Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý ambiciózní kontrolor jízdenek Joe dohlíží na poslední vlak odjíždějící z Londýna do temné a bouřlivé noci. Ve vlaku je obvyklá sbírka cestujících - od protivného mladistvého po businessmanku-workoholičku. Náhle vlak s pištěním brzd zastavuje v lese, když narazí do čehosi na kolejích. Strojvedoucí, který šel situaci prozkoumat, se nevrací... (noelcoward73)

(více)

Recenze (88)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jediné, co bylo ve filmu děsivé, byl hnusný vlak. Odporné vagóny, nasraný průvodčí a nesympatičtí cestující. No a k tomu něco animovaného venku :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paul Hyett by měl dostávat více pozornosti do budoucnosti. Slušně si poradil s Exploitationem Seasoning House,skvěle zvládl i vlkodlačí látku Howl, která nepochybně patří mezi nejlepší přírůstky v tomhle subžánru a chystá další počin s názvem Its Walls Were Blood ( Jen tak dál, CHLAPE!). Howl má rozhodně, co nabídnout. Skvělé gore ( byť opět ho mohlo být více vzhledem k počtu postav), příjemné sympatické mladé herce, fungující napětí,perfektní vizuál, uzavřenou lokaci metra obklopenou temným lesem, který vytváří creepy temnou atmosféru a bad ass masky vlkodlaků, kteří nahánějí husí kůži a svírají srdce v hrudníku při každém zjevení. Překvapí i velmi nečekaný konec. Jediná výtka, že tempo není tak strhující, jak by se patřilo, občas se objeví hluché místo, ale po skončení jsem zanechal po sobě mastný flek, což dává najevo spokojenost. Film tedy obstál vysoké očekávání a letos jej topka nemine. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vykoľajený vlak uprostred zahmlených, ponurých lesov anglického vidieka má niečo do seba. A keď k tomu prirátame tajuplné vlčie zavíjanie, ozývajúce sa spoza okolitých stromov, je hneď atmosféra ako vymaľovaná! Alebo nie? Hm, nuž... ani nie. Bohužiaľ väčšina deja sa odohráva v lacných interiéroch. Klišé postavy (zbabelec, dôchodcovský párik, komická postavička) s maskami (ktoré sú skôr z tých priemernejších) to z biedy tiež nevytrhnú. A tiež mám pochybnosti o tom, či ak by som bol uväznený vo vlaku obklopenom vlkolakmi, či by som mal chuť na psychologické dialógy a udržiavať medziľudské vzťahy. Ale ako žánrová oddychovka bez otravného humoru fajn, vrátane vcelku sympatického Eda Speleersa v titulnej úlohe. Milujem Veľkú Britániu :-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh projektu, který vás odnaučí těšit se na další film jen na základě sebelepšího traileru. Právě trailer měl Howl naprosto fantastický, bohužel se opět potvrdilo to, že divákovu zvědavost je přece jen snazší budovat ve dvou minutách našlapaných ukázek, než v celovečerní stopáži. Snímku se nedaří držet plynulou atmosféru, a napětí se dočista vytratí v jeho druhé třetině, která se snaží hlavně rozvíjet charaktery ve vlaku uvězněných postav. A na nich v béčkových hororech přece vůbec nezáleží! Zdejší hádky, kecy a hysterii tak spláchne až posledních 20 minut, kde se to konečně slušně rozjede, utíká a morduje. Jinak masky se celkem vyvedly, ale budu dělat, že toho vlkodlačího wrestlera jsem neviděl. (60%) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodně velké zklamání. Potenciál vlaku absolutně nevyužit, děj zcela rutinní, postavy nezajímavé. Mám rád, dkyž si horory hrají se škatulkami, ne když se v nich schovávají. