Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmizení dvouleté dcerky sedláka Váchala vyburcuje lidi ze Sedlece, vesnice nedaleko Luhačovic, k intenzivnímu pátrání po okolních lesích. Četníkům je ale hned po prvních výsleších jasné, že vztahy jsou tu složité. Váchal má mladou ženu, Maďarku, o níž si místní myslí, že se jako macecha děvčátka zbavila. Po okolí se navíc toulají Cikáni, kradou dobytek, což ještě zvyšuje nervozitu místních. Vesnice se navíc rozhodne zjednat spravedlnost po svém... (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ľudia sú beštie, to áno. Ale dokázali by spraviť niečo také?“ – „Videl som už horšie.“ Skvelý diel, 70%. Ak by to takto šlo ďalej, stane sa z toho seriálová klasika. Prípad s ukradnutou kravou slúži na vítané odľahčenie, pretože druhý prípad je riadne temný a vražedný. Možno si spomeniete na Vesničko má středisková, ale nechcem spoilerovať. Strašne veľa tomu dáva brutálne dobrý Karel Dobrý (sorry, musel som) ako šéf policajtov. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tohle si musíte vyřešit sami. Jinak vás seberu všechny ... i s tou krávou." Tak tady už Četníci šikanují sprosté podezřelé víc než Rakušáci a to je na pováženou. Mě tedy nejvíc bavili cikáni, kteří byli tak dlouho hnáni od města k městu až se jich ujaly neziskovky a udělaly tím ze mě rasistu. Ale jinak se mi to celkem líbilo, i když větu "Jdete si pro tu malou?" se určitě mělo podařit zamaskovat lépe. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Z hlediska atmosféry i děje zdařilý díl. Bavil mě jak pohled na kolektivní pojetí odplaty, tak počínání velitele (Drobného). Líbil se mi symbol zrcadla, se kterým autoři pracovali už v minulém díle. Vadila mi nedoslýchavost četníků. Kdyby byli důslední, Maďarka by žila. Nebo měl scénárista větu "Jdete si pro malou?" vypustit... ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád čekám, kdy přijde Trojanův Béďa, aby už jako nastala legrace, a von nejde a nejde. Navíc tam všichni mluvěj s takovým tím stylizovaně podbízivým dobráctvím, jako by hráli ve štědrovečerní pohádce. Prostě pakárna. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je taková škoda, když velmi dobře rozjetý díl pokazí špatné a ukvapené střihy, nedotažené scény nebo pointa, kterou tvůrci divákům naservírují hned na začátku. Je to fakt škoda, protože tenhle díl mohl být vzhledem k dobrým hereckým výkonům, hudbě i atmosféře poválečného období výrazným nadprůměrem. Jen kdyby to nebylo tak odfláknuté. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem si v tomto dílu nový seriál užil. Dnešní případy byly poutavé a až na několik málo momentů měly spád a logický děj. Svou atmosférou mi trochu připomněly "Sekala". Chybí sice napětí, ale dnes jej nahradil cit. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vypadá to, že tenhle seriál se již kvalitativně ustálil a že bude opravdu dobrý. A to i přes velmi velmi pomalý rozjezd. Na této části se mi líbilo vylíčení vztahů na vesnici dohromady s kočujícími cikány. Prostě hezky provedeno. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další dobrý a hlavně od poloviny slušně napínavý a stavěný díl. Škoda jen, že je postavený na nesmírné tuposti četníků (díky scénáristovi), kterým nedojde, že když se ztratí dívka poblíž cikánského tábořiště, mohla by tam i být. Ale dobře. Když od této trapné maličkosti odhlédneme, můžeme si užít pátrání po krávách (zvířatech), dvouleté holčičce i po vrazích mladé ženy. Rozhodně podařený díl, který ale z Luhačovic neukázal ani pěšinku. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krávy, ztráta holčičky, poprava, intriky,Nevlastní dítě... Ta ztráta holčičky je úplně přestala zajímat... Líbilo se mi přenesení zodpovědnosti četníka na znesvářené lidi... Když v samém závěru dílu křičí velitel na cikány, proč nenahlásili že k nim přišla postrádána holčička, dávají mu najevo že četníkům nevěří. Jenže už v šestnácté minutě, když přijde do tábora cikánu četník se statkářem, ptá se jich cikán "Jdete si tu pro malou?"  To znamená že to hlásili a v žádném případě s ní neměli nekalé úmysly. Kdyby byl četník pozorný, nemuselo nejspíš dojít ke zřetězení tragických událostí. Jenže nejspíš jde o chybu scénáře, nikoliv četníka. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív se ztratí Evička, pak se ztratí kravička. Zatímco krávu s flekem na vemenu hledají všichni četníci, Evičku postupně nehledá skoro nikdo. Nebo to tak aspoň vypadá. Asi po půl hodině se scénárista splete a dojde k dramatu s atmosférou jak z jinýho filmu, aby to pak dopadlo tak, jak to dopadlo... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně parádní díl, který se oprostí kvalitou od prvních třech, které bloudili do žánru retardované grotesky, tohle převyšuje i ty ikonické Humoresky z důvodu: 1) Karel Dobrý 2) vesnický lynč 3) minimum grotesky 4) cikáni ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námětem dost silná epizoda, kterou ale bohužel snížila předvídatelná zápletka s cikány. Chápu, že scénáristi potřebovali vatu, kterou museli naplnit díry v ději, ale i tak mi tady ta dějová linka přišla naprosto zbytečná. Přece ale jenom dílu dávám hvězdičky čtyři, protože se Evička blížila spíše k epizodě předchozí než ke slabému začátku plného trapných scén a stupidních dialogů. Pomyslně ale epizodě půlhvězdičky odebírám za předvídatelnost a další milostnou zápletku, která sice zatím nebyla až tak otravná, ale už teď je mi jasné, kam to zase v příštím díle bude se soukromými dějovými linkami směřovat. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Je zajímavé, jak se s příchodem nového velitele v podání Karla Dobrého ráz seriálu najednou změnil k lepšímu. Už mě začíná i bavit, i ty případy už jsou trošku zajímavější. Škoda, že autoři pro první tři díly považovali za nutné mít slabošského velitele, který pak bude nahrazen. Možná mohl být Karel Dobrý na scéně už od začátku a rozjezd seriálu by vypadal o něco lépe. Tak jen houšť a větší kapky. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost dobrý díl o případu vesnického lynče. Ten seriál je čím dál, tím lepší. A výborně zahráno. Líbí se mi například četné odkazy na válečná léta, například zjevné trauma četnického velitele, které mu oživují okolnosti případu. Úplně jsem prožíval jeho vzteklou bezmoc, ale nakonec byla "fronta prolomena". ()

Reklama

Reklama