Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Notáře Blažka napadli před šantánem, s těžkým zraněním leží v nemocnici, a v nedalekém táboře židovských uprchlíků se ztratila mladá dívka. Nová výpomoc, četník Hynek Polívka, je poněkud upjatý a akurátní, o uprchlících si myslí své, ale profesní čest mu nedá, a tak spolu s Martinem a Zdeňkem odhalují pozadí jednoho z nejdramatičtějších případů, který četníci z Luhačovic vyšetřovali. Příběh je inspirován skutečnými událostmi. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Velmi nemilá věc. Došlo u něj k amputaci ... šourku." Na tom se asi my chlapi shodneme, že to je nemilá věc. Kdo však navštěvuje doupě smilstva a sodomie, což je pěkný výraz pro šantán, ten si o to koleduje. Nicméně já z této epizody nejsem až tak moc nadšený, protože to bylo spíše odpudivé než nějak skutečně zajímavé. Mně zkrátka židovina moc nechutná a navíc jsem si poměrně jistý tím, že negramotní podezřelí by určitě skočili i na mnohem méně rafinovaný špek. Na druhou stranu mě celkem zaujal nový předpisový četník Polívka a zlomyslný velitel Kudyn mi zase vnuknul kacířskou myšlenku, že by mě Četníci ze Slavičína možná bavili o něco lépe. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

To zase byl, pičo, díl. Proč se na to ČT nevysere. Ode mě neuvidí ani korunu za koncesionářské poplatky. "Sorry jako", to může platit Babiš. Ztratila se nějaká židovská pizda jménem Sára, pointou bylo, že si ji dva místní bratři dali na snídani, oběd, k večeři. Jeden z bratrů byl trochu "škrtlý" v ksichtě, tak mu na obličej připlácli masku, aby jeho znetvoření nebylo vidět. Samozřejmě neukázali jeho obludnost, to si měl divák domyslet. Nej scény byly ze sklepa, v němž našli okurkové sklenice plné lidského masa. Do většího humusu se už tenhle díl nepustil. Největší prostor byl věnovaný vyšetřovací metodě, která spočívala v tom, že pohřešovaná žena byla nakažená leprou. A tomu, kdo s ní přišel do kontaktu, hrozí také nákaza. Byl to jen trik od vyšetřovatelů, mladá žena neměla lepru. Blbější styl vyšetřování nebyl ani v Případech kapitána Bábovky. A tak se bratři báli možné nákazy, až se doznali ke kanibalským choutkám. Samozřejmě, že to bylo celé průhledné, i největší debil dávno věděl, že ve zmizení mají prsty, možná i v Sáře, dva bratři. Vizuální stránka budí dojem, že se točilo na prošlý materiál. Barevnost je ohavná. Technická stránka zahanbující. Herecké výkony nemyslitelné. Co předvádí Zedníček není na JAMU, ale na hereckou JÁMU. Ten otřesně trapný přízvuk, to amatérské hraní. Mladý Donutil a spol. jen dokreslují fakt, že české seriály jsou mrtvé. Pro mě ano. 1/10 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poklidný, o to více děsivý příběh, až s horrorovým nádechem. Pokud byl díl seriálu natočen opravdu podle skutečných událostí, dost mě zneklidnil. Opět oceňuji pečlivou výpravu a kostýmy. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně četníci zpátky ve forma. Díl opět na úrovni, jak případy, tak i osudy hrdinů. Je vidět, že spousta zápletek na pozadí spěje ke svému konci. A je dobře, že se neukazuje prvorepubliková společnost jako ta na 100 % skvělá, ale spíš jako život, jaký opravdu byl. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida, že to jde, když se chce. Stačilo se zbavit idiotského velitele Sovy a nemíchat více žánrů dohromady. A když k tomu ještě přibyl téměř hororový příběh podle skutečné události, narodila se skvělá detektivka. Luxusní byl nápad, jak dotyčné přimět k tomu, aby se přiznali. Škoda, že takovýchto dílů nebylo v seriálu víc. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál svou první epizodou na mne neučinil nejlepší dojem. Musím své původní hodnocení napravit. Jako by se tvůrci učili za pochodu, úroveň se případ od případu zlepšovala a to jak hereckými výkony, tak dobovou atmosférou, výpravou a kostýmy. Tento případ byl po stránce příběhu excelentní i když milovníkům detektivek bylo dříve než četníkům jasné, kam se ti zmizelí židé poděli. Tento díl byl velmi dobrý, jen s jedinou výhradou. Vraťte nám Tomicovou! ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl. Spolu se Sovou odešla i nejslabší část Četníků z Luhačovic. S Bestií se vrátili do temnějších a o mnoho slušivějších vod. Zábavný, nápaditý a tajemný díl. Navíc na základě skutečné události. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ inspirovaný skutečným případem - pomalé vyprávění vs hororový nádech. Nakonec největší pozitivum je, že ( přes počáteční šišlavou parodii ) se velitelem stal uvěřitelný Zedníček, jehož civilní projev je tisíckrát lepší než ty karikaturní parodie postav Langmajera Jaškowa ( nechápu jak si v ČT můžou myslet , že vyroběj srandu, když dosaděj směšné trapné postav, které neodpovídají tónu vyšetřovaných případů ). A jestli ty náznaky Cmíralovy orientace se ukážou jak to tady jako vypadá, tak to si taky mohli odpustit. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad první díl, kde jsou také četníci vidět jako drsní a disciplinovaní lidé, což v jiných dílech naprosto chybí. Stačí si přečíst pár úředních dokumentů z té doby a víte, že četníci rozhodně nebyli žádní beránci. A každý není přívětivý a milý. Jinak velmi krutý případ, o kterém se za první republiky záměrně nemluvilo: https://zidovskelisty.info/2017/03/25/zapomenuta-bestialni-vrazda-halicskych-zidu/ ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý díl, přinášející spoustu změn, které mě zaujaly více než samotné pátrání po vrazích. Stále mě překvapuje Zedníček, je výborný. Zpočátku mi vadil, ale můj názor se rychle otočil o 180 stupňů. Seriál se mi líbí čím dál víc a vůbec by mi nevadlo, kdyby měl časem další řadu. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další a tentokrát skutečně drsný případ luhačovické četnické stanice. Vynikající díl. Temné tóny příběhu navíc podtrhuje i tísnivé vědomí, že se něco podobného v naší krásné vlasti kdysi skutečně stalo... ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrná epizoda, kterých v tomto seriálu bohužel k vidění až tak mnoho nebylo. To, že byl příběh natočen podle skutečných událostí mu ještě mnohem více přidává na intenzitě. Je až s podivem, co válka dokázala s lidmi udělat, a jakých zvěrstev se tito "lidé" dopouštěli na druhých v novém poválečném uspořádání. Je vskutku neuvěřitelné, kam až může nenávist člověka dovést a čeho všeho je vlastně schopen, když je zaslepen zlobou a touhou po pomstě. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poté, co ze seriálu zmizel komický Sova, snad definitivně zmizela i Hejkalová. Tomicová svoji roli zahrála dobře, ale její hraní bylo už příliš dlouho "monotematické" a vývoj, který by pozitivně ovlivnil seriál se očekávat nedal. Zato Gebert zraje jako víno.Jsem zvědav, zda a kam se bude vyvíjet bigotní Polívka. Příběh má napětí i skoro i překvapivé rozuzlení, i když možná jen z pohledu diváka, který ví že je to detektivka, a ví že se něco muselo stát, a k tomu všemu ještě nahrávají indicie, které jsou časově příliš blízko, aby je divák "zapomněl". Každopádně, poctivý scénář, dobrá režie, dobré herecké výkony. A tudíž i poctivé 4 body. ()

