Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní lázeňskou idylu naruší hned několik nečekaných událostí. Zámožný lázeňský host si přijde stěžovat, že mu neznámý obchodník s obrazy prodal za nehorázné peníze padělek, k tomu je vzápětí ve svém domě nalezen mrtvý místní malíř – amatér. Jaká je souvislost mezi těmito dvěma případy? Martin Láska navíc zjistí, že jeho milá, dcera četnické hospodyně Stáňa Hejkalová, se nakrucuje před jakýmsi Čechoameričanem, který také maluje obrazy. Tentokrát bude pátrání Četníků z Luhačovic zvláště zapeklité. A to navíc přichází nový velitel! (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno asi 50 minut, poté jsem sledování zase vzdala. Zase jsem se nechala přemluvit a zase jsem toho litovala. Oba hlavní hrdinové Martin Donutil a Robert Hájek mi lezou čím dál více na nervy, stejně jako hudba, která se k určitým scénám prostě nehodí. Do toho ještě šišlající Zedníček, kterému občas prostě nerozumím, no prostě hrůza. Místo toho, aby se tvůrci soustředili na policejní zápletku, věnují více času osobním životům hlavních postav a to způsobem trapného pokusu o komedii ... A to jsem se tentokrát opravdu snažila, abych se aspoň na tento díl dodívala ... EDIT 07.04.2024: Bohužel s příchodem nového velitele se seriál zase vrací do kategorie nepovedené parodie. Když jsem si ze začátku myslela, že většího idiota, než byla postava Roberta Jaškówa, tvůrci vymyslet nemohli, pořádně jsem se spletla. Jiří Langmajer je tu podobná karikatura, kterou ztvárňuje Dana Batulková, takže opravdu snižuje seriál na hranici odpadu. Navíc soukromé dějové linky začínají zabíhat do totálních absurdit a zase se začínají přesunovat do popředí, takže z odpadu zvedám hodnocení pouze o jednu hvězdičku. Samotný případ mi sice i tentokrát přišel zbytečně překombinovaný, ale alespoň jsem se u jeho vyšetřování nenudila. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že bychom to odložili? Rvačka, pachatel neznámý." Příchod velícího hypochondra, tedy vrchního strážmistra druhé třídy Sovy, a jeho varana si dovolím označit za nepovedený tah. Po epizodách se skvělým velitelem Vlachem je pro mne Sova zkrátka velkým zklamáním a jeho indispozice ani ústrojová nekázeň mě nerozesmívají. Navíc ve mně málo výživný případ, a opakující se fórky s kleptomanem Truncem, vyvolal vzpomínky na mizerný začátek seriálu, po kterém jsem zvažoval, že své lázeňské šviháctví budu provozovat někde jinde. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po minulém dramaticko-humoristickém dílu přišel dnes zklidňující příběh s historickým pohledem na prvorepublikovou měnovou reformu. Příběh sice obyčejný, ale pohodový, pěkný, hezky zahraný. Trochu se mi již omrzely opakující se exteriéry, ale stále kvituji do detailu přesnou výpravu. Nový velitel mohl být dle mého názoru ten nejlepší, bohužel tvůrci se rozhodli z něj udělat imbecila. Asi největší škoda tohoto dílu. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já vám opravdu nevím. Po naprosto výtečném šestém dílu a hlavně po nasazení výborně obsazeného druhého velitele přichází nový velitel - hypochondr Arnošt Sova, který mi do děje po přísném Vlachovi vůbec nezapadá. Langmajer ho hraje s lehkostí sobě vlastní, ale právě tohle je jako pěst na oko po dramatických třech dílech. Jinak se v ději nijak dál neposouváme, detektivní příběh je dost zamotaný a komplikovaný, hodně jsem se v tom ztrácel. Opět návrat do průměru. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejslabší díl. Karel Dobrý mi bude chybět, dodával seriálu říz a důstojnost, kterou tolik potřeboval. Langmajer vtipnej, ale to je bohužel vše. Případ nezajímavý, a to dost zoufale. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec předchozího dílu byl nějak příliš vážný, takže se nám to scénáristé rozhodli odlehčit komickou postavou nového velitele. Bohužel je to přehnaná karikatura, kvůli které celý příběh ztrácí na realističnosti. V nějakém vysloveně komediálním seriálu by sice mohla zabodovat, sem se ale fakt moc nehodí. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého předpokladu nastává zase retardovaná groteska. Kriminální příběh je celkem ucházející, ale přicházející velitel v podání Langmajera - hypochondr, bolestín, který se jako Jaskowův velitel dementně zeptá, zda se má vražda vyšetřovat. To je bída!!! Karel Dobrý nastavil jak to má vypadat a teď to jde kvalitou zase směrem k prvním dílům. Volte Karla!!!! ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je přece vražda, nebo zabití...to my musíme vyšetřit....Hmm no jo Nový velitel je trošku hypochondr a svéráz. :D Jinak opět sestupná kvalita v následku změny velitele jako na počátku série. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% — Obavy z minulého týdne se bohužel vyplnily. Je to pech, když se autoři dobrovolně zbaví charismatické postavy a místo ní přivedou někoho z kabaretu. Asi chápu, že chtěli ukázat různorodost mezi četnickými veliteli, ale provedli to značně nešťastně. Škoda. ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím... po předchozím dílu se mi to zdálo o dost slabší. Ani případ mne tentokrát nezaujal, a tak to byl pro mne především oku příjemný výlet do starých časů. Zedníček je skutečně čím dál lepší, naopak Tomicová, jakkoli je mi jako herečka sympatická, už dělá ze své postavy místy nepříjemně dryáčnickou karikaturu. Langmajer svého velitele uhrál dobře, i když zatím nechápu, co tvůrci s touto postavou zamýšlejí. Oba mladí četníci jako by skokem dospěli a vyzráli, je fajn, že se vyvíjejí. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je složité hodnotit. Příběh je zajímavý, má napětí i spád. Stále víc sympatií si u mne získává postava Geberta, a to nejen svojí loajalitou. Také Zedníček se s postupujícími díly podává lepší výkon. Bohužel nový četnický velitel patří do psychiatrické léčebny, nikoliv jako velitel stanice. Nevím, co bylo účelem takto karikované postavy - osobně si myslím, že (nejen) v prvorepublikovém četnictvu by takový člověk neobstál více než několik dnů. A nevím, jestli bylo účelem toto popřít. U minulého velitele (Vlacha) bylo akceptovatelné jeho trauma z války a tyto projevy ve službě, ale nový velitel předvádí jedním slovem frašku. I za něj mně to bylo líto. A musím říci, že díky tomu jen tři hvězdy. ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel se stalo, čeho jsem se trochu bál - nový velitel jenom směšná karikatura, případ taky nemastný neslaný. No a Láska pořád nemůže zasunout, a už mu z toho začíná hrabat. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Karikatura séfa policie přináší úsměvnou grotesku. Jsem ráda že podobné dílka vznikají. Člověk se nenásilně seznámí s historií. Kriminálním případem je zde ukázán problém s devalvací mněny. Jak vidíte i zde lidé jsou vlastně pořád stejní (jak před 100 lety) jen v jiné době využívají jiných či podobných situací. ()

