Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý ambiciózní kontrolor jízdenek Joe dohlíží na poslední vlak odjíždějící z Londýna do temné a bouřlivé noci. Ve vlaku je obvyklá sbírka cestujících - od protivného mladistvého po businessmanku-workoholičku. Náhle vlak s pištěním brzd zastavuje v lese, když narazí do čehosi na kolejích. Strojvedoucí, který šel situaci prozkoumat, se nevrací... (noelcoward73)

(více)

Recenze (89)

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Pred 5timi rokmi sa mi to celkom páčilo. Medzi časom som si stihol pozrieť mnoho lepších hororov, napríklad Train to Pusan (Busan?)... Ktorý ma teda oslovil oveľa viac kombináciou akcie a napätia v izolovaných priestoroch vlaku. Alebo taký Snowpiercer.... To sú jednoznačné omnoho lepšie kúsky, ako tento film s dosť špatným CGI... Trápne-vtipnými momentami, prehrávajúcimi hercami v úplne škatuľkových roliach a situáciách tak strojených, až niekedy fakt hrůza. Koniec má však celkom gule. Minimálnej je odvážnejší, ako som čakal. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Večer před začátkem dalšího únavného pracovního týdne vhodná relaxačka k propláchnutí mozku. Ale žádný hluboký a intenzívní zážitek od toho nečekejte. Vlkodlaci jsou chvílemi hodně slušní (zblízka, když jsou hráni po staru a ne vyrobeni v PC), scénář průměrný, kamera i střih mizerné, herci výrazní a zajímaví, rozuzlení ubohé... takže taková všehochuť. Za týden už z toho v hlavě budu mít nejspíš jen takový neurčitý pocit, prostě průměrný spotřební horrůrek na jeden večer, nic víc, ani nic míň. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem uprieť budovanie atmosféry, čo mne ako divákovi, ktorý si na niečom takom zakladá, vyhovuje. Škoda, že potenciál vlaku a prostredia temných lesov mi prišiel ako dosť nevyužitý. V tomto smere ako aj v obohatení dejovej linky, sa určite dalo urobiť viac. Postavy síce obsahovali štandardnú paletu charakterov tak ako je pri hororoch s podobným námetom zvyčajné, zdali sa mi však málo výrazné. Nepovedal by som, že to bola chyba postáv, skôr samotných hercov. Na jednozážitkové hororové pobavenie to však postačuje. 60/100 ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Klasický béčko, který se snažilo odehrát jenom na minimálním prostoru. Atmosféru jako by to ani nemělo, všechno mělo jednoznačně nalajnovanej průběh zápletek a smrtí. Vzhledem k počtu postav, bych očekával pořádnej masakr, kterej bude hlavně vidět, ale to už je pak otázka financí. Na druhou stranu kostýmy vlkodlaků nebyly nejhorší. Nemělo to pořádně ani ten správnej spád, logiku to taky postrádalo. Kdyby na scéně byli víc vlkodlaci a míň seznamování s už tak nezajímavejma postavama, mohlo to dopadnout aspoň důstojně. A o tom britským přízvuku ani nemluvě. Takže dost záleží asi na rozpoložení v jakým koukat, mě to dohromady moc nesedlo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Howl mi atmosférou a kvalitou v mnohém připomínal Metro z roku 2004 - akorát v tomto případě je podzemka nahrazena vlakem. Mám rád filmy s vlkodlaky, ať už se jedná o horory či fantasy, a Howl patří bohužel spíše k těm méně povedeným. Polovina postav je vyloženě nesympatická, takže jim člověk nemůže fandit a přeje jim, aby je dostala jedna z nenasytných potvor toulajících se v lesích kolem vlaku. Ani vizuál samotných vlkodlaků nebyl zrovna žádná výhra - mnohé starší snímky disponovaly o dost lepšími maskami. Pár lekaček by se našlo, nějaké budování napětí je rovněž přítomné, ale i tak jsem měl prostě pocit, že to tvůrci jednoduše odbyli. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Interiéry (scénky ve vlaku) byly natáčeny v Londýny (část Croydon), exteriéry v lese v anglické části Wexham, přesněji Buckinghamshire. (herr_carter)

Reklama

Reklama