Reklama

Reklama

Když se bývalý příslušník námořní pěchoty Gabriel Drummer (Shia LaBeouf) vrátí domů z Afghánistánu, zjistí, že místo, které kdysi nazýval domovem, není o mnoho lepší než bitevní pole, na nichž bojoval v daleké cizině. Spolu se svým nejlepším přítelem se v zoufalství vydává hledat syna a manželku, kteří se mu dávno odcizili. Při pátrání dvojice mužů narazí na muže, který má důležité informace o Drummerově rodině... (mac000)

(více)

Recenze (32)

verbal 

všechny recenze uživatele

„… DO YOU LIKE CARROTS, DICK? WELL, IT DEPENDS ON SIZE. SOMETIMES IT REALLY HURTS!“ Tohle mělo samozřejmě s filmem společného asi tolik jako pokles populace tapírů v jihovýchodní Asii s vulkanickou aktivitou na Islandu. Jen jsem se zatoužil vyrovnat všem těm hustým polyglokotským entitám, co na česko – maďarské homobázi do každého druhého výblitku perou s jakýmkoliv shrnutím nesouvisející a z kontextu vytržené bonbonmoty ve velké britštině jen proto, aby se veřejně pochlubili, že jsou v ultimativním rychlokurzu Speak English or die už u druhé lekce a hravě tak zvládají ustálená idiotmata jako například „IT IS ORANGE. ORANGE IS ORANGE. MR. PROKOP LIKES FRUITS AND COLORS TOO!“ No WOW jaxviňa! Ale přistupme konečně k rozboru díla. Takže 我吃了狗! Nebojte se, to byl jen takový vtípek pro úvodní odlehčení tak závažného tématu, já psy normálně nejím. Ve snímku Muž – Mentální retardér se toporný tranzistor Šejla La Blaf Transformoval do role vypatlané marinády, vracející se z jednoznačně spravedlivé obrany světového míru v Afgánistánu. (Kdy už jenom američtí soudruzi osvobodí tu Zeměplacku od Jemenu a Bangladéše, ať můžu konečně v klidu spát?!). Je jako vždy nesmírně přesvědčivý, avšak kdyby do hlavní role obsadili neholenou Šer, myslím, že by to na působivém výkonu hlavního hrdiny nikterak neubralo. Příběh to má velmi záživný až strhující, obzvláště pokud u toho ručně počítáte fraktály, řešíte kvantové rovnice nebo prostě jen tak fetujete. A jedna relativně originální pointa o premenstruačním syndromu ubohého dobrovolného žoldáka emoce a hvězdy rozhodně nedělá. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela o ničem. Shia Labeouf nehraje vyloženě zle, ale film se neskutečně táhne a nemá čím strhnout pozornost. Jai Courtney i Gary Oldman zde příliš prostoru nemají, akce jen jedna a velmi krátká, napětí nula. Nesedlo mi to vůbec. Zaujme jen posledních 5 minut a poslední tři věty. Raději hloupé, ale zábavné filmy než pomalé, nudné a ještě k tomu depresivní.35% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Shia mě dostal. Again. A já jsem si hned říkala, že ten post-apo svět vypadá jako hodně laciné CGI:) Příběh se odehrává v několika časových rovinách. Člověk přemítá, co se vlastně stalo, což není nic proti tomu, jaké následky to zanechalo na Gabrielu Drummerovi. Pointa, která je odhalena zhruba někdy 20 minut ke konci filmu mě docela šokovala a rozhodila. Až do onoho momentu bylo pár scén, kde jsem díky Shiovi měla slzy v očích a po onom WTF, které mě tak trochu semlelo, až do závěrečného showdownu se mi chtělo brečet. Sezení s Gary Oldmanem patří ke stěžejním pasážím snímku. Nejlepším hereckým Shiovým spoluhráčem se pro mě ukázal být malý Charlie Shotwell. Ten kluk byl zatraceně dobrý. Hudba Clinta Mansella decentně, avšak výrazně, dodává filmu lehce depresivní atmosféru. Man Down možná nepatří k nejlepším válečným snímkům, jenže k vytvoření potřebného dojmu a výpovědní hodnoty není vždy třeba, aby byl film "nej." Nemusí být velkolepý a s obrovským rozpočtem. Stačí výborní herci a dobře vystavěný příběh. Takové "malé velké" filmy dokáží zasáhnout stejně jako Hollywoodské bijáky. Man Down ukazuje, že válka nepřináší vítěze. Zanechává jen mrtvé a oběti. Jaký je mezi tím rozdíl...? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dito Montiel opäť nesklamal a priniesol jeden z najkvalitnejších filmárskych počinov roka 2015. Man Down uchváti nielen zásluhou pútavo odrozprávaného a zaujímavého príbehu, ale hlavne vďaka atmosfére. Snímok bol pre mňa miestami zdĺhavý, ale akonáhle prešiel do akčných scén, tak už to bolo oveľa lepšie. Hlavne teda záverečná pol hodina stála za to. Veľmi schopne natočený, dobre vyzerajúci a správne akčný vojnový film. Man Down funguje v podstate v mojich očiach vo všetkých dôležitých aspektoch. Má postavy, ktoré som rád sledoval, má dobrú akciu, vizuálne je skutočne pôsobivý a je super vidieť, že boli títo vojaci za svoju odvahu, svoje schopnosti a najmä silu byť aj ocenení. Nebudem spoilovať záver, lebo je celkom pôsobivý a môžem povedať, že záverečná bitka je absolútne skvelá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku síce trocha chaotické, no čoskoro sa v tom spletitom deji utkanom z troch dejových línií dalo veľmi ľahko orientovať. Stačilo sledovať, kedy majú tí dvaja bradu a kedy nie. To je celé. A aby nebol niekto na pochybách, záver všetko krásne vysvetlí. Z tohto pohľadu teda oceňujem hlavne zaujímavo a nápadito konštruovaný dej. Príbeh ako taký ma však moc nebral - ide o klasickú šablónu účinku vojny na vojakov len s prímesou osobnej zrady, ktorá je však v tomto prípade aspoň melodramaticky vyhrotená do maximálne nepríjemných dôsledkov. Na slabší nadpriemer to preto stačí. 70/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príbeh vyrozprávaný v troch časových rovinách, kde jedna trochu nedáva zmysel. Lenže všetko to pekne pomaly na konci ten zmysel dá. Zase tu raz platí, že vojna nepriniesla a neprinesie nikdy nič dobrého. Vynikajúca Mansellova muzika tomu pridala to niečo navyše, vždy správne zvolená. Spracovanie sa mi páčilo, tempo mi vyhovovalo a Shia excelentný. https://www.youtube.com/watch?v=w09mDTbQoIU ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film má hodně zmatený začátek, což nezkušenému divákovi může přinést menší šok, nicméně zhruba od poloviny už je celkem jasné jak se snímek bude odvíjet dále. Je velká škoda, že film nenasadil takovýto přístup hned od začátku, jelikož právě druhá polovina se zdrcující imaginární dějovou rovinou aspiruje na jednu z nejoriginálnějších, na čemž má lví podíl v mých očích již plně rehabilitovaný Shia LaBeouf. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono dokud jsem neprokouknul, o co ve skutečnosti jde, byl jsem mírně zmatený. Kor když Montiel využil jednu slepou uličku, která mě v mém bludu utvrdila. Ale pořád jsem si říkal, že tak jednoduché to být nemůže. A to nejisté tápání mě hodně bavilo a to se přeneslo i do druhé poloviny filmu, kdy už jsem měl víceméně jasno. K hercům nemám výhrady a zdá se, že LaBeouf konečně dorostl do dospělých rolí, ta jedna jediná akční sekvence nebyla vůbec zlá a vůbec celkově mě film tématicky i koncepčně oslovil. Možná to mohlo o trošku kratší, ale to vem čert. 75% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi tady strašil hrozně dlouho. Přesto jsem určitě čekal více. Natočit drama z válečného prostředí není sranda. Ale tvůrci se s tím docela popasovali. Problém mi dělá střídání scén a prolínaní příběhů. Máme tu přítomnost, válku a přijetí do armády. Mě tohle střídání několika příběhu vadí a tento film není výjimkou. Film je solidně obsazený a Shia podává výborný výkon. Je vidět, jak talentovaný herec je. Přesto i jeho výkon a zajímavý scénář film nezachrání. Finální rozuzlení jsme prokoukl už tak třicet minut před koncem. Přál bych si aby to tak nebylo. I když je film procítěný a finále taky, tak stále mám pocit, že tvůrcům stále něco uniká. Man Down na mě působí ač má emoce, tak jako prázdná bublina, na kterou si za chvíli nevzpomenu. Což je škoda, protože scénář to má zajímavý a herecký výkon je super. Raději si vybavím film Bratři z roku 2009. Ten nemusel střídat tolik linek a přesto byl téměř totožným filmem se silnými emocemi. (50 %) ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Shia hraje prostě skvěle! Film graduje pomalu, Montiel má vše pod kontrolou a dávkuje nám celé to drama pěkně postupně až k výbornému finále. Byl jsem z toho rozhodně nadšenější než z přímočarého a přechváleného Amerického snipera. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když je to nejdůležitější poselství celého filmu řečeno ve třech větách, které se objeví poté, co skončí poslední scéna, když je to vlastně jen text, který na chvíli vyskočí před titulky, je s takovým snímkem asi něco špatně. Přesně tohle je problém filmu "Man Down", kde až právě ty tři věty vám řeknou to důležité. Průběh k nim je takový nijaký. ()

