Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mrtvý muž na posedu pod lesem. Byla to vražda nebo sebevražda? První epizoda nového seriálu přivádí dva kluky z četnické přípravky, Martina Lásku (R. Hájek) a Zdeňka Cmírala (M. Donutil ml.), na služebnu v Luhačovicích. Nově jmenovaný velitel Václav Stavinoha (R. Jašków) jim dává za vinu útěk eskortované poběhlice, a tak je okamžitě vyšle, aby sami ohledali mrtvolu pomocného hajného, která se před pár hodinami našla za městem na posedu... Můžete se tedy těšit na premiéru seriálu historických detektivek, které vám ukážou, jak vznikalo české četnictvo po první světové válce. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý diel a už zjavná veľká chuť byť novými Četníckymi humoreskami. Tie síce patria k mojim obľúbeným programom, na strane druhej nie som voči nim nekritický a uznávam, že niektoré časti sú fakt slabé, scenáre koľkokrát dosť biedne až jemne naivné a po vizuálnej stránke je to miestami tiež solídna slabota (Brno síce zbožňujem, ale proste to pôsobí poriadne, ehm... televízne). Četníci z Luhačovic sú na tom po vizuálnej stránke lepšie, dalo by sa povedať "filmovejšie". Postavy minimálne v prvej epizóde však ani zďaleka nie sú také sympatické, dobré a zaujímavé, ako v humoreskách, až na Pavla Zedníčka, ten je celkom fajn. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tohle je malé město. Tady se všechno dělá langsam. I mord." Nevím, jestli já mít recht, ale tohle se moc nepovedlo. První díl mě měl tradičně za úkol navnadit, ale nezvládl to. Alespoň byl zamotaný a nejeden četník při vyšetřování hupsnul na špek, ale četníci čekatelé kolem sebe nešířili auru zábavy a tak mě pobavila pouze slečna Vaňková s tou francouzskou nemocí a logistický zmatek při umísťování vězňů. A taky souhlasím s tím, že tohle by se za Císaře pána stát nemohlo a možná by se to tehdy ani nenatočilo. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Štandard českej detektívnej seriálovej tvorby. Prejavuje sa v nostalgii za prvou republikou, často prítomnom alkohole a nadmernom sexuálnom apetíte (postavy alkoholika a syfilitičky), policajnou horlivosťou a samozrejme odhalením páchateľov. Páchateľov, ktorí veru nie sú žiadni nímandi zo spodných vrstiev. Pretože, všakáno, treba (aspoň v seriáli ) naložiť čo to dá všetkého schopným zbohatlíkom a miestnej honorácii. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před tv premiérou prvního dílu nových Četníku jsem zahlédl na webu kritickou recenzi na tento nový seriálový počin. Zas nějakej "kritik", na to nebudu hledět, na nějakého pisálka. Ale, oh mein gott, tak slabé jsem to nečekal. Zda-li Pavel Zedníček paroduje cigány nebo němčinu zprvu není úplně jasné. Snad si trochu zvyknu (ale je to děsné), mohla by to být přece jen nejzajímavější postava, nepočítám-li Vicu hrající roli "chyť mě, když to dokážeš". Celé to bylo takové zvadlé a utahané. Místy hluchá a tápající místa, stejně jako četničtí novicové, kterým chybí charizma. Styl řešení-smetení případu ze stolu rychleji než Sherlock i přes evidentní indicie zločinu, mi přišlo až nesmyslné. Exteriéry a dobová výprava zdařilá. Humoru jsem moc neshledal a ta lámaná česko-rakušáčtina mi vtipná nepřišla. Toto není volné pokračování Četnických humoresek. Za první díl přísné jen 2*! 50% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice mám rýmu jako prase, ale během sledování první epizody Četníků jsem si nebyl úplně jistej, jestli smrkám z tělesných popudů nebo proto, že nostalgicky vzpomínám na Moskalykův majstrštyk. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako historickou detektivku si sice představuji něco jiného a člověk se chtě nechtě neubrání srovnání s Četnickými humoreskami, ale rozhodně se to dalo vidět a rozhodně zhlédnu i další díly. Sympaticky napsaná postava starého rakouského četníka (docela slušně zahraná Zedníčkem, i když by mi tam asi více sedli jiní herci), nový československý vedoucí (sympatie získává pokud hovoří o svém bratru, co dělal hajného i Lichtenštejnů), dva mladí četníci, správně aktivní i sečtělí, ale na rozdíl od svého vedoucího jsou ve službě teprve týden; zbylé (nečetné) osazenstvo četnické stanice, pár místních (včetně šantánu) no a pak skupina padouchů... Inu, "to by se za císaře pána stát nemohlo. Zlatý Rakousko." ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda příliš nepotěšila, ale ani neurazila. Problém vidím v tom, že hlavní postavy, četníky, hrají herci bez charismatu. Jeden vypadá jako Švejk a druhý je také blbec. Lepší herci mají jen vedlejší role. A proč zrovna tak zprofanovaný Čmaňa Zedníček mluví tou lámanou čecho-němčinou? Jeho repliky se nedají poslouchat, strašlivě mi trhají uši. Chválím dobovou výpravu. 50 % ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to takové nemastné neslané. Děj byl moc přímočarý, žádné větší okliky, což je troch škoda. Hudba ve znělce dost připomínala Poirota. Jakoby to bralo to dobré z jiných seriálů. Sečteno podtrženo, na úvod mi to nepřišlo nejhorší, ale zlepšit by se několik věcí nechalo. ()

Mr.Ripley

všechny recenze uživatele

Snaha o akcent, připomenutí monarchie v podobě (většinou fajn) Zedníčka mě donutila přepnout jinam. Akcent nerovná se nesrozumitelně žvatlající pitvoření. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl vzhledem k nízkým očekáváním celkem příjemným překvapením. Jelikož jsem nebyl nijak uchvácen údajně hrozně zábavnými skopičinami a vzájemným špičkováním partičky z Četnických humoresek, tak mi to, co tady někteří uživatelé popisují jako určitou mdlost či neslanost nemastnost, připadá spíše jako plus... ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě četníci bavili. Trochu mi chyběla hutnější atmosféra specifické doby, ale jinak nemám prvnímu dílo co vytknout. Pytláci nesázeli na efekt, ale na přirozenost a jednoduchost, což mi v tomto případě docela vyhovovalo. A kupodivu mě bavil i Zedníček, kterého jinak nemám rád. Mile překvapil i Donutil mladší. ()

Belatris odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa. Totálně zmrzačené zacházení s humorem a Zedníček je kvůli té zparchantělé řeči nekoukatelný/neposlouchatelný. S vypětím všech sil jsem dokoukala první díl a další zkoušet nebudu. Když byli tvůrci schopni otevřít seriál takto udělaným dílem, pak na další opravdu nejsem zvědavá. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná nuda od začátku do konce. Příběh zavražděného pytláka mě vůbec nedokázal zaujmout, příběh dvou mladých uch, který to asi budou mít s vrchním velitelem, který je patrně vůl, těžký, taky ne. A když Vica Kerekes počtvrté četníkům utekla, nebylo to vtipný. Nebylo to vlastně vtipný ani poprvé. Hvězdičku za Gellnera a kostýmy. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno podruhé vidím méně negativ, na něž jsem připraven ( třeba že ten Zedníček nešišlá, aby byla legrace ), krimi linka celkem dobrá, způsob vyprávění pomalejší, ale občas nějaká akce je, oceňuji výpravu a výkon Jaskowa. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zvláštně podaný výklad práce četnictva necelý rok po skončení první světové války. Docela se divím, že parta vůbec něco vypátrala, metody, organizace a konečně i schopnosti jedinců jsou otřesné. Hvězdičky za herce, téma...jinak bída a navíc je to rozlítaný jak Toronto Tom. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno 40 minut, poté jsem sledování vzdala. Ubohá parodie! Taková ostuda! Jestli tohle má být navázání na Četnické humoresky, tak je mi z toho tak smutno, až to bolí. Tak hrozně "zprznit" tak úžasný seriál! Trapárna nad trapárnu, pořád jsem se snažila dávat tomu nějakou naději, ale prostě to nešlo. Stupidní dialogy, strašné herecké výkony, to se opravdu dodívat nedalo! A to já jsem typ, který se dodívá za každou cenu, i kdybych se u toho měla nudou prokousat stěnou až k sousedům ... EDIT 21.02.2024: Bohužel mou prvotně velmi silnou negativní reakci na Četníky z Luhačovic vyvolala sama Česká televize, která seriál propagovala jako volné pokračování jedno z mých nejoblíbenějších seriálů. Z toho důvodu bylo moje očekávání velmi vysoké, takže zklamání potom bylo o to hlubší. Když ale emoce časem opadly, rozhodla jsem se dát seriálu ještě jednu šanci. Říkala jsem si, že u žehlení snad zvládnu strávit i takovéto sousto. A překvapivě že jo. Můj názor na trapnost dialogů a většiny scén se sice nemění, alespoň mě ale tentokrát zaujal samotný zločin, jehož rozuzlení bylo celkem nápadité. Po dlouhém, přemýšlení, jestli změnit hodnocení z odpadu na jednu, nebo rovnou dvě hvězdičky, jsem se nakonec rozhodla riskovat hvězdičky dvě. Ne že by mě epizoda nějak nadstandardně zaujala, ale protože si pamatuju, že postupem času budou kriminální případy posunuty na druhou kolej na úkor řešení osobních životů mladých četníků, předpokládám, že to nakonec bude jedna z těch lepších epizod. A vyložený odpad seriál asi opravdu není. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50% — Když jsem četl o tom, že se připravuje seriál Četníci z Luhačovic, řekl jsem si, že se bude jednat o další variantu Četnických humoresek. Přesto jsem se zvědavě podíval. Nejdřív mě velmi příjemně překvapila úvodní znělka, která vypadala opravdu skvěle a proti Četnickým humoreskám světově. Bohužel vlastní zpracování se k těm Humoreskám zase až příliš přiblížila. Jak je vidět, tak Anotnín Moskalyk vytvořil Humoreskami takové klišé prvorepublikových četníků a autoři tohoto seriálu se ho drželi. Nevím, proč by příběhy o četnících musely být mírně groteskní. Ale první díl byl o chloupek zajímavější, než první díl Humoresek, tak uvidíme. Ale neočekávám, že by se to v dalších dílech mělo nějak zásadně změnit. ()

Reklama

Reklama