Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mrtvém muži, kterého srazil vlak v železničním tunelu, zůstala nešťastná vdova. Ale proč byl jen ve spodním prádle a co mají s případem společného holky ze šantánu? Kdo je onen neidentifikovatelný mrtvý, kterého železničáři našli jen ve spodním prádle v tunelu? Paní soudcová Cmíralová (D. Batulková), matka četníka na zkoušku Zdeňka Cmírala (M. Donutil ml.), přijela proto, aby navrátila syna k rodnému krbu, ale nedá jí to, aby se do vyšetřování nezapojila. Ona totiž, na rozdíl od těch mužských v uniformě, dobře ví, jak to chodí ve vztazích mezi muži a ženami. A dala by ruku do ohně za to, že mrtvola v tunelu a případ zmizelého barona mají přímou souvislost. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nie, stále to nie je ono. Kriminalistické prípady dosť slabé, nezaujímavé a jednoduché, atmosféra doby fajn a Zedníček tiež, ale to je zatiaľ asi tak všetko. Ako v Četníckych humoreskách, aj tu sa dosť svojsky medzi sebou bije feel good atmosférou s vcelku brutálnymi vraždami (dosť dobre nerozumiem takýmto postupom). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ten uměl střílet vždycky jenom na dálku. Jak vidí krev, tak omdlí nebo blije." Zaujal mě Vaněk, když šel v klidu proti namířené pušce a samozřejmě syfilitická Vaňková, ale to tady bude asi kolorit. Jinak mě to vyšetřování četníků a maminky moc nebavilo, póvl hrající si na barony taky neměl čím zaujmout a o podvraťákovi, který na rušné ulici vyčenichá stopu pachatele, který tudy vůbec nešel, se snad ani nemá cenu vyjadřovat. Ze mě se zkrátka nikdy nestane nadšená Pomocná stráž Četníků z Luhačovic, ale když je na obrazovce potkám, tak před nimi taky utíkat nebudu. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféru to má, hodně pozvolný styl vyprávění, hudba mě poněkud vadí - stále stejné "četnické" téma, hodně slabé postavy - žádné větší rozvedení povah, k žádné nelze moc přilnout, protože jsou dost nahrubo nastíněné, takže kdyby v dalším díle se v městě objevila nějaká epidemie a většina postav by zemřela na střevní problémy, tak by to v zásadě nevadilo - a divák by měl naději, že přijedou jiné a zajímavější postavy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pravdě, přijde mi to takové dýchavičné. Četník Pavla Zedníčka asi měl být jistou inkarnací Filipovského role v Hříšných lidech, chápu, že postava Batulkové měla být taková ta „slečna Marplová“, nebo ani to ne, spíše ženská obdoba Castla, ale prostě je to utahané, bez vtipu. Ano, jsou zde snahy o humor (omdlelá hraběnka, honba s pejskem apod.), ale nevím, podle mne těm scénám a dialogům chybí pointa, něco údernějšího. I postavy jsou někde napůl - Jaškow neskutečně přehrává, jako kdyby hrál v grotesce, což se sem moc nehodí, na druhou stranu Hájek je neskutečně seriózní a vážný. Co se děje týče, SPOILER opici jsem si tipl po asi pěti minutách, ale spíše by mne bavila nějaká steroidy nadupaná straka - a v podobném duchu jsem vnímal i to řešení pomocí opice. A ejhle ho. Případ muže bez hlavy, nevím, některé věci se pitvají do detailu, jiné se vezmou hopem během řeči, chyběla mi tam trochu kontinuita. Nechá si to ještě projít hlavou, ale zatím subjektivní dojem je, že seriál je nevýrazný, co se pouze načrtnutých postav týče, dějová linie nic moc, jen kulisy a výprava se vážně povedly, to jako klobouk dolů. A nádraží v Lednici skvěle využité. Jinak ze skutečných Luhačovic toho ve filmu moc není. Možná by každému dílu pomohla výrazně kratší stopáž, tak o polovinu. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud trapná zápletka se synem zemského soudce Cmíralem (kromě naznačené se už dalo usuzovat jen na to, že se zamiloval do dívky z chudé rodiny a rodiče byli proti, ale protože tam s ním žádná nepřijela, tuto tezi jsem rychle opustila), tak jen doufám, že ji auctoři (původci) rychle změní. Jinak celkem ucházející, zejména tedy interiéry luhačovického hotelu natáčené v prostějovské radnici a prostějovském secesním hotelu Národní dům... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalu si na nové četníky zvykám, jsou prostě jiní, než ti humoreskoví. Ale vadí mi, že ve vážných situacích hraje rozverná hudba, čímž kazí dojem z děje na obrazovce, jenž vtipný není. Bohužel si také stojím za tím, že nejslabším článkem četníků jsou...