Tonach 

všechny recenze uživatele

´´Proč jsem všem u prdele ? Když na mě serou, já seru na ně´´ Naprosto jsem se vžil do jeho nepopsatelně shit pocitu, přišlo mi to výborné , ještě s hudbou od mistra, sice trochu jednodušší příběh a Kate Mara mi vůbec nesedla ale stojí za podívání. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Montiel potvrdil pozici pro mě absolutně nejnudnějšího režiséra posledních let.Man Down stejně jako jeho předchozí kousky je jedna velká nuda a zajímavých je až posledních cca 10 minut.Dvě hvězdy jsou vlastně jen za to...40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Prakticky hodina filmu plyne nudně,pomalu,a já vlastně celou dobu tušil jak to bude,ale vono hovno.Film před tim rozuzlenim asi na slabý dvě hvězdy,ale protože já nesnášim filmy na podobný téma,a dokonce je mi u prdele,jak a kde k tomu dotyčnej přišel,ale sledování konce bylo pro mě utrpení.10%. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Shia je perfektní herec, tento film si nezaslouží tak mizerné hodnocení. Man down - I love you. Čest všem veteránům. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Docela solidní drama o posttraumatickém stresu z války a s docela dobrým Shia LaBeoufem. Dost zvláštně natočeno ale koukat se na to dalo 55% ()

Atjov91 

všechny recenze uživatele

Man Down očividně neocení úplně každý, ale má to hodně co do sebe! Geniální závěr obzvlášť v podání Shia LaBeouf! ()

elimS 

všechny recenze uživatele

80% - komentář 20ti slovy: Postapokalyptický svět a prolínání časových os ve mě vzbuzovalo zvědavost, ikdyž s troškou nudy, ale šokující zvrat mě dostal do kolen! Geniální! ()

Reklama

Reklama