Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Syn barona Podhajského, zámožného muže, jehož smrt objasnili četníci před pár měsíci, se vrací do prázdné rodinné vily. Despotický otec je po smrti, proradná baronka Podhajská ve vězení. Přesto ho nečeká snadný život. Jednoho rána objeví ve svém pokoji hrůzný nález, který oživí vzpomínky na temnou stránku jeho minulosti. Četníci v čele se strážmistrem Vlachem šetří případ, který ukazuje, jak dalece byly počátky nové republiky ovlivněny tragickými válečnými zkušenostmi. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jak mu mohl sám vytrhnout jazyk, i když Vrábel ještě žil? I kat na to vždycky potřeboval dva pacholky." Případ lázeňského podvodníka pod "žertovným" vedením paní soudcové Cmíralové mě moc nebavil, ovšem desperáti pod vedením transylvánského Drákuly Tepese, tak to byl jiný kalibr. Bylo to prostě o něco drsnější, než jsem potřeboval a dvě charismatické postavy stihl osud, který mě nepotěšil. Tohle prostě není žádné pokračování humoresek, i když se to tak půfodně tfářilo. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá postava, která celou serii pozvedla o několik stupňů výše nechali tvůrci zastřelit, smutný díl. Postavy mladých četníků dostávájí stále větší prostor, snad se v dalších díle podaří vyplnit obsah i charismatem postav - držím palce. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takovou drsňárnu jsem opravdu nečekal, přestože už dost dlouho vím, že toto nejsou humoresky. Autoři v tomto dílu umně nakombinovali odlehčený humor případu lázeňského šviháka a sexuálními trably četnické omladiny, který jen ukolébal diváka před drsným finále, které mnohé zarmoutilo až vyloženě naštvalo. Jsem rád, že seriál zraje a pěkně graduje. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série! Škoda, že ti nejlepší odchází jako první. Trapný pokus humoru odstoupil stranou a konečně se přitvrdilo! Seriálu to hodně pomohlo a není z toho jen pokusná fraška hrát si znova na Četnické humoresky. 100% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénárista se rozhodl napsat prozatím nejlepší a nejdrsnější díl seriálu a taky se mu to povedlo. Klobouk dolů, tohle mělo od začátku obrovské vnitřní napětí a holt i nečekané a překvapivé vyústění, ačkoli pozorný divák něco takového už od prostředku filmu mohl čekat. Samotný příběh navazuje na třetí díl, kdy majetek po svou ženou zavražděném bohatém muži (řešil ještě velitel Stavinoha) zdědí jeho syn, který za války podpisoval u polního soudu rozsudky nad vojáky. A brzy se zjistí, že není všechno tak, jak povídá. Navíc tento muž najde u sebe hlavu zavražděného muže, který za války byl jeho nadřízeným. A je zde také tajuplná postava maďarského vojáka, který nesmlouvavým způsobem zasáhne do osudů četníků. Jsem zvědav na pokračování. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jednoznačně nejlepší díl. Velmi vtipný pokus o defloraci, ležérní lázeňskou atmosféru a střípky z nově se rodícího vztahu, vystřídalo postupně drama, které člověk nečekal. Na 5 to není z důvodu nevhodně použité hudby. Kdyby tvůrci u závěrečných titulků nechali ticho, byl by emocionální dopad silnější... P.S. Na prdel by zasloužili všichni ti, co tady v komentářích detailně (!!!) spoilerují. Fuck! ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dobrý díl, který sleduje dvě dějové linie. Jednu o lázeňském podvodníkovi - nezajímavou, nepropracovanou a nudnou a o maďarském draculovi, která je naopak pěkně výživná. Bohužel finále mě moc nepotěšilo, ale co naplat. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak vzhledem ke stupňující se kvalitě předchozích dílů a hodně příznivému hodnocení tady na ČSFD jsem šel do Starých dluhů s velkými očekáváními, ale byl jsem poněkud zklamán. Díky povedenému konci jsem teda nakonec ty 4* dal, ale celkově mi to rozhodně přišlo slabší než předchozí Evička. Případ lázeňského podvodníka ani milostné problémy luhačovického četnictva mě moc nezaujaly. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl , který začne jako retardovaná groteska ( díky čemuž jsem tenhle seriál málem odepsal už na začátku ) , kdy starší dámy hledájí znaménko na nahých zadcích končí jako smutné zbytečné drama, kdy je zavražděn velitel Vlach, který v podání Karla Dobrého vytáhl v mém hodnocení tohoto seriálu z prvních dílu hodnocených jako odpad až po jeho hercký koncert v pátém díle klidně na čtyři. Obávám se že s jeho odchodem to sklouzne už jenom k té retardaci, kdy budou hlavní hrdinové koktat, velitelé hulákat a ostatní zakopávat na rovině , aby byla bžunda. Karel Dobrý je extratřída!!!!!!!!! ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, kterou jsem prostě musela shlédnout až do konce i kdybych jí měla věnovat pouze procento své soustředěnosti ... A světe div se, ona opravdu nebyla zas až tak špatná! ... Jediným důvodem, proč jsem se donutila podívat na celou epizodu byl samozřejmě Jarda Plesl, který mě v poslední době svým hereckým talentem naprosto očaroval. A jinak tomu nebylo a v tomto případě. Jeho výkon byl snad jako jediný tak stoprocentně uvěřitelný, že mi z toho jeho zoufalství až běhala husí kůže ... A i když si tvůrci zase neodpustili rádoby "dramata" se soukromých životů četníků, musím přiznat, že mě epizoda docela chytla. Dialogy byly sice jako vždy stupidní, ale aspoň mě konečně zaujal samotný příběh. Ke konci jsem snad i uvažovala o daleko vyšším hodnocení, ale závěrečná scéna s přehnaným zoufalstvím jednoho z četníků - pardon, jména postav si opravdu zapamatovat nedokážu - která byla naprosto zbytečná a pro mě až skoro směšná, srazila epizodu zase zpátky tam, kde se seriál pohybuje ... Hvězdička tedy pro Jardu Plesla, který zde předvedl opravdu dokonalý výkon ... EDIT 23.03.2024: Extrémně nevyvážená epizoda, kterou je hodně těžké hodnotit. Na jednu stranu vynikající zápletka, kde v hlavní roli naprosto exceloval Jarda Plesl, a na stranu druhou naprostá fraška s Danou Batulkovou. První strana by si zasloužila hvězdiček pět, druhá naopak čistý odpad ... Takže tedy průměr, což je bohužel zrovna v tomto případě velká škoda. Samotná dějová linka s rodinou Podhájských by i bez zbytečných omáček okolo dokázala nádherně vyplnit celé dvě epizody, a to i v tak dlouhé stopáži, kterou Četníci z Luhačovic nasadili. Takto je z toho bohužel jenom paskvil, u kterého si divák není jistý, jestli se dívá na seriózní drama a nebo hodně ubohou komedii. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70% — Tak tohle jsem opravdu nečekal! Zpočátku díl vypadal zase dost idylicky a laděný do grotesky (Batulková s Konvalinkovou), ale závěr byl neuvěřitelně drsný. Jen škoda, že se autoři zbavili postavy Vlacha, která dávala posledním třem dílům šťávu. Podle všeho to vypadá, že velení stanice převezme Zedníček alias Gebrt. Nic proti němu, ale obávám se, že už to nebude ono. No, uvidíme. ()

