Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ruská kinematografia nepovedala posledné slovo, po vydarených filmoch ako napríklad ochranci alebo hardcore Henry som skúsil fantasy žáner. Celé to pôsobí ako rozprávka o dračích mužoch ktorí unášajú nevesty. Jeden sa ale rozhodne že už nechce byt drakom ale človekom. Príbeh nezaujme ale efekty celkom vydarené aj po vizuálnej stránke. Rusáci znovu prekvapili, ale dračia nevesta je len priemerná záležitosť . 3* ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že tohle celý vzniklo jenom kvůli Matveji Lykovovi, kterej je sice neherec, ale jako sexuální idol může fungovat bez debat. Pak ani nevadí, že jeho protějškem je za princeznu umaštěná hysterická káča, která s ním vede debilní dialogy, proběhnou i jalové mírotvorné myšlenky. Po vizuální stránce podívaná skvělá, český dabing na hovno. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jak už tu napsali ostatní, nazývejme věci pravým jménem takže - Jak vycvičit draka při Stmívání v Modré laguně? Moc málo fantasy, skoro žádné drama a až příliš romantika. Co jsem si odnesl? Třeba to, že kdyby ho hrdinka vzala tím šutrem, tak neuvidí vítr... Moc poetický! Každopádně digitální drak se docela povedl a nadchla i ta krásná kostra, co byla ostrovem... Celkově zvláštní podívaná, ale jestli bych to dal znova? Spíš asi ne... Proč? Protože všechna ta romantika na mě moc nezabírala a jako nejlepší postavu bych za sebe označil to milé zvířátko, co žilo na ostrově s naším drakem a které chtěla naše hrdinka hned napoprvé taky vzít šutrem... 5/10 ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se konečně objevil pořádně vytvořený vizuální drak, který za něco stál. Celkově jsem udivená, co dokáží ruští tvůrci vykouzlit. Sice je to slaďárna, u který už je vám v první půlhodině předem jasné, jak dopadne, ale aspoň jsem měla možnost odprostit se od příběhu a naplno si užívat ty úchvatné scény. Z některých šel mráz po zádech, hlavně z pár závěrečných. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mno, tak výtvarníci mají za jedna, to je jasné. A co ten zbytek? Variace na Krásku a zvíře, aneb jak vycvičit princeznu, aby si osedlala draka. Z probouzení draka by si ostatně mohla vzít příklad i Daenerys. Začátek je velmi dobrý, ale někdy před polovinou se z toho stane holčičí sluníčková romance, že by i Twilight tiše seděl v koutku. O cílové skupině svědčí i představitel lidské varianty draka, modelíček, jakým si mnohá děvčata určitě ráda vyzdobí pokojíčky, a který tam většinu času pobíhá více než do půli těla obnažen, případně polehává s decentně zakrytou prdelkou. Marija Pojezžajeva je hezoučká a křehká stejně jako v Nápravné třídě a přidává tak vedle vizuální a výtvarné stránky něco ke kladům. Možná mé výsledné hodnocení není úplně správné, protože je to udělané moc pěkně (a z určitého hlediska je to asi lepší film než Ekipaž, které jsem právě dal dokonce čtyři slunce). Jenže marná sláva, ke konci už to bylo na mlácení hlavou o zeď. Update: Po opravdu ale opravdu dlouhém boji se skřípěním zubů třetí hvězdu přihazuju, ale jen díky mizerné úrovni nových českých pohádek, které nám byly naservírovány během vánoc roku 2016. Proti tomu je tohle opravdu někde jinde. Update2: Děvčata elizabeth a jezinko, hlavně se o Armána nepoperte :)) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)
  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama