Reklama

Reklama

Pokrevní bratři

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1864 sjednal prezident Lincoln s náčelníkem Čejenů trvalý mír, američtí vojáci ho však zakrátko porušili. Masakru u Sand-Creeku se pasivně zúčastnil i seržant Jack Birch, který měl být za neuposlechnutí rozkazu a protesty proti krutému vraždění postaven před soud. Se dvěma dalšími vězni se mu podařilo uprchnout a společně se vydali do divočiny hledat zlato. Cestou přes indiánské území se Jackovi nepodařilo zabránit střetnutí, při němž jeden z jeho souputníků zabil ženu a dítě. Indiáni vedení bojovníkem Šedá skála začali okamžitě trojici pronásledovat a Jack upadl do zajetí. Má se utkat v boji na život a na smrt právě s mužem, jenž ho zajal... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

plechulka

všechny recenze uživatele

Tohle snad nemůžu hodnotit teď, po 30 letech! Tenkrát jsme se spolužačkama visely očima a plátně a ty, které nemilovaly "jugoslávského Indiána" Gojko Mitiče milovaly Deana - ale těch bylo podstatě míň - utéct "blbým směrem" (tj. z USA do NDR) ho zřetelně diskvalifikovalo..... Takže - dnes (bohužel) odpad, tenkrát minimálně 4*! ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Najromantickejší východonemecký "western" s účasťou západného emigranta Deana Reeda vo mne zanechal zmiešané pocity. Na jednej strane máme v určitých momentoch až dojímavý príbeh o láske zbeha z americkej armády (zaujímavé prepojenie s Reedovým skutočným životom) a indiánky. Na druhej strane ja však film ako ostatné mitičovky, teda plný rôznych režijných a scenáristických nedostatkov, nudného deja a trápnych situácií. Gojko je tu topornejší než obvykle a v podstate stále len stojí alebo niečo preriekne a Dean Reed hrať proste nevie, hoci určitú charizmu lámča sŕdc mu nemožno uprieť. Podľa mňa existujú aj horšie westerny "made in NDR", ale zas niektoré su aj lepšie. Slabé dve hivezdy, 30%. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedená westernová naivita, která ani v nejmenším nedokáže pobavit jako (třeba) filmové mayovky (tedy některé) a krásně tím ukazuje, jak se východoněmecká kinematografie oproti té západoněmecké před pádem železné opony vůbec nechytala. Doslovná protizápadní rétorika působí dnes směšně, anti herectví rudého kovboje Deana Reeda zase trapně. Hodně mimózní je ve filmu i hudební doprovod, který v sobě kombinuje snad veškeré westernové klišé, co jich jen na světě je. Navíc Harmonika je krucinál jen jeden a Dean Reed to určitě není! 30% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v době vzniku, kdy šel v zdejších kinech. Už se zdá, že bílý muž nepomůže svému rudému kamarádovi, že se změnil. A přece jde do sebe, zlepší svou kondici i vzhled, a dostane rudého muže ze zajetí, aby si nakonec řízli žilou, a spojili svou krev navzájem. Lehká oddechovka, romantická, ideální pro děti a mládež. ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý kluk, tak se mi tenhle film líbil. Dnes mohu s klidným svědomím konstatovat, že jsem byl asi hloupý, když jsem shledal líbivým tento totálně stupidní western. Indiáni se v něm dorozumívají s bělochy naprosto bez problémů (asi umí všichni "jazyk bílého muže" od narození), což je sice hloupost, ale omluvitelná. Neomluvitelné jsou ale herecké "výkony". Gojko MItič tady vypadá jako nepovedená indiánská karikatura, Dean Reed spíše jako čundrák odněkud z velkoměsta, než jako bývalý voják, a oba se taky podle toho chovají. Ale nejen oni, nýbrž i zbytek naverbovaných rádobyherců. Vznikla tak nechtěná parodie na westerny, která už měla dávno skončit někde v odpadkovém koši, natož aby nám ji ještě nutila nějaká televizní stanice. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Asi ve třicáté minutě dostává Harmonika náskok před synem náčelníka, a má volnost k útěku. Ještě před tím dostal od indiánské dívky jménem Kolouch mokasíny (boty bílé barvy se vzory). Začal v nich utíkat, ale když narazil na skálu a pak na ní vylezl, měl na sobě boty hnědé barvy, tak zvané polobotky. (Terva)

Reklama

Reklama