marabart 

všechny recenze uživatele

Povedené. Problematika pomsty (morální/nemorální?) se tvůrcům opravdu povedla a překvapila mě. Bohužel mi k tomuto dílu vůbec neseděla ta idylická hudba. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh, který měl napětí i překvapení.Ukázal, jak minulost může ještě dlouho doznívat a mít tragické následky. Případ "lázeňského podvodníka" byl možná poněkud nadbytečný a posazen a do absurdní komičnosti. Ale při hodnocení jsem od tohoto odhlédnul a hodnotit základní děj. A ten určitě stál za plný počet hvězd. Jen je škoda smrti Vlacha. Jeho příchod do příběhů znamenal výrazné zlepšení ratingu seriálu, a jsem zvědav jestli to nebude znamenat opět pokles. I když Gebrt je ve své roli dobrý, pokud se stane (uvidíme) velitelem stanice - obávám se, že to bude ke škodě. Neměl by vyrůst přes vlastní charisma - a to není o hereckém výkonu, to je výrazu postavy. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem ani moc nevěřil tomu, že by mohlo přijít zlepšení a vida, stalo se. Musím říct, že první díly mi přišly takové neslané, nemastné a teprve s příchodem Karla Dobrého se to začalo obracet k lepšímu. Tento díl byl z mého pohledu dosud nejlepší ze všech, protože tomu nic podstatného nechybělo. Jak již avizovali jiní diskutující, je škoda, že postavu Karla Dobrého nechali tvůrci již po třech dílech zemřít, protože rozhodně patřila k tomu nejlepšímu, co seriál dosud nabízel. I s ohledem na výrazné zlepšení bych si přál, aby kvalita dalších epizod zase postupně nešla dolů. ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát mi tam něco chybělo, a hlavně se obávám, že smrtí Dobrého Vlacha (který seriál v posledních dílech pozvedl), to zase sklouzne trochu dolů. Na druhou strasnu oceňuji odvahu tvůrců nechat v rodinném seriálu odprásknout jednoho z hlavních hrdinů, a to ještě sprostě a zbaběle zezadu. Uvidíme, kdo bude další velitel... ()

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nabit...zamířit...PAL! Den co den 3..4 polní soudy i pět chlapů najednou PAl...odtáhnout stranou a naházet do jámy. A já tomu velel! Škoda....Karel tomu dával šmrc, jako bývalý veteran. ()

Reklama

Reklama