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý sprievodca Joe sa nedočkal povýšenia v práci, v ktoré velmi dúfal, a tak ho čaká len ďalšia nudná cesta vlakom. Uprostred lesa však vlak kvôli poruche zastaví a pracovníkovi sa nepodarí opraviť ho. Čoskoro sa na oblohe objaví mesiac a lesom sa začne niesť prenikavé zavýjanie. Pre cestujúcich sa začína najhoršia noc ich života, pretože vlak zastavil uprostred teritória krvilačných vlkodlakov. - Jeden z mojich najočakávanejších hororov v tomto roku sa stal pre mňa jedným z najväčších sklamaní v tomto roku. Po minulom, na vlkodlakov úrodnom roku, som mal vela dôvodov tešiť sa na ďalší horor o vlkodlakoch, pretože Wolves a Wolfcop dostali po 5* a Late Phases velmi silné 4*. Tento rok sa na hororovej scéne objavil len Silverhide, a ten ako horor C-kategórie nebol ničím uspokojivým. Nanešťastie Howl v mojom rebríčku neprekonal ani jeden Werewolf horor z minulého roku. Z vecí ktoré boli výrazne kvalitné musím spomenúť kameru a gore. Kamera bola velmi dobrá a všetky zábery v tme boli prehladné. Gore bolo velmi dobré, aj keď sa tu nejaký Gorefest neobjavil. Vlkodlak sa najprv tajomne zakráda okolo vlaku a po okolitých lesoch, čo by malo byť náznakom budovania atmosféry. Prečo len náznakom? Pretože atmosféra sa ťažko vytvorí len vizuálnou stránkou, aspoň teda u mňa je na ňu potrebná kvalitná hudba. A čo urobil pán Paul E. Francis? Tento pán do tohto hororu nasadil také pecky a zvukové efekty, ktoré by sa hodili do animovanej rozprávky pre malé deti. Želám mu vela šťastia do budúcnosti, ale hororu sa dúfam bude už navždy vyhýbať. Ďalšou vecou, ktorá ma velmi sklamala, boli herecké výkony. Tie boli velmi slabé a to tu je dokonca Sarah z jedného z najlepších hororov môjho života The Descent. S príchodom vlkodlaka sa vytratila aj posledná nádej, že by sa mi tento horor mohol páčiť. Výzor vlkodlakov bol pre mňa rovnako sklamaním. Celkovo to radím medzi moje najväčšie sklamania v tomto roku. Škoda že som do toho nešiel bez žiadnych informácií ako do minuloročných hororov o vlkodlakoch, pretože by som z toho možno mal lepší pocit. Trailer ani nič som nevidel, ale aj z názvu už bolo jasné, o čo pôjde. Odpornú britskú angličtinu radšej ani nehodnotím, pretože to je otázka osobných preferencií. Velmi slabé 3*. + herečka z The Descent a The Descent 2 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy odehrávající se během jedné noci, ideálně v dopravním prostředku nebo nějakém zajímavém místě. Takže jsem po hororu z vlaku uvězněného za deštivé noci kdesi v lesích skočil. A rozjezd není špatný - sympatický průvodčí nás provede vlakem a štípáním lístků jednotlivým postavám nás s nimi seznámí. Dál už je to bohužel o ničem. Jinak zvlášť atmosférické, postavy nezajímavé a otravné, děj odvíjející se bez nápadu tou nejjednodušší cestou, prostě tupá vlkodlačí vyvražďovačka. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Cestujúcich v stopnutom vlaku čaká noc ich života (alebo smrti), keďže za oknami si na nich robia chúťky vlkodlaci... Nie som našťastie naivný, aby som vkladal nejaké nádeje do vlkodlačích hororov dnešnej doby, keďže tie sú už maximálne tak pre deti a mládež, pokiaľ sa náhodou neobjaví výnimka potvrdzujúca pravidlo; ako "Late Phases" minulý rok. "Howl" je síce pomerne pozerateľný, ale strašne povrchný, prvoplánový a otravne predvídateľný počin, ktorý je strašidelný asi ako večerníček. Postavy boli typicky rozmanité, extrémne otravné a mne úplne ukradnuté, werewolf sa podľa očakávania polovicu filmu neukázal, aby následne šokoval nepodareným výzorom perverzného Yetiho s tanečným krokom. Vizuálne i celkovo film nudí, nemá svoj štýl, spolieha sa len na to, že sa odohráva v noci a kde môže, tam si lacno dopomáha s CGI. Chýba napätie, atmosféra a namiesto toho to obklopuje iba pachuť trápnosti, že som takmer nedal ani tie 2*. Vlkodlačích i vlakových hororov je dosť veľa na to, aby sa tento medzi nimi rýchlo a nenávratne stratil. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký fanúšik vlkodlačích hororov, jediný, ktorý ma skutočne bavil je Psí vojaci, ku ktorému sa rád občas vraciam, ale aj tak som bol na Howl celkom zvedavý a síce nie som sklamaný, ale dalo sa z toho získať aj podstatne viac. Určite musím pochváliť nápad s vlakom uviaznutom v lesoch ďaleko medzi stanicami, spočiatku je cítiť snahu o budovanie atmosféry, čo sa aj celkom darí, navyše aj vizuál je pomerne solídny s obstojnými efektami, ale film zlyháva hlavne v tom, v čom vôbec nemusel. Hlavne ma vôbec nebavili postavy, pričom aj ich správanie mi prišlo úplne mimo. Je mi jasné, že v tomto žánri je to celkom bežné, ale predsa len si takmer vždy nájdem aspoň tú jednu, dve postavy, ktoré mi vyhovujú, no tu vôbec nikto. Dokonca ešte aj samotný Sean Pertwee, teda ďalšie spojenie so Psími vojakmi, na ktorého som sa tešil sa tentoraz teda moc nepredvedie. Interiéry vlaku sa mi nakoniec vôbec nepáčili, takýto neatraktívny filmový vlak som teda ešte nevidel, pričom ešte aj z neho sa dej odohráva možno v dvoch vagónoch, takže je to podstatne komornejšia záležitosť, než som čakal. A čo sa týka samotných vlkodlakov, celkom ma potešili vzhľadom, pôsobia nepríjemne a vedia si získať rešpekt, ale opäť mi ich konanie vo filme moc nevyhovovalo a ich kontrontácia s ľuďmi to isté. Nezaujalo ma to, skôr mi to prišlo nechcene smiešne a ani drsných scén som sa tu moc nedočkal. Takže celkovo to nebolo najhoršie, ale mrzí ma, že to zlyhalo práve v tých faktoroch, na ktoré nebolo treba rozpočet a ani väčší talent. Len to chcelo sympatickejšie a rozumnejšie postavy a trochu lepšie vymyslieť celú tú ich konfrontáciu s vlkodlakmi. Ale aj tak su tu nájde viacero kladov a ubehne to príjemne rýchlo, takže neľutujem, že som si to pozrel. 56% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potom čo je Joe-ovi oznámený zamietaci postoj k povýšeniu na pozíciu Supervisora, neostáva mu nič iné, ako pokračovať vo svojej práci na mieste revízora. Aby toho nebolo málo, v čase voľna musí nečakane nastúpiť do nočnej služby. No a či veríte alebo nie, ani toto nie je zďaleka to najhoršie, čo sa Joe-ovi v tento deň mohlo prihodiť. Po pár míľach sa vlak uprostred hôr nečakane zastaví, pričom všetkých cestujúcich vrátane zamestnancov čaká krutý boj o holé životy s niečim, čo prahne po ľudskom mäse. Vidieť vlkolaka za bieleho dňa je skutočne zážitok. Poznajú vôbec tvorcovia základný princíp existencie tohto tvora? Taktiež mi nepríde úplne bežné a normálne aby sa človek v ohrození života, zobral sám do lesa, aby išiel naproti smrti. Súhlas s "G.S.": medzi horormi odohrávajúcimi sa vo vlaku či metre nájdeme mnoho lepších kúskov. Taktiež o vlkolakoch, ktorí zrovna nie sú odetý v kožených bundách, obtiahnutých slimkách, alebo si akurát neolizujú svoje péra ako v nejakej homo ságe. Je pravdou že správanie postáv je skutočne ceny za idiota roka hodné, taktiež je faktom, že si divák musí počkať takmer hodinu kým sa niečo začne diať, ale na to priemerné hodnotenie na úrovni troch hviezd to zrejme bude. Mne tie masky až tak špatné neprišli, ani snaha o budovanie atmosféry či nejaké to slabšie gore sa uprieť nedá. Takže napriek negatívám by som "Howl" za vyslovenú katastrofu nepovažoval. Skrátka - neočakávať, nedúfať, len snímok v rámci subžánru odsledovať - 55% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Z podobných záležitostí jsem už trošku vyrostl. Přitom bych skákal nadšením, kdyby se jednalo o kvalitní podívanou, ale ten amatérismus je cítit na sto honů. Takže určitě tomuhle Vytí neskočte na lep. 20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noční vlak se šine mlžnou krajinou, ale do Bradavic nedorazí - uvízne na cestě temným hvozdem, když se cosi dostane pod jeho kola. Joe (Ed Speleers) je poněkud plachý a slušný kontrolor, který se nedokáže vzepřít, když mu skončí směna a on je poslán hned na další. Ač je sbírka cestujících pestrá - hlučná teenagerka, postarší pár, vykulený tloušťík či namyšlený prostopášný podnikatel, Joe je všechny bere za své a hodlá se o ně celou cestu starat. Jakmile se objeví vlkodlačí bestie, ukáže se většina cestujících i Joe v úplně jiném světle. Jde o život! Ve druhém plánu sledujeme Joa, zda vyhraje nad podnikatelem v souboji o půvabnou Ellen (Holly Westonová). Standardní horor o strašidelném vlaku s krvelačným netvorem je současně dramatem, kdy vidíme konflikty jednotlivých postav. Film však sráží doslova prasácký střih v akčních scénách. Bylo-li cílem zmást diváka, pak se ho podařilo splnit dokonale. Krev, obstojné masky (ale divná těla) a les. Ovšem vlkodlačí bestie ve dne, to se opravdu jen tak nevidí... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nebýt laciného a těžce prvoplánového scénáře, šel bych na čtyřhvězdí, bohužel takhle přichází všechna celkem vydařená snaha dosti vniveč. Jako vlkodalčí sezobnutí úplně v pořádku, dokonce se dá i doporučit na Howl mrknout, no na zapamatování to není. A je to škoda. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem uprieť budovanie atmosféry, čo mne ako divákovi, ktorý si na niečom takom zakladá, vyhovuje. Škoda, že potenciál vlaku a prostredia temných lesov mi prišiel ako dosť nevyužitý. V tomto smere ako aj v obohatení dejovej linky, sa určite dalo urobiť viac. Postavy síce obsahovali štandardnú paletu charakterov tak ako je pri hororoch s podobným námetom zvyčajné, zdali sa mi však málo výrazné. Nepovedal by som, že to bola chyba postáv, skôr samotných hercov. Na jednozážitkové hororové pobavenie to však postačuje. 60/100 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nápad s vlakem super, Gore dobré, ale málo, herci  nic moc, atmosféra výborná, vzhled vlkodlaků celkem ušel. Asi to stojí ale za zhlédnutí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zatím největší hororové zklamání roku.Po traileru jsem vyhlížel, kdy už to vyjde a hned jsem to sfouknul, bohužel jsem u toho 4x málem usnul a půl filmu čuměl do mobilu.Lokace nabízeli potenciál jako hrom a to je celý, co se taky filmu povedlo...lokace.Herecky to bylo naprosto strašný, vzhled vlkodlaků jako z filmu o retardovaných mývalech, které někde v lesích nakazila plesnivá nedojedená konzerva od Vitany.Já nevěřil svým uším, když sem musel poslouchat ty stupidní a příšerně zrežírovaný dialogy úplně o ničem.Místo toho, aby partu komparzistů nemilosrdně krájela po vlaku a po lese banda wrestlerů v latexu, tak se tu snad režisér snaží o vykreslení a psychologii postav a já si chtěl vystřelit mozek.Když už se zabíjí je to skvělý, ale toho je minimum a vy se musíte nepochopitelně probít cca přes 70 minut keců, abyste se dočkali tak 15 minut akce...ano 10 minut sou úvodní a finální titulky.Nakopat režiséra do řitě.35%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela atmosferické a napínavé, ve chvíli, kdy se začnou objevovat monstra, jde napětí stranou a ukáže se minimální rozpočet, který tvůrci měli k dispozici. ()

classic odpad!

všechny recenze uživatele

KOKO...., je slabé, slabučké slovo, ako by som stručne nazval tento britský odpad, ktorý dokonca ani neprirovnám ku kategórii zábavných „béčok” , ktoré koľkokrát splnia svoj účel, toto je totálny debilizmus, magorizmus, že to spadá až do kategórie - F, efkový hnus ! Niečo tak príšerné, môže prísť asi len z britských ostrovov, pričom - hlavný protagonista - Ed Speleers, otrasný herec č. 1, ktorý si voľakedy zahral v prepadáku - Eragon, tak sa čudujem, že sa ešte na to nevykašlal, ale v podstate - nikdy sa z toho nevymanil, stačí sa pozrieť na jeho filmografiu, že to aj tak nemá žiadny zmysel. Ostatní herci, to je hotová katastrofa, to tsunami je tisíckrát lepšie. Réžia, scenár a kamera, to je niečo nechutné, nepredstaviteľné, že som mal chute, tento shit - jednoducho vypnúť, ale to by som prišiel aj tak o veľkú zábavu, lebo občas, ak je film tak príšerný, je to niekedy na úžitok veci, lebo sa človek dosýta zasmeje... A toto bolo ešte k tomu v kinách, za to by som neutratil ani cent ! Briti, nie všetci, sú schopní herci, tento príklad ma extrémne odstrašil, už nikdy viac sa nepriblížiť... Jeden z najhorších filmov, aké som kedy videl ! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Mělo to i silnější okamžiky a sem tam náběh na čtvrtou star, ale dokonale to zabíjí delší záběr na vlkodlaky, kteří mi nepřipadají příliš povedení. Jinak prostředí je zvoleno dobře- kdo někdy necestoval vlakem za takového počasí? (Uuž jsem měla rozepsanou esej na téma ČéDé, ale radši ne :) Je to jeden z těch filmů, kdy si tipujete šťastného přeživšího, mně se tentokrát podařilo tipnout správně jen počet. Zkrátka průměr, který neurazí a místy potěší. Ps: taky jste si všimli, že v prostoru 'silence area' nikdo neseděl? Tam bych si brousila drápky já. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Howl mi atmosférou a kvalitou v mnohém připomínal Metro z roku 2004 - akorát v tomto případě je podzemka nahrazena vlakem. Mám rád filmy s vlkodlaky, ať už se jedná o horory či fantasy, a Howl patří bohužel spíše k těm méně povedeným. Polovina postav je vyloženě nesympatická, takže jim člověk nemůže fandit a přeje jim, aby je dostala jedna z nenasytných potvor toulajících se v lesích kolem vlaku. Ani vizuál samotných vlkodlaků nebyl zrovna žádná výhra - mnohé starší snímky disponovaly o dost lepšími maskami. Pár lekaček by se našlo, nějaké budování napětí je rovněž přítomné, ale i tak jsem měl prostě pocit, že to tvůrci jednoduše odbyli. ()

Reklama

Reklama