tereza.k

všechny recenze uživatele

Takže. První tři díly jsem měla pocit, že je to lehce komediální seriál. Proč ne. Pak ty další tři díly, byly naprosto dokonalý. Děj, příběh a hlavně PAN velitel. A po tomhle skvostu jako dorazil Langmajer. Nic proti, děvkaře, hajzly a dementi hraje dobře. Ale jako postava s autoritou nebo velitel... no ani náhodou. A to režisér asi věděl a tak z něj rovnou udělala vola od prvního záběru. Krásný moment byl Zedníček s Vaculíkem, " berte to jako pochvalu." No ale jinak děs. Škoda. Po těch třech dílech, jsem se opravdu na další těšila, ale asi to už v pátek nezapnu, takhle mě dožrat. ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, no. Karel Dobrý byl prostě Karlem Nejlepším. Po pitvořící se postavě Stavinohy je zde nová rádoby komická postava Sovy. Detektivní zápletka spojená s měnovou reformou Aloise Rašína velice dobrá, změna uniforem výtečná, bohužel ani toto nevyváží nesympatičnost některých postav. Ještě jednou škoda a tři hvězdy pro tento díl. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starej Hejkal byl vtipnej. Opět hotel Popper... - to v Luhačovicích nejsou jiný místa? „Takže jménem zákona!" Role Michala Dlouhého mi přišla úsměvná. Šňupající Sova nic moc - Čmaňa nebo Vaculík by byli fakt lepší. Šantán mi pil krev. Ta postel(!) „...že potřebujete zaučit." „Chytil kášel..." Langmajer mě po dlóóóóóuhý době pobavil. „A že umí tak dobře česky - takže normální Honza Voříšek." „No ještě si ho proklepnem." - Mladý jsou fakt čímdál důkladnější. Ten vousatej Luhačovickej nádražák je bezvadnej - taková figurka ... „Problémy" mladejch bych fakt chtěl mít - jdou po padělateli a on řeší babu, tyvole. Bismark ... - „A to je jako ještěr?" Lízner s Kyselem - jó, jeden větší Rumcajs, než druhej. Velitele mumifikovali?? Zaživa?! Kysel byl šikula. Cmíralová koupila obraz - nepravej? Četníci dorazili tak-tak. „Žádné tyhle -" „Kraviny." Bismarck byl hezkej ... :-) Oběť nepřežila domluvu. „Tady se ptáme my!" ()

malet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že tento díl na mě působil hodně chaoticky. Jako myšlenka, padělky, měnová reforma, dobrý. Ten rodinný spor o pole, no trochu to zaniklo, ale co ten Langmajer s varanem? Mně to úplně shodilo celý seriál. Takže 50%, doufám, že se to zase vrátí zpátky. ()

HanaZ

všechny recenze uživatele

Copak je to za četníka....? Velitelé mají životnost tři díly, tak snad Langoš předvede něco jiného, než humornou vsuvku... Má na to. ()

Reklama

Reklama