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako sa píše v anotácii, ide o jeden z najdramatickejších prípadov / dielov seriálu, humorné vsuvky boli v tomto prípade len výnimočné. Prvý prípad napadnutého notára urobil mostík do Slavičína, kde sa následne rozbehlo vyšetrovanie prekvapujúco nechutného prípadu. O to viac, že epizóda bola inšpirovaná reálnymi udalosťami, udržali tvorcovia vážnosť celého dielu. Jedinú pochybnosť som mal nad samotným priznaním - museli si uvedomovať, že aj keď si predĺžia život, tak ich trest smrti neminie... Ale v jednoduchosti pováh, aké stvárňovali, tento prístup je možný, i keď v kontraste s množstvom bystrých výhovoriek počas výsluchu... V závere zaujala postava sudcu Janotu, ktorý neskrýval zhnusenie a snahu uzavrieť prípad čím skôr. Jeden z najlepších dielov. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdrsnější díl ze všech. Výstižné komentáře : rakovnik / Cheeter / Skuby47 . P.S.: kanibalismus - to co v českých zemích byl ojedinělý exces, to byl za občanské války v Rusku, Bělorusku + na Ukrajině běžný jev , a to ve stejné době (roky 1918 - 1921.... . Pak znova, za Stalinovy kolektivizace na počátku 30.let a potřetí po skončení 2.světové války=po r. 1945 .... . Není co dál dodat .... . ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle se opravdu povedlo. Mám pocit jako bych se objevila v této době a zažívala to vše s aktéry. Jaký byl život před sto lety v okolí Luhačovic? Opět poctivé a fascinující herectví "Čmani" a Šťepána Kozuba. ()

Reklama

Reklama