Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mrtvém muži, kterého srazil vlak v železničním tunelu, zůstala nešťastná vdova. Ale proč byl jen ve spodním prádle a co mají s případem společného holky ze šantánu? Kdo je onen neidentifikovatelný mrtvý, kterého železničáři našli jen ve spodním prádle v tunelu? Paní soudcová Cmíralová (D. Batulková), matka četníka na zkoušku Zdeňka Cmírala (M. Donutil ml.), přijela proto, aby navrátila syna k rodnému krbu, ale nedá jí to, aby se do vyšetřování nezapojila. Ona totiž, na rozdíl od těch mužských v uniformě, dobře ví, jak to chodí ve vztazích mezi muži a ženami. A dala by ruku do ohně za to, že mrtvola v tunelu a případ zmizelého barona mají přímou souvislost. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší, jak první epizoda, celé to mělo spád, bavil jsem se dobře, skvělá prvorepubliková detektivka. Jestli začínám tušit správně, tak se postupně budeme dovídat i další věci z první republiky, než jen ty četnické. Po prvním díle jsem dost přemýšlel, jestli chci seriál sledovat, nakonec jsem druhý díl shlédl a budu v tom pokračovat i dál. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pravdě, přijde mi to takové dýchavičné. Četník Pavla Zedníčka asi měl být jistou inkarnací Filipovského role v Hříšných lidech, chápu, že postava Batulkové měla být taková ta „slečna Marplová“, nebo ani to ne, spíše ženská obdoba Castla, ale prostě je to utahané, bez vtipu. Ano, jsou zde snahy o humor (omdlelá hraběnka, honba s pejskem apod.), ale nevím, podle mne těm scénám a dialogům chybí pointa, něco údernějšího. I postavy jsou někde napůl - Jaškow neskutečně přehrává, jako kdyby hrál v grotesce, což se sem moc nehodí, na druhou stranu Hájek je neskutečně seriózní a vážný. Co se děje týče, SPOILER opici jsem si tipl po asi pěti minutách, ale spíše by mne bavila nějaká steroidy nadupaná straka - a v podobném duchu jsem vnímal i to řešení pomocí opice. A ejhle ho. Případ muže bez hlavy, nevím, některé věci se pitvají do detailu, jiné se vezmou hopem během řeči, chyběla mi tam trochu kontinuita. Nechá si to ještě projít hlavou, ale zatím subjektivní dojem je, že seriál je nevýrazný, co se pouze načrtnutých postav týče, dějová linie nic moc, jen kulisy a výprava se vážně povedly, to jako klobouk dolů. A nádraží v Lednici skvěle využité. Jinak ze skutečných Luhačovic toho ve filmu moc není. Možná by každému dílu pomohla výrazně kratší stopáž, tak o polovinu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ten uměl střílet vždycky jenom na dálku. Jak vidí krev, tak omdlí nebo blije." Zaujal mě Vaněk, když šel v klidu proti namířené pušce a samozřejmě syfilitická Vaňková, ale to tady bude asi kolorit. Jinak mě to vyšetřování četníků a maminky moc nebavilo, póvl hrající si na barony taky neměl čím zaujmout a o podvraťákovi, který na rušné ulici vyčenichá stopu pachatele, který tudy vůbec nešel, se snad ani nemá cenu vyjadřovat. Ze mě se zkrátka nikdy nestane nadšená Pomocná stráž Četníků z Luhačovic, ale když je na obrazovce potkám, tak před nimi taky utíkat nebudu. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Co se to tady dít? To nedávat žádný smysl!" To teda fakt nedává smysl. Nein, nein, opravdu nevím, jestli je to špatným scénářem nebo režií, ale i relativně dobrý herci tady hrajou blbě, dialogy jsou místy neskutečně trapný, o totální absenci humoru a přemíře trapnosti nemluvím, krimi zápletky jsou o hovně. Jestli tomu nepomůže Karel Dobrý, tak se na to vyseru. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ucházející průměrný díl, ve kterém se pátrá po vrahovi barona, jehož tělo bez hlavy se našlo na kolejišti v tunelu. Je otázkou, komu stálo zato se ho zbavit a hlavně proč. A tato otázka, i když je vrah dopaden, zůstává otevřena. Ona možná paní baronka nebude až zas tak velkou světicí. Ale kdoví, ukáže až další díl, jak to s ní bylo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Paní Cmíralová (Dana Batulková), matka jednoho z mladých četníků, bydlí podle příběhu na statku u Kroměříže. Její automobil Renault má však poznávací značku N 472 a je tedy zaregistrovaný až v Praze. (Martin_L)
  • Natáčelo se v Luhačovicích, Jimramově, Rájec - Jestřebí, zámek Lesní Hluboké, Brno. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama