom transporte ale priveľa objasňovačiek a vykecávačiek začne dávať tušiť aj sklamanie, dvojnásobný preslov ku koncu to zabije úplne a ten zvrat na konci asi nemôže nikoho uspokojiť, takže ďalší slabší sci-fi horor na ktorý sa síce vcelku dobre pozerá ale na zlomok nápadu pripadajú desiatky spomienok na lepšie filmy z tohto žánru. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny to tady veskrze nudilo a všichni dali 2 hvězdičky. Tím pádem jsem se na Infini musel kouknout taky. Protože když někdo napíše že je tam něco z Vetřelce, tak samozřejmě to diváka zajímá. Jenže pravdou je, že z Vetřelce tam není vlastně nic a celé tohle sci-fi déčko je otřesná kravina. 0% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech slabý průměr nebo podprůměr. Nezaujalo naprosto v ničem. Divák v tomto počinu musí nutně vidět celou řadu daleko lepších sci-fi, které měl možnost vidět již před dávnými roky, tudíž přínos tohoto filmu je nulový. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ano, těch inspirujících filmů bude pěkná řádka - Věc, Horizont událostí, Invaze zlodějů/lupičů těl, ale třeba i jeden díl z původního seriálu StarTrek...tedy Vetřelec za mě ne. Osobně mám tyhle chladné nenápadné sci-fi filmy rád, zejména pokud mají tísnivou atmosféru a nezodpovězenou otázku na konec. Příjemné, i když nijak omračující. K tomu spousta zmrzlých mrtvol, čerstvých mrtvol, krve, rampouchů a chytrého slizu. Teď jde o to: kdo s koho..... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné sci-fi. Námet aj keď je opozeraný, má stále čo ponúknuť - opustená planéta (vesmírna základňa) a v nej niečo čo nemá rado ľudí, prípadne až moc. Film s takýmto námetom však vyžaduje nutnú vysokú dávku mrazivej atmosféry a tá tu bola len na priemernej úrovni. Vlastne sa tu nešťastníci medzi sebou len naháňajú, pričom najpoužívanejší akčný motív je päsť do tváre a do brucha. Chcelo to nejaký hororový prvok (napr. masky v spojitosti s účinkami vírusu, niečo na princípe Carpenterovej Veci) a viac financií. Na druhú stranu sa mi však páčila finálna pointa a ako sa príbeh nakoniec uzavrel. Tiež myšlienka rýchlosti napádania vírusom v závislosti od emotívnej hladiny nie je zlá. Pre mňa priemer. 60/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| Náhodně jsem si toto dílko stáhl a vrhl se do něj. No, nudil jsem se, co k tomu asi tak dodávat ? Tu slabou druhou hvězdu dávám proto, že film neměl žádnou výraznou chybu. Začátek a konec (respektivě asi ta 3/3 filmu) – tam se něco aspon dělo. Nějaké ty nápady a v rámci nízkého rozpočtu prostředí nevypadalo zle. Herci – žádný mě nějak neoslnil a ani moc nezaujal. Mám k tomu ještě vůbec něco dodávat ? Asi ne, přežil jsem to, no. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Představte si Doom bez rozpočtu, Symptom Pandorum s dobrými herci a vznikne Infini.Typické sci-fi béčko s nulovým rozpočtem, kde nejde o triky, ale o pokus udělat nějakou rádoby temnou atmosféru aka Vetřelec a pokud možno najít partu herců, kteří ty rádoby artové dialogy utáhnou.Nevim, proč se tvůrci stále za každou cenu snaží točit sci-fi když na něj nemají peníze.To je potom typická šablona pár snesitelných triků, trocha sřílení, trocha osobních soubojů a hodně hodně dialogů a hodně hodně psychologie, dejme tomu, že Shane Abbess je celkem zručný režisér, takže Infini není tak šíleně otravné a stupidní jako Symptom Pandorum.Na jedno podívání to celkem ušlo.55%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nápad by nebyl špatný, i když je takový jednoduchý, ta humanitní myšlenka byla zastaralá už v 60. letech minulého století. Kulisy docela ujdou, ale celé je to o ničem, zbytečně dlouhé, zbytečně zdlouhavé, zbytečně zmatené. Ten začátek mohl být sestříhaný na pět minut, i to běhání po základně. Nevěřím, že do laboratoře se Whit dostal ař teprve se záchranným týmem. Jo, je zde vidět směska rlzných filmů, od nichž si to bralo, včetně The Abyss, ale prostě nějak mi přijde, že koukat dvě hodiny na film, jehož akce je také zmatená, abych dostal jednoduché morální naučení, že je to až moc. ------ Průběžné poznámky : Už původní premisa je divná. 95 % obyvatel na hranici chudoby. Ok, kdo teda financuje a proč nějaké průzkumy vesmíru a složitá technická zařízení, a kdo je staví? - Baba zrovna přenesená nějakým tunelem a má na červeno nalakované nehty? Ale no tak! A samozřejmě klišé jak sviň, je těhotná. - To se přesouvají i v oblecích? Terminátor se musel přesouvat nahatý. - Vážně jsou ty přesuny ve stylu Hvězdné brány nebo Star Treku? . Proč při akci není vůbec nic vidět, co se děje? - Proč to má tři začátky a ani jeden pořádný? Jako fakt ani jeden externí pohled na planetu? - Za celou tu dobu na stanici šel do laboratoře až teď? ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Slušně vyhrocený zástupce nízkorozpočtového science fiction, který opět nedostatek prostředků vynahrazuje určitou autorskou vizí i postupy, na oplátku se však musí všechno narvat do tří chodeb a dvou místností. Režisér Abbess si pak může dělat co chce, což je nejvíc znatelné ve zmateném a úzkost budícím prologu, ve kterém se seznamujeme s onou klíčovou transportní technologií skrze několik zdánlivě nesouvisejících scén a postav, jejichž zabírání v detailech a úzkých prostorách vyvolává nepříjemně klaustrofobickou náladu. Druhá polovina parafrázuje sice klasické vyvražďovačky, nicméně obohacuje to faktem, že se aktéři vyvražďují navzájem a hlavně taky tím, že není moc jasné, co je realita a co je kec. Něco asi takovýho bych od laciných sci-fi chtěl i nadále prosím. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sci-fi horor - made in Australia - záchranná misia na vzdialenej planéte - neznáma nákaza, meniaca ľudí na vražedné beštie - jednotka ostrých vojakov - teleportácia... po prečítaní si týchto príťažlivých indícií som tušil, že sa mi to bude páčiť a nebolo tomu inak. V prípade Infini by som sa vyhol porovnávaniu s inými, tematicky podobným sci-fi horormi, ktorých tvorcovia narábali s mnohonásobne vyššími rozpočtami než Austrálčania. Aj mne síce spočiatku trochu vadilo, že tu absentujú zábery vesmírneho exteriéru, dej filmu ma však čoskoro úplne pohltil. Myslím, že režisér Shane Abbess ten 5 miliónový budget využil na maximum a za tie peniaze by to málokto na svete dokázal nakrútiť lepšie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že Australáci umí slashery a postapa, no a teď už vím i to, že umí i koukatelné scifárny. Tedy aspoň mně tohle nenápadné béčkové scífko zaujalo víc, než spousta namachrovaného hollywoodského žánrově příbuzného sajrajtu. Klidně se přiznám, že začátek jsem si musel pustit dvakrát protože jsem se v něm malinko ztratil, no ale to už je v mým věku normální a o kvalitě scénáře to nejspíš mnoho nevypovídá. Jistě, žádná velká originalita se nekoná (já si parkrát vzpomněl třeba na The Thing, Soljaris, Abyss, nebo na všelijaký zombiárny), ale jinak naprosto vyhovující relaxačka. Hlavní "hrdina" není žádný hrdina, je to spíš takový ufňukaný srábek typu Tarkovského Stalkera ("já mám doma ženušku těhulku a nechci tady umřít, bééé...") a k srdci vám asi moc nepřilne... no ale zase tím je možná vlastně docela sympatický, že je takový... lidský... do jisté míry (nebudu radši moc napovídat). Nejvíc mi asi sedla vizuální stránka filmu, protože planetární základna natočená v nějaké podzemní kotelně nějakého paneláku se myslím docela povedla, byla taková hezky syrová, omšelá, nízkorozpočtová... Měl jsem připraveny čtyři hvězdy jakožto výraz sympatií pro nekomerční kinematografii, ale znechutil mě trochu konec 1) s moralizujícími a patetickými žvásty ve smyčce 2) s želatinovými emzáky s dopisem typu "ajlavjú" v jejich rukách 3) no a taky mě trochu zklamal fádní happyend, doufal jsem v poněkud jiné (i když taktéž fádní) vyvrcholení. ()

Reklama

Reklama