Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámý pachatel vykradl ordinaci doktora Ziegelbauera, lékaře luhačovické nemocnice. Odcizil morfium a injekční stříkačky. Co vypadá zprvu jako banální krádež, kterou možná způsobil venkovský kluk, roste postupně v sérii stále vážnějších zločinů, v nichž už zdaleka nejde jen o morfinismus. Vyšetřování je komplikované i proto, že nový velitel Sova je hypochondr, který skoro nevychází ze služebního bytu a případ neřeší. A tak četnickou stanici v podstatě řídí obecní strážník Josef Hejkal, z něhož si Sova udělal pobočníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Proleze klíčovou dírkou." Nebo uletí komínem. Tak to je jasné. Páni četníci evidentně podceňují Pána temnot a já se stavím na stranu exorcisty. Jinak mě ten případ celkem nudil, protože kdyby mladý delikvent dostal hned na holou a promluvil, tak se nemusela složitě spojovat dopravní nehoda, krádeže, vidle v zadku, operní narkomanka, vražda faráře a nelegální prodej léků. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se Langmajer projevil trochu víc, než jen tím, že není neustále k dostání. Co se samotného případu týče, tak docela zajímavá zápletka. I když v jeden moment mi to připomnělo tím, kdo byl zabit, 30 případů majora Zemana. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrný díl, který má co nabídnout (zápletka s morfiem nic moc, s farářem to už je lepší případ), ale při své délce dokáže také pořádně nudit. Opět se tu ukazuje zásadní problém, a to je formát seriálu. Rozhodně to mělo mít hodinovou dotaci, ne šílenou skoro hodinu a půl. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaký velitel ... Chybí úplně jednoduché otázky které by položil každý natož strážník. Jestliže chlapec bodne vidlemi dospělého muže. Optal bych se proč to udělal... Soudce (Igor Bareš) nechá Toníka (Šimon Tintěra) vzít do rukou vražedný nástroj, aniž by předtím nechal sejmout otisky prstů, kdyby byl skutečně pachatel, nemohl by už tento důkaz použít. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než předchozí díl, ale stejně po odchodu Karla Dobrého to není kvalitativně srovnatelné. Opět je zápletka spíš nijaká, Langmajer sice dobrý, ale postava není příliš zajímavá. Snad se to zlepší. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hvězdy dávám za kriminální linku, která se mi zdála nejlepší, ale moje zklamání z posunu velitele od Krala Dobrého k debilní grotesce bolestína v podání Langmajera nějak nevyprchalo, přestože stupeň grotesknosti se snížil oproti minulému dílu. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přesto, že se v díle neobjevil Jarda Plesl, kvůli kterému jsem se přinutila nevzdávat se, nakonec jsem přece jenom vydržela a zvládla celou epizodu. Připad mě sice zaujal, ale znovu jsem nedokázala překousnout soukromé rádoby dramata četníků a hlavně jejich neuvěřitelnou stupiditu. Osobně jsem "pachatele" odhalila témeř okamžitě po vraždě. Navíc mě čím dál víc začínají štvát "dramatické" scény, které pouze přidávají na trapnosti tohoto seriálu ... EDIT 07.04.2024: Ani tentokrát se mi překombinovanost případu nelíbila, ale přece jenom nakonec hodnotím o jednu hvězdičku víc než předchozí díl. Vyšetřování mě bavilo přece jen o trochu více a taky se mi zdálo, že postava Jiřího Langmajera už není takovou karikaturou, jako v předchozí epizodě, obzvlásť pak ve scéně s předáváním morfia mi přišel naprosto příčetný. Co se ale týče dějové linky se snoubencem Stáni, tu raději ani nekomentuju. Soukromé dějové linky se stávají čím dál větším odpadem, čímž bohužel kazí moje hodnocení i epizod s lepšími kriminálními zápletkami. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50% — Někdo tady v komentáři k minulému dílu psal, že velitelé mají životnost tři díly. A ono to tak opravdu vypadá. Hádám, že v příštím díle se odhalí, že Sova není jenom hypochondr, ale přinejmenším ještě kleptoman či přímo zloděj, takže se bude taky pakovat. Tak trochu jsem nechápal, proč kluk tak zarytě mlčel, chtěl jako chránit matku? Ale to dost nesmyslně.No nějak se ta seriálová kára kodrcá k cíli, občas jede hladce, občas se to hrozně kymácí. Tak uvidíme, jak to bude vypadat dál. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá se, že tvůrci si uvědomili, že Sova jako velitel-šašek je neudržitelný.Poněkud jej znormálnili a tak se seriál dostává opět do dívatelnější polohy. Sice se mně zdá, že vývoj postavy Sovy je poněkud předvídatelný (nebo budu překvapen tím, že se pletu), stejně jako se dal očekávat vývoj postavy Voříška. Docela mne zaujaly dvě věci - kněz exorcista (domníval jsem se, že po první válce se u nás tohle nepraktikovalo) a téměř bezmezná subordinace policistů při zákroku a "úletu" velitele od předpisů. Není to sice veledílo, ale jako páteční oddechovka - proč ne. ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S odchodem Vlacha a tří temnějších a dramatičtějších dílů asi skončilo to lepší z tohoto seriálu. Tvůrci už to nějak asi doklepou se Sovou, který prodělal velmi zvláštní obrat, a s případy, které nikoho nenadchnou, ale ani neurazí. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kluk byl docela rychlej. Otčím to s ním asi neměl jednoduchý. Zpěvačka napoprvé působila jak na klíček. Hra o jablko pěkná. Že Toník umí s vidlema bych nečekal. A do toho to morfium. Goldflam baví naprosto všude kam se vrtne. Vašíkova matka bude nějáká labilní. Zase problémy v hotelu ...ts ts - a ten hotel je taky celej divnej ... Sova se něják snaží - to nebude samo sebou. Ta zpěvačka asi taky nebude zdravá. „Měsíc si nesednu -" Jsou bdělí ti hoši. A čím dál chytřejší. Co ten malej kluk může skrejvat? Pánbíčkáři podělaný ... A zas nebylo jasný vůbec nic. Z faráře to teda lezlo ... Hájek si je občas až moc jistej ... Scéna v obchodě byla napínavá. Bába jedna závislá zadlužená. Se služkou byl stejnej kříž jako s bábou samotnou. Bareš je skvělej. ()

malet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zdálo se to všechno jasné a ono farářova dcera. Opět mě to bavilo. Jen ten Langmajer...ale v příštím díle je naposledy, takže se asi přijde na to, že krom toho, že je hypochondr, je tak trochu kleptoman a pomaže i s varanem a v Luhačovicích se zjeví další četník. Celkem solidní fluktuace na tak malý podnik. Na můj vkus bylo trochu přitažené za vlasy to vymýtání ďábla a exorcismus, to mi bylo Toníka i líto. Ale ono to tak nějak vyšumělo... A kde byl Vašík, když si ho tatínek ožrala odnesl, to se jako o něj zvládl postarat? Morfinismus není trestný, krásná doba...Kdo ví, proč mi není líto té fúrie Hejkalové :-) No, těším se na další díly. ()

Reklama

Reklama