četníci. S lepšími hereckými výkony se setkáváme ve vedlejších rolích. Nejhůře si stojí vedle hrozné mluvy Pavla Zedníčka velitel Roberta Jaškówa. A co v dnešním dílu ta maminka v tunelu? Silným článkem je naopak pěkná výprava. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší, jak první epizoda, celé to mělo spád, bavil jsem se dobře, skvělá prvorepubliková detektivka. Jestli začínám tušit správně, tak se postupně budeme dovídat i další věci z první republiky, než jen ty četnické. Po prvním díle jsem dost přemýšlel, jestli chci seriál sledovat, nakonec jsem druhý díl shlédl a budu v tom pokračovat i dál. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ucházející průměrný díl, ve kterém se pátrá po vrahovi barona, jehož tělo bez hlavy se našlo na kolejišti v tunelu. Je otázkou, komu stálo zato se ho zbavit a hlavně proč. A tato otázka, i když je vrah dopaden, zůstává otevřena. Ona možná paní baronka nebude až zas tak velkou světicí. Ale kdoví, ukáže až další díl, jak to s ní bylo. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Co se to tady dít? To nedávat žádný smysl!" To teda fakt nedává smysl. Nein, nein, opravdu nevím, jestli je to špatným scénářem nebo režií, ale i relativně dobrý herci tady hrajou blbě, dialogy jsou místy neskutečně trapný, o totální absenci humoru a přemíře trapnosti nemluvím, krimi zápletky jsou o hovně. Jestli tomu nepomůže Karel Dobrý, tak se na to vyseru. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco v prvním dílu mi Zedníčkova postava připadala v pohodě, tady už mi jeho "komicky" špatná čeština místy vadila. Nicméně hlavní obavy jsem měl z Batulkové, jejíž komediální snahy jsou pro mne obvykle utrpením. Tady naštěstí v tomto směru nedostala až tak velký prostor, takže to nakonec bylo jakžtakž v pohodě. Co se detektivní stránky týče, tak případ s věcmi ztrácejícími se z oken mi přišel opravdu příliš průhledný... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani jsem si nevšiml viděno poprvé, že už tady je jasná orientace Donutilovi postavy. Krimi story celkem ok, vyprávění pomalé jako pro důchody, postava maminky iritující a nepatřičná. Nevyváženost tragických a směšných situací a groteskních výkonů jedněch herců a tragédiozní výrazy ostatních. Ještě, že oceňuji tu výpravu, retro a viděno podruhé čím dál víc i Zedníčka. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, kdo dělal k seriálu poradce, ale kdyby četnictvo nebo policie vyčeřovali takhle pomalu, tak by nikdy nevypátrali nic, než se dostanou na stěžejní místa v případu a k podezřelým, trvá to několik dní, ve kterých by už všechno vychladlo. Do týmu pro dnešní dny přibude hogofogo Batulková a na venek vyplyne moderní problém, nuda za mě teda veliká, konec trošku vyhrocený jen proto, že dva kluci tahají pušky jen proto, aby jim je mohl někdo sebrat. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl byl o něco lepší než pilotní epizoda. Kvůli Jardovi Pleslovi jsem se donutila shlédnout epizodu celou, i kdybych se měla prokousat až do Austrálie. To se sice nestalo, ale nebyla jsem od toho daleko. Námět epizody sice byl zajímavý, ale nedokázala jsem se smířit s tím, že se neustále řešilo všechno, jen ne samotný případ. Scénář naprosto ubohý, herecké výkony až smutně špatné a umělé ... EDIT 05.03.2024: I u tohoto dílu nakonec přidávám hvězdičku. Případ s Baronem Kafrem mi sice paradoxně oproti prvnímu shlédnutí přišel o něco slabší než první epizoda, navíc (SPOILER!) zápletka s opicí mi přišla dost "levná" a to ani nemluvím o karikatuře, kterou zde předvedla Dana Batulková, ale i tentokrát mě nakonec samotná kriminální zápletka zaujala dostatečně na to, abych dílu nechala pouze tu jednu hvězdičku, kterou jsem mu napařila ještě ovlivněná obrovským zklamáním z toho, jakou parodii na Četnické humoresky nám tenkrát Česká televize tímto seriálem nabídla. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% — Ach jo. I tento díl se držel stereotypu o četnících z první republiky, akorát nám vecpal jedno nóvum — úplně zbytečně teplého mladého Donutila. Za to dávám hvězdičku dolů. ()

Reklama

Reklama