Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pašování tabáku je v poválečném hospodářství výnosný byznys, protože cigaretami se dá platit stejně dobře jako penězi. Proto je nutné dívat se ženským, které přišly do státní tabačky za prací zpoza hranic, pod prsty i pod sukni. Přistižena při krádeži je kamarádka Zlatky (J. Hubinská), sestry četnické hospodyně Hejkalové (P. Tomicová), ale brání se, že jí ten paklík tabáku někdo podstrčil. A tak Martin (R. Hájek) se Zdeňkem (M. Donutil) považují dopadení skutečného pachatele nejen za svou četnickou povinnost, ale také za způsob, jak si polepšit u pohledné dcery Hejkalových Stáni (I. Korolová) i nového četnického velitele Vlacha (K. Dobrý). (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi, že tenhle seriál zraje jako víno. První díl nic moc. Druhý už byl lepší, ale taky by se na něm nechalo udělat více práce. Třetí už byl dobrý a tenhle mě fakt bavil. Ono dělat tento seriál ve stínu jde asi těžko. Podle mě se ale tvůrci s touto problematikou vypořádali dobře. Teda až na tu nešťastnou první epizodu. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sama nedokážu uvěřit tomu, že hodnotím epizodu mnou dříve tak nenáviděných Četníků z Luhačovic takto vysoko. Obzvlášť po velmi nepovedené epizodě jako byla ta předchozí. Tabačka mě ale překvapivě bavila od začátku až do konce. I přesto, že byla epizoda zase plná různých kriminálních zápletek, tentokrát mi zločiny oproti Rodokapsu nepřipadaly vůbec překombinované a hlavně byly naprosto uvěřitelné. Ve finále to epizodě jenom prospělo, protože nezbylo moc času na zbytečné dějové linky ze soukromých životů. Navíc mě Karel Dobrý jako velitel bavil a dokonce mi přišlo, že ubylo i trapných dialogů a scén. Proto rovnou čtyři hvězdičky, kdyby seriál začal právě touto epizodou, možná bych přirovnání k Četnickým humoreskám tenkrát i přijala. ()

Reklama

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vedoucí v továrně těžce připomínal jistého Forejta. „Vás bije manžel – tak my mu to zkusíme rozmluvit…“ Vlach byl dobře ráznej. Četnickej pes v akci ... Tomicová zas perlila. Líbilo se mi řezání bajonetem. Hudček byl dobrej. Před povoz pad jak podťatej. V tabačce to fofrovalo jak po drátech. No jasně, nikdo za nic nemůže a nakonec to odnese člověk, u kterýho bych to čekal nejmíň. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Německej pes, rakouskej četník, českej legionář. Kdo by to řekl, že si budeme rozumět?" Velitel Vlach si ihned získal mé sympatie tím, že se dokázal postavit nejen zlodějům, ale i spolubojovníkovi a ministerskému páprdovi. Navíc přitom dokázal projevit pochopení pro cucflek podřízeného a tak se má správný velitel chovat. Přiznám se, že jsem nečekal, že by se luhačovičtí četníci mohli takhle zvednout a už vůbec nečekám, že nasazenou laťku udrží, ale tuto epizodu považuju za velmi zdařilou. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomhle dílu (dávám mu 4,5 * a 76 %) byl nenápadně připomenutý těžký úděl Slováků z donedávna (do listopadu 1918) Horních Uher, kde např. negramotnost v západní části, tj. na Slovensku byla jen o něco málo nižší než na východě, čili na Podkarpatské Rusi (od r. 1938 Karpatské Ukrajině) - tam ještě r.1911 alarmujících 92 procent !!! .... , do r. 1930 ji tam úřady ČSR snížily na necelých 40 % .... . Zapomenutý kout Uherska se skokově přenesl ze 16. (či spíše 15.) století na skutečný začátek století 20. * P.S.: Jinak velmi trefný komentář - VIZ : Jara.Cimrman.jr .... . ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Četnický velitele Vlach (Karel Dobrý) razantně zakazuje, aby se opakovalo, že četnická stanice zůstane bez přítomnosti četníka, což se mu stalo při jeho příjezdu, ale vzápětí udělá to samé, když všechny muže včetně sebe posílá za úkoly. (sator)
  • Natáčelo se v Jimramově, Vílanci, zámku Lesní Hluboké, Luhačovicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama