Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slovenskou dělnici z místní tabačky dovedou do nemocnice na poslední chvíli. Zjevně jde o následky nelegálního potratu a nebude to první případ. Martin se Zdeňkem mají k pátrání o motiv navíc. U andělíčkářky přistihli i Stáňu, dceru četnické hospodyně, a ještě nedávno Martinovu milou. A dopis, který bloudil několik let vojenskou poštou, odhalil příběh dvou žen, které z okolí Luhačovic zmizely ještě během války. Nový případ četníků ukazuje temnou tvář života v nově vznikající republice. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Fy myslíte, že když mi nosíte mazání na chaksnu, že fám na fšechno skočím?" Případ andělíčkářky mě příliš neoslovil, ale velitelovo falšování oznámení kvůli kvalitě oběda mělo něco do sebe. O dost lepší byla linie pohlavního styku s mrtvými ženami, ale pak nastoupil velitel Sova a svým parodickým zatýkáním poslal epizodu do kopru. Tohle se nedělá. A taky se nekrade, ale smrt varana mi vehnala slzy do očí. Bismarcku, byl jsi jedním z nejlepších herců v tomto seriálu. Možná úplně nejlepším a to je smutné. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že je na škodu, že se v epizodě prolíná více případů (pátrání po andělíčkářce, vražda majitele pily, ztacené dívky během války...), ale i tak děj drží při sobě a hodně ho vyzdvihuje Jan Langmajer v roli velitele Sovy (jeho závěrečné zatýkání vraha mě neskonale rozesmálo, hehehe). Minirolička i pro Alenu Mihulovou, která jasně dokazuje, že je Paní Herečka! A velmi tomuto seriálu prospívá hudba, které hodně pracuje s atmosférou a jednotlivými situacemi. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Andělíčkářská část epizody sice nebyla ani moc kriminálka, protože v podstatě nemuseli četníci nic vyšetřovat, jen čekali. I tak byla o poznání lepší, než vražedná linie, i když hlavně díky svědomí a morálce, viděné z dnešního pohledu. Druhá část příběhu hlavně díky veliteli spadala spíše do kategorie parodie. Škoda, že herci, jehož kvality uznáván, byla napsána role obecního blázna. Válka lidi mění, ale takové blby z nich snad nedělala, a když, nestali by se veliteli. Bohužel děj v tomto ohledu trapně dospěl teprve nyní tam, kde mohl být už dva díly seriálu. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel opět slabší epizoda. Andělíčkářství jako téma je hodně zajímavé, a rozhodně šlo pojmout líp. Co vraždy týče, tak byla zbytečně moc morbidní, což je dost škoda, neboť se dá zaujmout i jinak, než jen tím, jak brutální vražda může být a jaký psychopat jí udělal. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Koukla jsem na jeden díl, pac se natáčel u nas a to stačí na dalších několik let. Potvrdilo se mi, ze nemusím, ba co vic, nemůžu koukat na další a jemu podobný, kvuliva ujme na mem zdraví. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je jak ta Čapkova pohádka Jak pejsek s kočičkou dělali dort... Jak ta dvě nebohá zvířátka splácala dohromady slanečky, syrečky, kyselé okurky atd. a psa z toho bolelo břicho. Tady splácali tvůrci v jednom dílu potraty, vraždu, kleptomanii, nekrofilii, tryznu za varana... A mě z toho rozbolela hlava. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další díl, který nepřinesl příliš zajímavý případ. Sova pořád otravuje svým nezájmem o práci a scénáristé se příběhově trochu zasekli. Jeden z nejslabších dílů. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak kdopak nahradí Langmajera? Doufám, že to bude někdo směrem ke Karlu Dobrému a ne nějakej další groteskní imbecil, kteří tenhle seriál nepovyšují v rovině humoru, ale sráží k nevěrohodnosti vedle závažných vyšetřovaných kriminálních činech. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fraška to zatýkání, je škoda, že to je pojaté jako zábavný film, ve chvíli, kdy se to vůbec nehodí, ústrojová kázeň pana velitele je otřesná, stejně jako jeho metody a závěry a nebaví to. Velmi vzpomínám na případy, které řídil Karel Dobrý. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi jedna z nejhorších epizod. Případ s andělíčkářkou byl očividně připsaný jenom proto, aby se měly soukromé dějové linky kam vyvíjet, tudíž byl vlastně naprosto zbytečný. Z postavy Jiřího Langmajera se vyklubal ještě větší idiot, než jsem čekala a samotný případ sice zajímavý byl, jeho rozuzlení bylo ale právě kvůli již zmiňované postavě Jiřího Langmajera tak debilní, že jsem málem epizodě dala odpad. I postava Roberta Hájka mi díky jeho nesmyslným výbuchům emocí začíná lézt na nervy, nakonec ale přece jenom hvězdičku epizodě dám. I když bitka staršího pána se třema zdatnýma chapama nedávala žádný smysl, alespoň jsem se u vyšetřování případu nenudila. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

příběh, který mne oslovil poněkud méně než několik předchozích. Nejen parodické vystupování velitele (při vší úctě k hereckému výkonu ale s nepochopitelným režijním záměrem), který snad v tomto díle končí. Ale i časově nelogické situace - v době přestřelky je dost času zavolat soudce k výslechu a vyslýchat ženu, jejíž čin je nesrovnatelně méně závažný a která se bez problémů k jeho spáchání přiznává. Střet starce a tří mladých a těžce fyzicky pracujících mužů s překvapivým závěrem. Vrah, který by podle četníků neměl očekávat, že je mu někdo na stopě. Fraška s pohřbem....Ale z mého pohledu to vylepšil úplný závěr - až jsem měl strach že vše skončí v duchu mýdlové opery. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že se jednalo o jednu z těch povedenějších epizod, avšak jak jsem již avizoval v předchozích dílech, tak opravdu to z mého pohledu není tak dobré jako když roli velitele hrál Karel Dobrý. Moc si nedovedu představit, že za první republiky mohli dělat velitele pátrací stanice takoví lidé, jako velitel Sova v podání Langmajera. Jeho postava po celou dobu jeho působení je prezentována velmi komicky až trapně a neumím si dobře vybavit, že by takový člověk mohl vést bezpečnostní instituci. ()

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dve dejové línie četníckej práce osobitne boli výborne vystupňované s relatívne nečakaným zakončením. Oba vážne prípady odľahčoval veliteľ Sova, ktorý bol uletenejší čím ďalej viac. Štátny pohreb varana s poctami bolo asi čerešničkou recesie. Len či toho nebolo až príliš... Zmeny veliteľov len pripravovali cestičku Gebertovi. A nakoniec, snáď nemá Láska po láske... ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Trošku kontroverzní díl... - za případ s potratem a dilematem okolo něj bych dal klidně 4*, ale za naivnost šéfa četníků při zatýkání nekrofilního syna 2 - takže průměrně 3! ()

Reklama

Reklama