Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (206)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je jak ze snu milovníka fantasy. Nádherná úvodní scéna, emotivní hudba, krásné záběry na krajinu, ještě hezčí animované vsuvky...úvod do tohoto fantasy světa s nádechem vikingské mytologie neměl chybu. Po chvíli ale nastupuje přehnaně emotivní romance jak ze Stmívání, kde upíra zaměnili za draka. Z filmu se stane decentní film o dvou postavách, kde ruský herec neustále chodí bez trika, aby ukázal žebřík na hrudi a ruská herečka je neustále zaobírána z takových úhlů, aby ukázala klasické přednosti, včetně ladných nohou. Celé je to takové typicky rusky velikášské a jediné, co jsem si z toho opravdu odnesl, tak ten vizuál a záběry na krásnou přírodu. Oceňuji snahu Rusů natočit fantasy, ale když už chtějí točit komorní fantasy, možná by měli trošku ubrat na samolibosti. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Dávam tri hviezdy ale aby bolo jasné toto je len za výtvarnú stránku, inak je to dramaticky nezvládnuté až hrôza. Každopádne pozerá sa na to skvele ale v konečnom dôsledku je to len Twilight meets Blue lagoon meets Drogon. 6/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

I přes poněkud zdlouhavou a ne moc záživnou střední pasáž se mi tahle pohádka moc líbila. Úvodní scéna mě přimrazila k židli a nepustila až do konce filmu. Škoda, že to byla jen pohádka, horor by z toho byl skvělý. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Je to taková lehká slátaninka, ale bavila mě, protože hrdinka byla děsně fajn. Navíc se na to pěkně koukalo. Ta hra s barvami, s bílou a červenou, následně se světlem... jo, moc příjemné. Sice mi hlavní hrdina přišel děsně toporný, ale koukat se bylo na co. Pěkná toporná pohádka. Slabší 4*. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mno, tak výtvarníci mají za jedna, to je jasné. A co ten zbytek? Variace na Krásku a zvíře, aneb jak vycvičit princeznu, aby si osedlala draka. Z probouzení draka by si ostatně mohla vzít příklad i Daenerys. Začátek je velmi dobrý, ale někdy před polovinou se z toho stane holčičí sluníčková romance, že by i Twilight tiše seděl v koutku. O cílové skupině svědčí i představitel lidské varianty draka, modelíček, jakým si mnohá děvčata určitě ráda vyzdobí pokojíčky, a který tam většinu času pobíhá více než do půli těla obnažen, případně polehává s decentně zakrytou prdelkou. Marija Pojezžajeva je hezoučká a křehká stejně jako v Nápravné třídě a přidává tak vedle vizuální a výtvarné stránky něco ke kladům. Možná mé výsledné hodnocení není úplně správné, protože je to udělané moc pěkně (a z určitého hlediska je to asi lepší film než Ekipaž, které jsem právě dal dokonce čtyři slunce). Jenže marná sláva, ke konci už to bylo na mlácení hlavou o zeď. Update: Po opravdu ale opravdu dlouhém boji se skřípěním zubů třetí hvězdu přihazuju, ale jen díky mizerné úrovni nových českých pohádek, které nám byly naservírovány během vánoc roku 2016. Proti tomu je tohle opravdu někde jinde. Update2: Děvčata elizabeth a jezinko, hlavně se o Armána nepoperte :)) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Od Ruskej fantasy o unesenej dievčine som síce čakal niečo trochu iné, výpravnejšie a vlastne aj drsnejšie, ale aj toto prevedenie mi až prekvapivo výborne sadlo. Väčšinu času si film vystačí s dvomi postavami na pomerne malej ploche, kde síce dej neprinesie nič nové, pričom celé mi to prišlo tak veľkolepé a zároveň komorné, ale aj tak sa mi táto romantika ozvláštnená fantasy štýlom veľmi páčila. Obe hlavné postavy sú nadmieru sympatické a hlavne očarujúca mladá princezná, takže pri tom ich postupne vznikajúcom vzťahu som im fandil, nájde sa tu plno skutočne pekných scén a nesie sa to v perfektnej rozprávkovej atmosfére, na čom má ale veľký podiel aj krásna hudba a pesničky. Efektov je tu nespočet, vlastne celý film je jedno veľké digitálne divadlo, ale tu mi to vôbec neprekážalo. Aj tak sa tu efekty nevyužívajú na akčné sekvencie, ak si odmyslím tých pár krátkych scén s drakom, tak tu vlastne žiadne nie sú, ale hlavne na zaujímavé lokácie a samé príjemné momenty. A tak ani režijne tu nič vytknúť nemôžem, v rámci žánru sa to už snáď ani lepšie zvládnuť nedalo. Takže síce by ma nenapadlo, že si ma v súčasnej takto získa film o dievčati unesenom drakom, ale na On-Drakon si skutočne nemôžem sťažovať, veľmi pekná rozprávka s prekrásnou hudbou, ktorú si s radosťou pozriem znovu. 78% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Osvěžující, romantická a srdce si ukradnuvší ruská pohádka. Něco, co nepotřebuje honosnou výpravu, grandiózní vizuál či mnoha milionové náklady na všechno, aby uhranulo. Chmurné zimní počasí ruku v ruce s podmanivou hudbou mě ponořilo do obyčejného a nekomplikovaného osudu mladé ruské šlechtičny a majitele dračího ostrova z kostí jeho prehistorického prapředka. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jak už tu napsali ostatní, nazývejme věci pravým jménem takže - Jak vycvičit draka při Stmívání v Modré laguně? Moc málo fantasy, skoro žádné drama a až příliš romantika. Co jsem si odnesl? Třeba to, že kdyby ho hrdinka vzala tím šutrem, tak neuvidí vítr... Moc poetický! Každopádně digitální drak se docela povedl a nadchla i ta krásná kostra, co byla ostrovem... Celkově zvláštní podívaná, ale jestli bych to dal znova? Spíš asi ne... Proč? Protože všechna ta romantika na mě moc nezabírala a jako nejlepší postavu bych za sebe označil to milé zvířátko, co žilo na ostrově s naším drakem a které chtěla naše hrdinka hned napoprvé taky vzít šutrem... 5/10 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Mám pro "Kráska a Zvíře" typ filmu slabost, ale nikde jinde to zároveň nemůže tak strašně vyhořet (Twilight za všechny). Zde předně - úžasný vizuál, skvělý hudební doprovod, dobře vybrané hlavní duo, kdy Marija Pojezžajeva v pravou chvíli přestane být uřvanou hrdinkou a začne být sympatická a Matvej Lykov se nejenom umí tvářit a pózovat ztepile, ale i ty emoce mu člověk věří. Triky dostačující, drak je designově navržený moc hezky a celý ten ostrov je naprosto boží. Na můj vkus přece jenom trochu moc zpomalovaček, chápu, že jsou prostě neodolatelný a každej se rád dívá na záběry jednou tak dlouho, ale mohlo se s nimi šetřit. Jinak jsem byla nadšená, přesně co jsem potřebovala na nakrmení hladu po bombastické romanťárně s drakem. A teď se jdeme mrknout na Jakubův žebřík. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dračí princ (kde na toho prince překladatel probůh přišel?) je napříč všemi žánry, do nichž zasahuje, s malou převahou spíš holčičí než klučičí film. Ne svým příběhem, ale ztvárněním boje zvířecí a lidské podoby draka, zejména ve chvílích, kdy se Arman přiblíží k Miře. Při záblescích ostré bílé barvy ve tváři (a na osvaleném těle - ženy uznale kývnou, muži zhusta pronesou něco o posilovnou nahoněných buzerantech) si člověk vzpomene na všechna ta Stmívání, Svítání a kdo ví jak se ty další díly vyprávěnky o upírech jmenovaly. Co nebylo "romantická fantasy", ale jen "fantasy" či "ruské byliny" bylo výtvarně vydařené, po stránce příběhu bez větších trhlin (až tedy na nedořešenou otázku množení, konkrétně tu - když drak měl mládě, k čemu bral další nevěsty, případně jak to, že neměl mláďat víc?) a navíc byl film obdařen neokoukanou východní exotikou, která je velmi sympatická. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus, miestami príliš romanticky poňaté, čo však neznamená, že je tento Ruský fantasy epos, zle odvodenou prácou. Práve naopak. Vizuálne podmanivý snímok, ktorého základy sú položené na jednoduchom príbehu o láske, si získa diváka hneď od úvodu, pričom jeho pozornosť dokáže udržať až do samého záveru. Na “východ” viac než slušne odvedená práca. Pekná rozprávka .. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pár dní pred Vianocami mi moja priateľka Evka povedala, že bude v telke film „Dračia nevesta“ a že by bola rada, keby sme si ho spolu pozreli. Vôbec som netušil, čo je to za titul. No s radosťou som si to s ňou kukol. Týmto komentárom sa chcem mojej milej Eve poďakovať za to, že som vďaka nej zhliadol výborne natočený romantický fantasy snímok, ktorý je presiaknutý poetikou ruských bylin. V záplave amerických sračiek bol tento ruský film velice príjemným osviežením. **** ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Už prastarý kultový animák Ježko v hmle ukázal, čomu museli sovietske a neskôr ruské deti na obrazovke čeliť. No povedzme nie práve záležitostiam najjednoduchším a najvhodnejším pre psychický vývoj. Tu sme obrazovo niekde inde a rozprávka je skôr pre dospelých, ktorí bežne cez víkend chodia na raid do Azerothu. Vizuálne mi scenérie pripomínali adventúry od Microids alebo Deck13, podvedome som už hľadala na obrazovke kurzor a v ruke myš, že si tie lokácie pekne prehľadám. Celkovo film stojí jednoznačne na obrazovej stránke, pretože romantický príbeh je rozvláčny viac než je zdravé. Ale keďže dvojicu zaľúbencov v takomto atypickom zložení sme tu zrejme ešte nemali a záver bol akceptovateľný, idem s hodnotením nahor. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Konečne ma povzbudilo, že i niekto ako ja s menom Igor môže byť hrdina-ruský bohatier a nie hocijaký, ale rovno-Drakobijec! Zaujímavý úvod i záver s množstvom postáv v krásnych krojoch. Malo to atmosféru. Či bol drak vydarený alebo nie, to vôbec nie je podstatné. Prostredná časť je dosť komorná, máme tu len dve postavy, ale Rusi si s tým vystačili. Spomalené zábery v spojitosti s krásnou hudbou majú svoje čaro, ale je ich trochu moc a v tomto smere by som ubral. Chýbala tam nejaká vedľajšia dejová linka , možno stačilo dať väčší priestor Igorovi a jeho plavbe, no i bez toho je výsledok viac než priemerný. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príliš Twillightovské a hlavne v druhej tretine je množstvo príležitostí na facepalmy a nenávisť, ale občas fakt super natočené a pôsobivé. Nebyť prílišnej dĺžky išiel by som s hodnotením možno aj na 4*. Je to predsa rozprávka ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Princezna a Drak. Trocha z Modré laguny, něco z Robinsona a nezapomenout na stockholmský syndrom. Prim hraje báječný vizuál! Když snímek sklouzává do přílišného sentimentu, tvůrci se zarazí a zavčas přibrzdí. Film o ryzí lásce, kde první ligu hraje Drak. To se příliš často nevidí. Ruská bylina v západním balení. Povedené. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Upútavky na tento film vyzerali lepšie ako samotný film, ktorý až tak úplne nebol zlý, len škoda, že sa skoro celý film odohráva na jednom mieste s dvomi hercami. Na to že je to s ruskej produkcie, musím pochváliť aj efekty, pretože vizuálna stránka sa fakt podarila a tak isto aj ta hudobná. Príbeh celkom fajn, ruský Caspian so svojou dračou nevestou ťahajú skoro celý film, akurát, že celý film je dosť jednotvárny, obohraný a veľa krát videní, ale ako rozprávka od Rusov, chválim, mne sa to ľúbilo. Obľúbený soundtrack: Mira's Wedding II, Arman Jumps, The Princess. 70% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Někde na pomezí ruských bylin a vikingských ság se z temných pohádkových mlh vynořila tahle věc. Stejně nečekaně jako poryv větru od dračích křídel mne ovanula chuť čehosi zapomenutého co tu už dlouho nebylo. Legenda o drakovi je téměř dokonalá záležitost. Pohádku jsem pustil nemocnému potomstvu a chtěl dělat cosi jiného, ale už titulky mne přikovaly k obrazu a pak už jsem od filmu nevstal... Zprvu jsem se bál, co nejmenší. Přeci jen hned v úvodu doporučují tvůrci film pro diváctvo od + 6 a začátek s obětováním panen vypadal na slušnou řezničinu. Navíc to točili Rusové (to není míněno nijak zle !) a tak se větší syrovost dala předpokládat a já dodávám i očekávat! :-) A to se ještě neobjevil ten hlavní - drak. Ale naštěstí se není třeba bát, byť onen drak není drakem z našich krajů. Tedy klasická pohádková obluda s mnoha hlavami, které statečný rytíř jednu po druhé odsekává. Tento drak je spíše drakem z chladného severu a jde z něj fakt hrůza. Dál nebudu vyzrazovat, ale film doporučuji vidět. Tahle fantasy pohádka (jako že fantasy nemusím) hravě strčila do kapsy vše co nasazovaly naše televizní stanice za poslední roky do vánočních a jiných vysílání a to včetně podivných Tří bratrů Svěráků... Souhlasím s ostatními, že se ten prostředek už mírně vlekl a chyběla mi tam jen banánová plantáž, nicméně konec zase vrátil film tam kam měl. Dávám tedy za 4 kuličky jeřabin položených do sněhu. * * * * ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekala, kdy si Mira s Armanem dají hamburger, hranolky a zapijí to kolou. Po americku natočené fantasy se bohužel nedá použít ani jako encyklopedie speciálních efektů, tak dva, možná i tři zde chybí. Jiné využití mne nenapadá. Ale možná by se daly pěkně ukazovat rozdíly mezi žánry sci-fi, fantasy a pohádka. Sci-fi se opírá o logiku a aktuálně známé vědecké poznatky a posunuje hranice možného. Pohádka se nebojí překračovat hranice logiky, ale jasně provádí své hrdiny srozumitelným příběhem. Při absenci příběhu i logiky vzniká fantasy. Máme nový počítač, naučili jsme se s ním dêlat pro nás zábavné kousky (výbuchy, pády, lety a jiné eskapády), tak je seřadíme za sebe a budeme se tvářit, že jsme natočili film. Zde je navíc zkombinována jakási pohanská pověra s náznakem bohatýrské pohádky, tak aby i děj připomínal psychedelické běsnění. Divím se jen jedinému, že se hlavní postavy nejmenují John a Jane, dost je připomínají. ()

Reklama

Reklama