Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pašování tabáku je v poválečném hospodářství výnosný byznys, protože cigaretami se dá platit stejně dobře jako penězi. Proto je nutné dívat se ženským, které přišly do státní tabačky za prací zpoza hranic, pod prsty i pod sukni. Přistižena při krádeži je kamarádka Zlatky (J. Hubinská), sestry četnické hospodyně Hejkalové (P. Tomicová), ale brání se, že jí ten paklík tabáku někdo podstrčil. A tak Martin (R. Hájek) se Zdeňkem (M. Donutil) považují dopadení skutečného pachatele nejen za svou četnickou povinnost, ale také za způsob, jak si polepšit u pohledné dcery Hejkalových Stáni (I. Korolová) i nového četnického velitele Vlacha (K. Dobrý). (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Německej pes, rakouskej četník, českej legionář. Kdo by to řekl, že si budeme rozumět?" Velitel Vlach si ihned získal mé sympatie tím, že se dokázal postavit nejen zlodějům, ale i spolubojovníkovi a ministerskému páprdovi. Navíc přitom dokázal projevit pochopení pro cucflek podřízeného a tak se má správný velitel chovat. Přiznám se, že jsem nečekal, že by se luhačovičtí četníci mohli takhle zvednout a už vůbec nečekám, že nasazenou laťku udrží, ale tuto epizodu považuju za velmi zdařilou. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvou (poněkuď nudnějších) dílech se ve třetím díle seriál rozjel a 4 dílem, kdy se objevila nová postava charismatického velitele v podání Karla Dobrého dostal seriál šťávu a rytmus. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výměna velitele sice byla stylem necharismatický kus za nevýrazný kus, ale jinak jsem konečně s uspokojením sledoval vyšetřování hezkého normálního detektivního prvorepublikového drobného případu, Luhačovicím hodného. Pokud bude mít zlepšení děje setrvalou tendenci, rád půjdu s hodnocením výše. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi, že tenhle seriál zraje jako víno. První díl nic moc. Druhý už byl lepší, ale taky by se na něm nechalo udělat více práce. Třetí už byl dobrý a tenhle mě fakt bavil. Ono dělat tento seriál ve stínu jde asi těžko. Podle mě se ale tvůrci s touto problematikou vypořádali dobře. Teda až na tu nešťastnou první epizodu. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změnil se velitel (Stavinohu Roberta Jaškówa střídá Vlach Karla Dobrého) a s ním také konečně přišel rozumný a zajímavý případ krádeže 50ti kilogramů řezaného tabáku z tabačky. Vyšetřování nejednou končí ve slepé uličce, ale nakonec přinese nečekaný a tak trošku úsměvný konec. Velmi slušný díl, v rámci série asi zatím nejlepší. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jednoznačně nejlepší díl. Hodně to zvedl Karel Dobrý, který hraje charismatického šéfa četníků. To neznamená, že by byl Jaškow špatný herec, ale jeho velitel Stavinoha byl taková karikaturka. Navíc v Tabačce se konečně pořádně pátralo, bylo to napínavé a s pointou, která nedrtila mozek diváka. Snad se laťka udrží i nadále. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrcholný díl, protože 1) Karel Dobrý naprosto famózní herecký výkon v roli nového velitele 2) solidní kriminální případ - celkem poučné o tabákovém průmyslu těsně po válce 3) nula stupidní grotesky 4) Jana Kvantiková - trochu erotiky poprvé v seriálu 5) způsob vyprávění a pátrání se mírně zrychlil ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sama nedokážu uvěřit tomu, že hodnotím epizodu mnou dříve tak nenáviděných Četníků z Luhačovic takto vysoko. Obzvlášť po velmi nepovedené epizodě jako byla ta předchozí. Tabačka mě ale překvapivě bavila od začátku až do konce. I přesto, že byla epizoda zase plná různých kriminálních zápletek, tentokrát mi zločiny oproti Rodokapsu nepřipadaly vůbec překombinované a hlavně byly naprosto uvěřitelné. Ve finále to epizodě jenom prospělo, protože nezbylo moc času na zbytečné dějové linky ze soukromých životů. Navíc mě Karel Dobrý jako velitel bavil a dokonce mi přišlo, že ubylo i trapných dialogů a scén. Proto rovnou čtyři hvězdičky, kdyby seriál začal právě touto epizodou, možná bych přirovnání k Četnickým humoreskám tenkrát i přijala. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Karel Dobrý i jeho sympatický, i když poněkud úzkostný a mstivý velitel vnáší do vyšetřování konečně chybějící šťávu. „Ženské v trafačce“ svými zdařilými hereckými výkony scénu řádně dramatizují a scénář je chytře vystavěn. Povedený díl. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50% — No vida, najednou jsme skoro někde jinde. Jsem rád, že z nového velitele neudělali blba, jak to vypadalo na začátku dílu, ale celkem rozumného člověka. Skoro odepisovaný seriál se znovu nadechnul, tak uvidíme, jak to bude pokračovat dál. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Kromě velitele (Karel Dobrý by si zasloužil pět hvězdiček) bych taky vyměnila skladatele. Kromě počáteční znělky, ve které se objevuje jakoby motiv z Hercula Poirota, je hudební doprovod tou nejotravnější součástí celého seriálu. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznat, že díl od dílu je seriál lepší. A tak jsem i za celkový seriál změnil hodnocení o hvězdičku výš. Zajímavý příběh ( u kterého jsem se v kontextu dnešní doby jen usmál - 50 kg tabáku, to by dnes celníky ani ze židle nezvedlo), dobré natočení, herecké výkony. Snad to nebyl vrchol, po kterém bude následovat ústup.To by byla škoda. Jinak je zajímavé sledovat nejen příběh současný, ale i historický kontext - pro našince jen těžce představitelné podmínky práce a bydlení v tehdejší (státní) továrně, chování strážných...ale i autoritu tehdejších četníků. Výhrady (nejen v tomhle díle) mám trošku k prostředí - většina domů je rozpadajících se, neudržovaných. Nemyslím si, že by tohle odpovídalo tehdejší realitě. A je to škoda. Myslím, že domy ve stavu odpovídající té době by se daly najít. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomhle dílu (dávám mu 4,5 * a 76 %) byl nenápadně připomenutý těžký úděl Slováků z donedávna (do listopadu 1918) Horních Uher, kde např. negramotnost v západní části, tj. na Slovensku byla jen o něco málo nižší než na východě, čili na Podkarpatské Rusi (od r. 1938 Karpatské Ukrajině) - tam ještě r.1911 alarmujících 92 procent !!! .... , do r. 1930 ji tam úřady ČSR snížily na necelých 40 % .... . Zapomenutý kout Uherska se skokově přenesl ze 16. (či spíše 15.) století na skutečný začátek století 20. * P.S.: Jinak velmi trefný komentář - VIZ : Jara.Cimrman.jr .... . ()

Hvězdář 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečně je tomu tak, že zatím se seriál s každým dalším dílem o chlup lepší. Nicméně stále nelze nesrovnávt s legendárními Humoreskami, kde ta podoba je nápadná nejen tématem četníků a doby. ()

Reklama

Reklama