Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přepadá vlaky, které vozí do Luhačovic nóbl hosty? A pojede kvůli tomu prezident Masaryk při státní návštěvě po jiné trati? Četníci z Luhačovic řeší zapeklitý případ spojený s místní politikou. Kdo a proč přepadá vlaky, které přivážejí do lázní zámožné hosty i ženské, které utržily pár korun na trhu? Chlapíci s puškami a šátky přes obličej jako by vystoupili ze sešitových kovbojek. Velitel Stavinoha (R. Jašków) musí Luhačovickému starostovi odpřisáhnout, že pachatele chytí co nejdříve, protože jinak by byla ohrožena plánovaná návštěva prezidenta Masaryka. Jenže pan vrchní má svoje trable. Zamiloval se do vdovy po baronu Podhajském (T. Bebarová). (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To být celé taktická past." Vlakoví loupežníci, prezident, politika, hazard, vychytralá panička i ztracená bambitka mi přinesli zatím nejlepší četnický příběh, který ovšem nemohu řádně docenit. Mám totiž diagnostikovanou alergii na to, když se chlap převleče do ženských šatů a má to být vtipné. Mě však zmalovaný četník Cmíral v sukni při honění loupežníků po lese připadal spíše trapný, čímž mi to celé pokazil. Ale pokud mi bude chtít vykonat osobní prohlídku, tak zjistí, že mám v trenýrkách schovanou ještě jednu hvězdu k hodnocení, ale tu mu nedám. A nedám, i když bych asi mohl. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes se choval velitel tak dementně, že na to konečně doplatil. Ještě, že přijel rytmistr, který jako jediný zachraňoval logiku a soudnost, kterou ostatní ztratili. Jen nevím, jak scénáristé vymyslí pokračování seriálu, když honorace ve městě je už ve třetím dílu buď mrtvá, nebo zavřená. Scénář vůbec trpí neschopností autorů vymyslet něco originálního, protože do dnešního dílu zkopírovali a vložili kdeco. Abych autorům nekřivdil, originální byl nápad, jak se dají ušetřit peníze při příjezdu prezidenta. Ale dívat se a seriál stále dá, i když nejvíce asi proto, že jsem jej prostě ještě neviděl. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle část, se mi líbili zatím nejvíc z celého seriálu. Líbí se mi, jak tvůrci propojili jednotlivé díly nejen osudy hrdinů, ale přes případy. Navíc tento díl měl docela spád, navíc zamotanost dílu tomu velmi přispěla. Palec nahoru za to, jak se objevují dobové záležitosti, jak ze života, tak politické a nejde tak jenom o "krimi" z první republiky uzavřené do sebe. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Založit díl na tom, že budeme pátrat po lupičích z vlaků, které Luhačovicema projíždějí, je totální nesmysl, protože ve vlakové stanici Luhačovice vlak končí, trať dál nevede. Nechápu, jak mohou autoři vymyslet takovou hloupost. Navíc jaký je problém natočit scény z nádraží na skutečném luhačovickém nádraží? Z tohoto dílu čiší čirý amatérismus autorů. Kromě krádeží ve vlaku řeší milenecké trampoty velitel Stavinoha, který na to výrazně doplatí. A tento jeho příběh je asi tak jediný, který v tomto díle dává smysl. Ten zbytek je naprostá trapárna. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, mně je jedno, jestli trať v Luhačovicích končí, taky je mi jedno, jestli se ty Četníci v Luhačovicích vlastně vůbec natáčí. Vadí mi spíš to, že si z nás tvůrci dělaj prdel, co se diváckého intelektu týká, protože jednotlivý zápletky jsou prostě slaboduchý, poetika starých časů úplně zabitá a samotní četníci (v čele s jejich velitelem) působí jako banda pitomců. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl co do logiky příběhu, který je tak divný až zabijí jinak příjemnou atmosféru seriálu. Četníci moc nepátrají, velitel řeší milostné pletky a Vaculík je poslední dobou snad v každém seriálu. Příště zajímavější případ. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chudák pan Moskalyk, pár let po jeho smrti a už jeho nápady a realizace kopíruje seriál, který se původním Četnickým humoreskám nemůže rovnat. To by snad neviděl jen slepý, že je to naprosté kopírování původních případů se vším všudy. Odcházení postav není nic co by měl člověk na seriálu rád. ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Milé, hodně nenáročné a úsměvné. Jiné epizody jsem zatím ještě neviděla a nevím, jestli uvidím, ale dnes mi to po náročném dni vyloženě káplo do noty. Asi jsem taky měla štěstí na lepší díl. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda mi přišla jako naprosto překombinovaná slátanina, kterou tvůrci do děje zasadili jenom proto, že nebyli schopní všechno vtěstnat do jedhono dílu kvůli zbytečnému odbočování od děje. Samotná kriminální zápletka s přepanenými vlaky byla přesunuta snad až na třetí kolej a i přesto jsem se u vyšetřování nudila. Navíc jejímu idiotskému rozuzlení jsem se musela opravdu jenom smát. Nebýt vtipných scén s přestrojením, asi bych tentokrát opravdu hodnotila odpadem. (SPOILER!) Doufám, že když je teď nesnesitelná postava Roberta Jaškówa konečně pryč, další epizody budou zase o něco lepší. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% — Žádné překvapení se, bohužel, nekoná. Ani co se týká zápletek, protože ty jsou průhledné jak čiré sklo, ani co se týká zpracování. Opravdu to čím dál tím více vypadá na úplně zbytečný projekt. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

o poznání lepší příběh než Kafr. I když stále se pohybujeme v rovině ryze oddechového filmu. Žádná komplikovaná zápletka, sofistikovaný zločin...žádný superinteligentní detektiv ani překvapivá dedukce. Lokalizace příběhu by si navíc žádala dodržení základních reálií. Neřeším takové věci, jako nádraží zjevně neluhačovické (na tom dnešním by příběh ze 20.tých let by fakt natočit nešel) nebo záběry nemocnice v Invalidovně (proč ne). Ale vlak Luhačovicemi neprojíždí a tak přes ně nemohl president navštívit cestou vlakem na Slovensko (mimochodem president město navštívil v roce 1924). To mně přišlo už kapánek přes čáru. Kdyby to byli Četníci z No-Name města, proč ne, ale tihle jsou z Luhačovic. A Stavinohovo těžce dementní chování dnes jednoznačně vyvažoval rytmistr. ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak obávám se, že už se to asi nezlepší, pokračuje to pořád stejně - zápletky divné, postavy nevýrazné, dynamika a spád téměř nulový. A humor, který by to mohl trochu zachránit, bohužel chybí taky - pokud za něj nepovažujete homosexuálního četníka v ženských šatech...40% ()

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že vidím čím dál větší kreativitu a nápaditost autora ...třetí díl a čtvrté okopírování četnických humoresek...(Slepice vs Slepička, Volavka, lázeňské intermezzo, Hypnotizér ). Gratulace....Po shlédnutí dílu Tabačka...doplňuji ještě o vykradení dílu Loupežník. Klucí, vy jste se teda vycajchnovali :-). Je mi z Vás opravdu zle... ()

Infalín 

všechny recenze uživatele

Chytlo mě to, a proto neřeším detaily. Nejdůležitější pro mě je, že jsem se bavil. P. S. Nádražní budova v Lednici vyzdobená keramikou je opravdu krásná. ()

sherpa 

všechny recenze uživatele

Postavit kritiku na tom, že vlak v Luhačovicích končí a dál nejede, je jako kritizovat Star Trek, protože se kosmické lodě dosud nepohybují rychlostí světla. Boha jeho! Jak nemám rád detektivky a zrovna nepadám do kolen ze P.Zedníčka, tak musím podotknout, že tady mu ta role dokonale sedí a toto pojetí prvorepublikové detektivky je pojato skvěle. A Rodokaps byl opravdu od počátku až do konce bezchybný. ()

Pimburger

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s tím, že po unylém prvním díle a hooodně divném druhém díle s přehrávající Danou Batulkovou a trapnou gay zápletkou byl tento díl nejlepší a snad se seriál bude i nadále zlepšovat. Přestože nadávání na "luhačovické" nádraží také považuju za kravinu, kterou vymyslí pseudointoš nebo zkrátka urejpaný blbec, co nemá nic jiného na práci, musím souhlasit, že logika tu i přesto dostává pořádně na zadel a ztvárnění přepadení vlaku také nic moc. Na druhou stranu zápletka se Stavinohou a vyčůranou baronkou mě chytla a když se Robert Jašków v přítomnosti Lukáše Vaculíka přestal na okamžik pitvořit a začal předstírat, že je Stavinoha normální, na chvíli jsem si dokonce vzpomněl na Četnické humoresky. Díl se mi snad líbil i proto, že zde bylo dáno méně prostoru dvěma nesympatickým mladým četníkům. Jen tak dál! ()

Reklama

Reklama