Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mrtvý muž na posedu pod lesem. Byla to vražda nebo sebevražda? První epizoda nového seriálu přivádí dva kluky z četnické přípravky, Martina Lásku (R. Hájek) a Zdeňka Cmírala (M. Donutil ml.), na služebnu v Luhačovicích. Nově jmenovaný velitel Václav Stavinoha (R. Jašków) jim dává za vinu útěk eskortované poběhlice, a tak je okamžitě vyšle, aby sami ohledali mrtvolu pomocného hajného, která se před pár hodinami našla za městem na posedu... Můžete se tedy těšit na premiéru seriálu historických detektivek, které vám ukážou, jak vznikalo české četnictvo po první světové válce. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tohle je malé město. Tady se všechno dělá langsam. I mord." Nevím, jestli já mít recht, ale tohle se moc nepovedlo. První díl mě měl tradičně za úkol navnadit, ale nezvládl to. Alespoň byl zamotaný a nejeden četník při vyšetřování hupsnul na špek, ale četníci čekatelé kolem sebe nešířili auru zábavy a tak mě pobavila pouze slečna Vaňková s tou francouzskou nemocí a logistický zmatek při umísťování vězňů. A taky souhlasím s tím, že tohle by se za Císaře pána stát nemohlo a možná by se to tehdy ani nenatočilo. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že jsem čekala více. V prvé řadě více humoru, napětí a alespoň jednu postavu, ze kterou bych cítila sympatie. Bohužel herci jsou nevýrazní, role jim evidentně nesedí. Děj je nudný, i přes relativně krátkou stopáž se mi zdál díl dlouhý. Hudba mdlá a napětí či akce poskrovnu. Snad jen dobové reálie a výprava jsou fajn. Snažím se nesrovnávat nesrovnatelné, ale humoreskám to nesahá ani po paty. Uvidím po dalších dílech. Zatím tak 45%. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50% — Když jsem četl o tom, že se připravuje seriál Četníci z Luhačovic, řekl jsem si, že se bude jednat o další variantu Četnických humoresek. Přesto jsem se zvědavě podíval. Nejdřív mě velmi příjemně překvapila úvodní znělka, která vypadala opravdu skvěle a proti Četnickým humoreskám světově. Bohužel vlastní zpracování se k těm Humoreskám zase až příliš přiblížila. Jak je vidět, tak Anotnín Moskalyk vytvořil Humoreskami takové klišé prvorepublikových četníků a autoři tohoto seriálu se ho drželi. Nevím, proč by příběhy o četnících musely být mírně groteskní. Ale první díl byl o chloupek zajímavější, než první díl Humoresek, tak uvidíme. Ale neočekávám, že by se to v dalších dílech mělo nějak zásadně změnit. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Štandard českej detektívnej seriálovej tvorby. Prejavuje sa v nostalgii za prvou republikou, často prítomnom alkohole a nadmernom sexuálnom apetíte (postavy alkoholika a syfilitičky), policajnou horlivosťou a samozrejme odhalením páchateľov. Páchateľov, ktorí veru nie sú žiadni nímandi zo spodných vrstiev. Pretože, všakáno, treba (aspoň v seriáli ) naložiť čo to dá všetkého schopným zbohatlíkom a miestnej honorácii. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno 40 minut, poté jsem sledování vzdala. Ubohá parodie! Taková ostuda! Jestli tohle má být navázání na Četnické humoresky, tak je mi z toho tak smutno, až to bolí. Tak hrozně "zprznit" tak úžasný seriál! Trapárna nad trapárnu, pořád jsem se snažila dávat tomu nějakou naději, ale prostě to nešlo. Stupidní dialogy, strašné herecké výkony, to se opravdu dodívat nedalo! A to já jsem typ, který se dodívá za každou cenu, i kdybych se u toho měla nudou prokousat stěnou až k sousedům ... EDIT 21.02.2024: Bohužel mou prvotně velmi silnou negativní reakci na Četníky z Luhačovic vyvolala sama Česká televize, která seriál propagovala jako volné pokračování jedno z mých nejoblíbenějších seriálů. Z toho důvodu bylo moje očekávání velmi vysoké, takže zklamání potom bylo o to hlubší. Když ale emoce časem opadly, rozhodla jsem se dát seriálu ještě jednu šanci. Říkala jsem si, že u žehlení snad zvládnu strávit i takovéto sousto. A překvapivě že jo. Můj názor na trapnost dialogů a většiny scén se sice nemění, alespoň mě ale tentokrát zaujal samotný zločin, jehož rozuzlení bylo celkem nápadité. Po dlouhém, přemýšlení, jestli změnit hodnocení z odpadu na jednu, nebo rovnou dvě hvězdičky, jsem se nakonec rozhodla riskovat hvězdičky dvě. Ne že by mě epizoda nějak nadstandardně zaujala, ale protože si pamatuju, že postupem času budou kriminální případy posunuty na druhou kolej na úkor řešení osobních životů mladých četníků, předpokládám, že to nakonec bude jedna z těch lepších epizod. A vyložený odpad seriál asi opravdu není. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Luhačovicích, Jimramově, nádraží Lednice, zámek Lesní Hluboké, Prostějov, zámek Lomnice, Jasenice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama